malina4444
Fanka BB :)
kolorowa dziekuje za inf, my jednak poczekamy z przeprowadza do wakacji, tak bedzie lepiej z moja praca I tez zeby mlodego w srodku roku szkolnego nie zabierac z przedszkola. Ale dzieki za wiesci I dawaj znac jak u Was postepy w tym temacie
malina dobrze zrozumialam ze Ty po pierwszej cesarce probowalas rodzic naturalnie?
Ja jesttem po trudnym I dlugim porodzie ktory I tak zakonczyl sie cesarka wiec chciala bym teraz z gory wiedziec czy bede miec cc... Zapytam o to na piatkowej wizycie moja lekarke
Pierwszy poród to dosłownie (od pierwszego skurczu do 10 cm rozwarcia) jakieś 3 h. Dostałam przy 8 cm znieczulenie i pare minut później dostrzyknęli drugą dawkę już przy 10 cm, ponieważ Przestali wyczuwać puls u dziecka i natychmiast pokroili. Okazało się, że Jasio się przydusił, bo był owinięty pępowiną dwa razy.
Kolejny poród był po trzech latach, mój gin namawiał od razu na cesarkę, ale lekarka ze szpitala, która przejęła mnie na ostatni miesiąc stwierdziła, że nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego, więc się nagrzałam, że może się uda. No i się zaczęło 8 h porodu, 8, 5 cm rozwarcia, znieczulenie i brak postępu porodu. Mała nie chciała zejść do kanału, rozwarcie pozostało na tym samym poziomie, więc mnie pokroili. Tym razem nie mam szans na poród naturalny, ale też mam wiele obaw czy moja macica udźwignie ciąże.