reklama
Danutka24
Fanka BB :)
Musisz mieć w samochodzie już.Powiedzcie mi o co chodzi z tym isofixem w fotelikach? Ta bazę trzeba dokupic czy w samochodzie jest? W każdym aucie da się to zrobić? Z pierwszym dzieckiem mieliśmy zwykły, ale te zapinanie było męczące
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
betina79
@ankamaz teraz to juz w zasadzie we wszystkich nowszych samochodach to jest standard ze maja te zamocowania zeby baze isofix montowac. Mysle ze to fajna sprawa, raz ze bezpieczenstwo wieksze podobno a dwa wygoda - nie musisz za kazdym razem bawic sie w zapinanie fotelika pasami..
@askl25 ja w weekend robilam pierogi I pomrozilam. W ogole to sobie tak myslalam ostatnio ze chyba caly grudzien bede gotowac I zamrazac wszystko zeby pozniej przez caly chociaz pierwszy miesiac po porodzie nie bawic sie w gotowanie.
@olivka85 idziemy leb w leb ja tez dzisiaj zaczynam 17 tc - czyli jakby nie patrzec 5 miesiac : ) Tyle ze mnie akurat uplywajacy czas bardzo cieszy, chce jak najszybciej przebrnac jeszcze przez te dwa miesiace zeby potem wkoncu choc troche odpoczac przed porodem
@idealka ja bym polecala szkole rodzenia ze szpitala gdzie bedziesz rodzic. dzieki temu wszystko sobie poogladasz, zobaczysz jak jest zorganizowane, jaka atmosfera itp. A jak juz bedziesz tam rodzic to sie bedziesz czula jak u siebie : )
@askl25 ja w weekend robilam pierogi I pomrozilam. W ogole to sobie tak myslalam ostatnio ze chyba caly grudzien bede gotowac I zamrazac wszystko zeby pozniej przez caly chociaz pierwszy miesiac po porodzie nie bawic sie w gotowanie.
@olivka85 idziemy leb w leb ja tez dzisiaj zaczynam 17 tc - czyli jakby nie patrzec 5 miesiac : ) Tyle ze mnie akurat uplywajacy czas bardzo cieszy, chce jak najszybciej przebrnac jeszcze przez te dwa miesiace zeby potem wkoncu choc troche odpoczac przed porodem
@idealka ja bym polecala szkole rodzenia ze szpitala gdzie bedziesz rodzic. dzieki temu wszystko sobie poogladasz, zobaczysz jak jest zorganizowane, jaka atmosfera itp. A jak juz bedziesz tam rodzic to sie bedziesz czula jak u siebie : )
Bridget Jones
@idealka ja byłam w szkole rodzenia w szpitalu w którym rodziłam ale spotkania prowadziła jedna i ta sama położna plus jedno spotkanie lekarz.Nie wiele to dało bo żadnej z tych osób nie spotkałam w szpitalu ani nie pokazywali sal porodowych także dla mnie to było bez różnicy. Szkoły rodzenia są jednak różne wiec może u Ciebie będzie to miało sens.
@ankamaz isofix jest we wszystkich nowych autach ale przy pierwszym dziecku miałam auto które tego mocowania nie miało także musisz sprawdzić czy u ciebie w aucie jest.to są takie dwie dziury w siedzeniu,nie wiem jak to wytłumaczyć inaczej
Dziś moj brzuch jakby większy,ciekawe czy to jakiś przełom czy wczorajsza kolacja
@ankamaz isofix jest we wszystkich nowych autach ale przy pierwszym dziecku miałam auto które tego mocowania nie miało także musisz sprawdzić czy u ciebie w aucie jest.to są takie dwie dziury w siedzeniu,nie wiem jak to wytłumaczyć inaczej
Dziś moj brzuch jakby większy,ciekawe czy to jakiś przełom czy wczorajsza kolacja
HappyBabyMama
Ja tez planuje w grudniu pogotować i zamrozić zeby w styczniu było co jesc. I tu pytanie do was, askl ty jestes specjalistka - co polecacie zrobic co mozna zamrozić i łatwo potem odgrzać i zjesc? Myślałam o pierogach i gołąbkami.
askl25
HappyBabyMama- ja mało co mroże. Ale za to mam milion słoików. Zawsze jak gotuje zupkę to gorącą z gara wlewam do 1 słoika. To samo z potrawami mięsnymi w sosie ,jedna porcja w sloik. Nauczylam się tego pracując. Bo mimo że jestem z zawodu kucharką to w domu nie miałam dużo czasu na obiadki. Dlatego jak już gotowałam to zawsze więcej i peklowałam. W ten sposób czasami każdy z nas je co innego Polecam ten sposób bo nie jest on w ogóle pracochłonny. Wlewa się jedzonko gorące do słoika, zakręca i odwraca słoik. No i wiadomo że do mrożonek trzeba mieć miejsce w zamrażalce. A moja jest zawsza zapelniona warzywami z paczki.
kolorowaMama
Hej styczniowki
Ja używałam maxi cosi i byłam bardzo za dozwolona choć to wieki temu to teraz razem z wózkiem bede zamawiać rownież maxi cosi jakos nie lubie testować nowości ;p
Ja za godzinę ide zdać stare mieszkanie, cieszę sie ze bede miał to z głowy. A o 11 ide zaszaleć i wracam do ukochanego blondu [emoji5] humor extremalnie dobry, mam nadzieje, ze Landlord przy zdawaniu mieszkania niczym mi go nie popsuje.
Udanego poniedziałku :*
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja używałam maxi cosi i byłam bardzo za dozwolona choć to wieki temu to teraz razem z wózkiem bede zamawiać rownież maxi cosi jakos nie lubie testować nowości ;p
Ja za godzinę ide zdać stare mieszkanie, cieszę sie ze bede miał to z głowy. A o 11 ide zaszaleć i wracam do ukochanego blondu [emoji5] humor extremalnie dobry, mam nadzieje, ze Landlord przy zdawaniu mieszkania niczym mi go nie popsuje.
Udanego poniedziałku :*
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
askl25
A jeśli chcecie mrozic to wlasnie pierogi,pyzy. Ja tez mroze paszteciki mięsne lub z kapusta+pieczarki, nie wkłada się w nie tyle wysiłku co w pierogi a sa rownie pyszne.
Mięsko już mi się gotuje na pierogi, mam tylko nadzieje ze przy ugniataniu ciasta nie dostane zadyszki
Mięsko już mi się gotuje na pierogi, mam tylko nadzieje ze przy ugniataniu ciasta nie dostane zadyszki
Bridget Jones
@HappyBabyMama ja robiłam tez z zapasem w poprzedniej ciąży i dalej może np kotlety mielone,każdy w folii aluminiowej i do zamrażarki,gulasz do małych plastikowych pojemników w porcjach,to samo leczo tyle ze bez cebuli i kiełbasy bo gdzieś kiedyś wyczytałam ze się szybciej psuje,gotuje duży gar rosołu i do zamrażarki jak kostki lodu żeby do jakiejkolwiek zupy dodać albo też w małych pojemiczkach.
reklama
Truskaweczka2017
Moderatorka
Dzień dobry u nas pada i w końcu jest chłodno. W końcu mogę normalnie funkcjonować my w końcu wzięliśmy się za robienie pokoju dla synka bo póki co śpi z nami w sypialni a trzeba pomału zrobić miejsce dla drugiego malucha. A że do tej pory mieliśmy w tym pokoju rupieciarnię to w weekend sprzątaliśmy a później malowaliśmy go. Teraz pozostaje kupienie mebli i urządzanie pokoju mam tylko nadzieję, że synek będzie chciał w nim spać
U mnie też w końcu brzuszek staje się widoczny ale bez problemu chodzę nadal w normalnych ciuchach, większość jest nawet dla mnie za luźna.
Co do mrożenia to oprócz tego co wymieniły dziewczyny można mrozić jeszcze np bigos albo klopsiki w sosie
U mnie też w końcu brzuszek staje się widoczny ale bez problemu chodzę nadal w normalnych ciuchach, większość jest nawet dla mnie za luźna.
Co do mrożenia to oprócz tego co wymieniły dziewczyny można mrozić jeszcze np bigos albo klopsiki w sosie