reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Juz po. Chodzi wam o usg z pomiarem przeziernosci karkowej? Pytam bo rozne nazewnictwo krazy w sieci.... niestety ja jestem w uk i tu robia usg przez brzuch i nie dalo sie tego zmierzyc. W 16tc bede miala testy z krwi. Poza tym wszystko okZobacz załącznik 764950

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam kolejna mame z UK, jesli mozna zapytac skad jestes? Ja mieszkam koło Lancaster.
Kto Ci powiedział że nie mozna zmierzyc? Tutaj w Anglii robia normalne badania prenatalne i też dopochwowo, tylko trzeba poloznej zglosic wczesniej ze chce sie usg prenatalne a nie zwykle usg w 12tym tygodniu.
Jakby coś to sluze poradami co do angielskiej sluzby zdrowia I nie tylko bo ja cieta jestem jak prubuja mi cos wmowic.

Ja jestem z Burnley. Zdaje mi sie ze nie bardzo daleko od siebie jestesmy jezeli dobrze sie orientuje [emoji6] bylam usg department i probowala to zmierzyc ale maluszek bardzo sie wiercil i powiedziala ze nie da rady. Jak spytalam czy moze dopochwowo to powoedziala ze nie ma potrzeby bo test z krwi da ten sam rezultat....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Askl pytałam mojego ginekologa co z prześwietleniami zębów w ciąży przy okazji lotu samolotem. Powiedział, że przy odpowiedniej osłonie promieniowanie jest bardzo niewielkie i nie ma przeciwskazań. bramki na lotniskach też są bezpieczne, ponieważ to zwykły wykrywacz metalu. Najmniej bezpieczne są długie loty samolotem trwające około 10 h, a to z tej przyczyny, że człowiek narażony jest na promieniowanie kosmiczne. Taki lot to ponad połowa zdjęcia rentgenowskiego.

Anula cieszę się, że mąż poszedł po rozum do głowy. Facetowi to chyba zawsze trzeba wszystko klarować jak chłop krowie na rowie, a później czekać aż przemyśli. Poza tym faceci to wietrzne dzieci. Potrzebują zainteresowania i koncentracji uwagi na nich. Ciąża to okres gdzie uwaga jest bardziej przekierowana na nas i to ich boli. tracą poczucie bezpieczeństwa, dziecko dla nich narazie to wielka abstrakcja i w ten sposób odreagowują.

Mam za sobą męczący dzień w pracy, głównie ze względu na upały i brak klimatyzacji. Przez to wszystko zostawiłam w pracy mojego pada i teraz ukradkiem korzystam z kompa męża. Nie wytrzymałam czekania na powrót mojego gina i jutro idę do enelmedu na wizytę, może wyżebrze usg (mam tam ubezpieczenie, więc powinno mi się należeć- zobaczymy).

Katem86 Witaj i Gratuluję, śliczna dzidzia!

Masakra jakas
Nie wyszło mi to ciasto i zamiast poczekać aż do końca sie upiecze to wyrzuciłam
Siedzę o tera rycze w pokoju
Jakas paranoja
Dziecko drze mi sie nad uchem bo cos chce
Dom wariatów ;(
I sie wkurzyłam wyjęłam z piekarnika i wyrzucilam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Masz jeszcze jablka niepokrojone?
Najlatwiejsze ciasto w swiecie
Szybkie ciasto na duza blache:(jak blacha mala to dodac polowe wszystkiego)
Dwie szklanki maki
Dwie szklanki cukru
Lyzeczka proszku do pieczenia
Cztery jajka
Wymieszac mikserem
Jedna kostka marharyny, stopic, ostudzic dodac.
Wylac na blache
Na wierzchu rozlozyc owoce (jablka pokrojone w osemki) najpyszniejsze jest ze sliwkami.
Piec pół godziny w 180 stopniach.
Posypac cukrem pudtem przed podaniem.

reklama
Aniay dzięki poddaje sie nie piękne nie umiem
To ciasto tak sie kleiło ze nie mogłam spodu wyłożyć i za duzo wyłożyłam chciałam podpiec i taknuroslo ze szkoda gadać
Szkoda czasu
Nie mam sił
Kupie sernik
Lub jakas babkę i lody i arbuza
Pieczenie nie jest mi dane
Musze miec spokój a nie tak na szybko
Ale dziekuje

Jakas musiałam sie Wam wypłakać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry