reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Tez myslalam o odciaganiu i podawaniu butelka. Ale moze sa tu dziewczyny ktore mi podpowiedza... skoro pokarm jest inny o kazdej porze dnia itp to czy tak odciagajac i podajac wtedy kiedy maluch glodny to bedzie mialo sens i ono sie tym najje? No i czy wtedy tez sie karmi co chwile?

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
@katem Rzeczywiscie mleko matki zmienia sie w rytmie dobowym i to np produkowane w nocy pozwala maluszkowi spokojnie spac... Ja karmilam moich chlopakow.. jednego 9 miesiecy( potem sam porzucil piers) drugiego poltora roku... Gdy odciagalam pokarm to zspisywalam na zamrozonym godziny odciagniecia i staralam sie dobrac taki najbardziej zblizony do godziny, ktora byla. Tylko, ze ja mialam strasznie duzo pokarmu i moje blizniaki nie byly nigdy na mm, bo nie chcialy tego jesc w ogole...Temu co go karmilam 9 miechow, robilam potem kaszki bezmleczne na moim mleku...

reklama
Askl, jak pisałam wcześniej, z tego co czytałam nie ma udowodnionego związku między dieta matki a bólami brzucha u dziecko (to że kolka to ból brzucha też nie jest udowodnione). Znam dziewczyny które cudowały z jedzeniem a dziecko i tak płakało.
Aniay, ja mam ręczny z Aventu i działa ale szału nie ma. Na początku ani kropli nie byłam w stanie ściągnąć, ale ja miałam wciągnięte brodawki i każde ich "wyssanie" powodowało pękanie i wypływ krwi. Dopiero jak się uregulowało i zagoiło po paru miesiącach, to mogłam nim ściągać i dość szybko szło ale i tak trzeba było się namachać. Więc jak ktoś dużo ściąga to lepiej elektryczny. Choć leżała ze mną na sali poporodowej dziewczyna ze swoim pierwszym dzieckiem i jak miała nawał to całe butle ściągała tym ręcznym z Avnetu w mig ;)

Ja tez uzywalam recznego Aventu i uwazam go za swietny wynalazek. Teraz tez taki kupie, tylko, ze ja mialam naprawde baaaaardzo duzo pokarmu i cala duza butle aventa sciagalam w 5 minut... Ja trzymalam scisla diete podczas karmienie, dopiero po 6 stym miesiacu zaczelam wprowadzac pomalu nowe rzeczy do diety... Z tym, ze moj jeden synek nie mial w ogole kolek, a drugi straszne od 3 tygodnia do mniej wiecej 3 miesiaca

Betina79 zakupy wspaniale uwielbiam robić zakupy ,muszę się wybrać .Zaczyna sie piękny dzień milego dnia dziewczyny.A ja wyspana i mega szczęśliwa ach te chłopy,mój m powiedział wczoraj ze kocha każdy kawałek mojego ciała i że jestem tylko jego i nigdy mnie by innemu nie oddał ,całuje głaska przytula wszędzie na ulicy czy w sklepie ,nieraz to mi głupio bo jak nastolatek się zachowuje.Niewiedziałam że az tak sie cieszy że po raz 3 zostanie ojcem,zawsze mówiliśmy że 2 nam wystarczy(może to ja mówiłam a on przytakiwał niewiem)
Ale cuuuudnie ! Miło się słucha takich rzeczy, bo teraz zazwyczaj to w koło same kłótnie i rozwody

Ankamaz PODZIWIAM jeśli miałabym ściągać poddałabym sie
Nie walczylabym
Przystawianie do piersi to naprawde łatwa sprawa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No szczerze jak teraz o tym myślę, to głupie to było, niepotrzebne. Chciałabym teraz kp, ale zobaczymy.
Miałam nagłą cesarkę w 33 tyg., pokarmu zero przez pierwsze 4 ddni(mimo przystawiania, odciągania co 3 godz. regularnie ) , mały nawet miał problem z ssaniem butelki, dostawał przez sondę mleczko. Później jak zaczęło lecieć to masakra, ale już nie przystawiałam małego, kilka miesięcy później koleżanka też ur wcześniaka, nie widziała go 10 dni , a po tym czasie normalnie przystawiła do cycka i poszło.

wiecie że ja nawet kilkakrotnie usłyszałam, że ja nawet nie wiem co to skurcze ? Zawsze odp.,że oni nie wiedzą co to mieć wcześniaka
Albo sąsiadka powiedziała, że kobiety po cesarce zawsze będą takie wybrakowane ;|

Ehh, nie warto się rozczulać nad takimi ludźmi, miłego weekendu kobietki !! :) My dzisiaj kinder party u siostrzeńca :)

Baby wow, ja jestem na Clexane i byłam w każdej z donoszonych ciąż. Zastrzyki w pierwszej ciąży brałam do porodu , w drugiej skończyłam tydzień po porodzie. Teraz też będę kończyła po porodzie. Biorę dawkę 0,2 mój lekarz uznaje to za dawkę wspomagającą jeszcze nie leczniczą i mówi, że dlatego bezpieczniej będzie z odstawieniem ich po porodzie.
No ale nie stresuj się, acard działa podobnie, a ty masz go stosować do 32 tygodnia, nie wiem dlaczego nie dłużej. Powinnaś rzeczywiście skonsultować sprawę z innym lekarzem.

Dziewczyny ciasto na rogaliki francuskie pokrojone w trójkąty, posmarowane nuttellą, na to kawałek banana, zawinąć i do piekarnika. Cud miód:-p.

W nocy miałam straszną przygodę. Godzina pierwsza, spałam w koszulce i gatkach, rozkopana- sypialnię mamy na poddaszu i jest raczej gorąco. Mój M siedział w salonie z bratem i jego dziewczyną. Z głębokiego snu wyrwało mnie szczypnięcie w tyłek. Zerwałem się ( krzyknęłam oczywiście ), a na prześcieradle coś czarnego i miało ze 2 cm. Przyszedł M, zapalił światło, szuka intruza a to .... Konik polny... Wiedziałyście, że takie zwykle, nie zielone koniki potrafią dziabać, szczypać czy nie wiem co ? Bryyyy....

Betina79 zakupy wspaniale uwielbiam robić zakupy ,muszę się wybrać .Zaczyna sie piękny dzień milego dnia dziewczyny.A ja wyspana i mega szczęśliwa ach te chłopy,mój m powiedział wczoraj ze kocha każdy kawałek mojego ciała i że jestem tylko jego i nigdy mnie by innemu nie oddał ,całuje głaska przytula wszędzie na ulicy czy w sklepie ,nieraz to mi głupio bo jak nastolatek się zachowuje.Niewiedziałam że az tak sie cieszy że po raz 3 zostanie ojcem,zawsze mówiliśmy że 2 nam wystarczy(może to ja mówiłam a on przytakiwał niewiem)

Ależ fantastycznie ^__^ Na okazywanie miłości nigdy nie jest się "za starym"

Tak byłam wczoraj okazało się ze to nie nerki tylko dzidzia jest tak ulozona pewnie , Ale na wszelki wypadek dostalam na mocz

Ufff, to pewnie odetchnęłaś z ulgą.

A do nas przyjechały z samego rana nowa kanapa i fotel. (Które zamówiliśmy zanim jeszcze w ciąży byłam) Wzięliśmy na raty ale na szczęście na tyle małe że nawet na macierzyńskim nie będzie problemu ze spłatą. :)
Faceci uwinęli się w 30 minut a ja mam wreszcie miejsce do wyciągnięcia nóg z fantastycznym podparciem pleców. (Bo na naszej poprzedniej sofie to wszystko bolało.)

wiecie że ja nawet kilkakrotnie usłyszałam, że ja nawet nie wiem co to skurcze ? Zawsze odp.,że oni nie wiedzą co to mieć wcześniaka
Albo sąsiadka powiedziała, że kobiety po cesarce zawsze będą takie wybrakowane ;|
ja sie smieje ze przezylam tak naprawde dwa porody w jednym ;) najpierw 22h naturalnie bez znieczulenia az do partych a na sam koniec jeszcze na deser cesarka ;)
moge powiedziec tylko ze ani jedno ani drugie to nic przyjemnego

reklama
Do góry