reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Tez myslalam o odciaganiu i podawaniu butelka. Ale moze sa tu dziewczyny ktore mi podpowiedza... skoro pokarm jest inny o kazdej porze dnia itp to czy tak odciagajac i podajac wtedy kiedy maluch glodny to bedzie mialo sens i ono sie tym najje? No i czy wtedy tez sie karmi co chwile?

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
@katem Rzeczywiscie mleko matki zmienia sie w rytmie dobowym i to np produkowane w nocy pozwala maluszkowi spokojnie spac... Ja karmilam moich chlopakow.. jednego 9 miesiecy( potem sam porzucil piers) drugiego poltora roku... Gdy odciagalam pokarm to zspisywalam na zamrozonym godziny odciagniecia i staralam sie dobrac taki najbardziej zblizony do godziny, ktora byla. Tylko, ze ja mialam strasznie duzo pokarmu i moje blizniaki nie byly nigdy na mm, bo nie chcialy tego jesc w ogole...Temu co go karmilam 9 miechow, robilam potem kaszki bezmleczne na moim mleku...

reklama
Askl, jak pisałam wcześniej, z tego co czytałam nie ma udowodnionego związku między dieta matki a bólami brzucha u dziecko (to że kolka to ból brzucha też nie jest udowodnione). Znam dziewczyny które cudowały z jedzeniem a dziecko i tak płakało.
Aniay, ja mam ręczny z Aventu i działa ale szału nie ma. Na początku ani kropli nie byłam w stanie ściągnąć, ale ja miałam wciągnięte brodawki i każde ich "wyssanie" powodowało pękanie i wypływ krwi. Dopiero jak się uregulowało i zagoiło po paru miesiącach, to mogłam nim ściągać i dość szybko szło ale i tak trzeba było się namachać. Więc jak ktoś dużo ściąga to lepiej elektryczny. Choć leżała ze mną na sali poporodowej dziewczyna ze swoim pierwszym dzieckiem i jak miała nawał to całe butle ściągała tym ręcznym z Avnetu w mig ;)

Ja tez uzywalam recznego Aventu i uwazam go za swietny wynalazek. Teraz tez taki kupie, tylko, ze ja mialam naprawde baaaaardzo duzo pokarmu i cala duza butle aventa sciagalam w 5 minut... Ja trzymalam scisla diete podczas karmienie, dopiero po 6 stym miesiacu zaczelam wprowadzac pomalu nowe rzeczy do diety... Z tym, ze moj jeden synek nie mial w ogole kolek, a drugi straszne od 3 tygodnia do mniej wiecej 3 miesiaca

Betina79 zakupy wspaniale uwielbiam robić zakupy ,muszę się wybrać .Zaczyna sie piękny dzień milego dnia dziewczyny.A ja wyspana i mega szczęśliwa ach te chłopy,mój m powiedział wczoraj ze kocha każdy kawałek mojego ciała i że jestem tylko jego i nigdy mnie by innemu nie oddał ,całuje głaska przytula wszędzie na ulicy czy w sklepie ,nieraz to mi głupio bo jak nastolatek się zachowuje.Niewiedziałam że az tak sie cieszy że po raz 3 zostanie ojcem,zawsze mówiliśmy że 2 nam wystarczy(może to ja mówiłam a on przytakiwał niewiem)
Ale cuuuudnie ! Miło się słucha takich rzeczy, bo teraz zazwyczaj to w koło same kłótnie i rozwody

Ankamaz PODZIWIAM jeśli miałabym ściągać poddałabym sie
Nie walczylabym
Przystawianie do piersi to naprawde łatwa sprawa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No szczerze jak teraz o tym myślę, to głupie to było, niepotrzebne. Chciałabym teraz kp, ale zobaczymy.
Miałam nagłą cesarkę w 33 tyg., pokarmu zero przez pierwsze 4 ddni(mimo przystawiania, odciągania co 3 godz. regularnie ) , mały nawet miał problem z ssaniem butelki, dostawał przez sondę mleczko. Później jak zaczęło lecieć to masakra, ale już nie przystawiałam małego, kilka miesięcy później koleżanka też ur wcześniaka, nie widziała go 10 dni , a po tym czasie normalnie przystawiła do cycka i poszło.

wiecie że ja nawet kilkakrotnie usłyszałam, że ja nawet nie wiem co to skurcze ? Zawsze odp.,że oni nie wiedzą co to mieć wcześniaka
Albo sąsiadka powiedziała, że kobiety po cesarce zawsze będą takie wybrakowane ;|

Ehh, nie warto się rozczulać nad takimi ludźmi, miłego weekendu kobietki !! :) My dzisiaj kinder party u siostrzeńca :)

Baby wow, ja jestem na Clexane i byłam w każdej z donoszonych ciąż. Zastrzyki w pierwszej ciąży brałam do porodu , w drugiej skończyłam tydzień po porodzie. Teraz też będę kończyła po porodzie. Biorę dawkę 0,2 mój lekarz uznaje to za dawkę wspomagającą jeszcze nie leczniczą i mówi, że dlatego bezpieczniej będzie z odstawieniem ich po porodzie.
No ale nie stresuj się, acard działa podobnie, a ty masz go stosować do 32 tygodnia, nie wiem dlaczego nie dłużej. Powinnaś rzeczywiście skonsultować sprawę z innym lekarzem.

Dziewczyny ciasto na rogaliki francuskie pokrojone w trójkąty, posmarowane nuttellą, na to kawałek banana, zawinąć i do piekarnika. Cud miód:-p.

W nocy miałam straszną przygodę. Godzina pierwsza, spałam w koszulce i gatkach, rozkopana- sypialnię mamy na poddaszu i jest raczej gorąco. Mój M siedział w salonie z bratem i jego dziewczyną. Z głębokiego snu wyrwało mnie szczypnięcie w tyłek. Zerwałem się ( krzyknęłam oczywiście ), a na prześcieradle coś czarnego i miało ze 2 cm. Przyszedł M, zapalił światło, szuka intruza a to .... Konik polny... Wiedziałyście, że takie zwykle, nie zielone koniki potrafią dziabać, szczypać czy nie wiem co ? Bryyyy....

Betina79 zakupy wspaniale uwielbiam robić zakupy ,muszę się wybrać .Zaczyna sie piękny dzień milego dnia dziewczyny.A ja wyspana i mega szczęśliwa ach te chłopy,mój m powiedział wczoraj ze kocha każdy kawałek mojego ciała i że jestem tylko jego i nigdy mnie by innemu nie oddał ,całuje głaska przytula wszędzie na ulicy czy w sklepie ,nieraz to mi głupio bo jak nastolatek się zachowuje.Niewiedziałam że az tak sie cieszy że po raz 3 zostanie ojcem,zawsze mówiliśmy że 2 nam wystarczy(może to ja mówiłam a on przytakiwał niewiem)

Ależ fantastycznie ^__^ Na okazywanie miłości nigdy nie jest się "za starym"

Tak byłam wczoraj okazało się ze to nie nerki tylko dzidzia jest tak ulozona pewnie , Ale na wszelki wypadek dostalam na mocz

Ufff, to pewnie odetchnęłaś z ulgą.

A do nas przyjechały z samego rana nowa kanapa i fotel. (Które zamówiliśmy zanim jeszcze w ciąży byłam) Wzięliśmy na raty ale na szczęście na tyle małe że nawet na macierzyńskim nie będzie problemu ze spłatą. :)
Faceci uwinęli się w 30 minut a ja mam wreszcie miejsce do wyciągnięcia nóg z fantastycznym podparciem pleców. (Bo na naszej poprzedniej sofie to wszystko bolało.)

wiecie że ja nawet kilkakrotnie usłyszałam, że ja nawet nie wiem co to skurcze ? Zawsze odp.,że oni nie wiedzą co to mieć wcześniaka
Albo sąsiadka powiedziała, że kobiety po cesarce zawsze będą takie wybrakowane ;|
ja sie smieje ze przezylam tak naprawde dwa porody w jednym ;) najpierw 22h naturalnie bez znieczulenia az do partych a na sam koniec jeszcze na deser cesarka ;)
moge powiedziec tylko ze ani jedno ani drugie to nic przyjemnego

reklama
Do góry