reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Nie uwazam aby troje dzieci bylo patologia. Czworo zreszta tez. Dla mnie patologia jest wtedy,gdy rodzice sobie z tymi dziecmi nie daja rady. Drastycznie nie daja rady. Ani finansowo, ani psychicznie.
Teraz mam takich za sciana. Szostka dzieci, do jednego maja ogranoczone prawa. Ludzie okolo 30stki. Ona wciaz ladna ale juz zniszczona, niby sie stara, a on tylko browce loi.
Jestem przeciwniczka podawania wszystkiego dzieciom na tacy, bo wlasnie wychodza potem takie roszczeniowe koszmarki, ktorym sie wszystko nalezy i ktore nic same nie potrafia, tylko "doic" rodzicow.

Wiec Malina olej to. Ja przy drugiej ciazy uslyszalam, ze po co mi dzieciak drugi, bo przeciez juz jedno mam. Ze jestem za stara (fakt w sredniowieczu i wczesniej ludzie 35lat nie dozywali).Mysle, ze jak ktos chce wbic szpile, to ja wbije. Albo po prostu jak moja tesciowa - nie ma taktu, palnie cos glupio i nawet sobie sprawy nie zdaje, ze kogos rani.

I pochwale sie. Mam meza od wczoraj wieczorem.

A co do zazdrosci. Moj ojciec nas zostawil. Powiedzial mamie, ze ani ona ani dzieci nie spelniaja jego oczekiwan i on sie musi realizowac. Wiec sie zwinal. Nie utrzymywal kontaktow z nami, nie placil alimentow. Odezwal sie przed moim slubem,teraz mamy kontakt telefoniczny i byl czas ze widywalam go czesto. Myslalam, ze sie zmienil, ze na starosc mu zaczelo zalezec, ale sie mylilam.
Marlena moim zdaniem powinniscie poinformowac synka partnera, ze bedzie mial rodzenstwo. Moze pokazac mu zdjecia usg, wyjasnic, ze bedzie starszym bratem, zapewnic, ze jest dla was wazny i tata bardzo go kocha. Inaczej moze sie poczuc zraniony, zdradzony i bardzo odsuniety. Moze tez zniecierpiec rodzenstwo
I dajcie mu troszke czasu, aby mogl sobie to poukladac. To trudna sytuacja dla dziecka.

reklama
Malina4444 U mnie to najbardziej wymądrza się mój brat, 33 lata kawaler.... Daje mi porady bez proszenia jak mam wychować, czym zywic. I pare razy zwrócił uwagę że powinnam mieć odłożone pieniądze na start dla dziewczyn jak dorosną aby kupic im mieszkanie...:D

Hej,

Czoperka, tak, używaliśmy Aleppo, na początku ze trzy pociągnięcia tarki na wanienkę wody i tyle. Jak był starszy to mydliłam myjkę. Jak zaczęliśmy cześciej brać prysznic to przerzuciłam się na żel Babydream a teraz Latopic. Bo Adaś ma partie skory swędzącej obok szyjki i nie wiemy od czego.
My ze szpitala wyszliśmy 3 dnia, bo żółtaczka nas ominęła. I pępowina odpadała chyba ze 3 tygodnie.

Mój test Nifty wczoraj będzie mi się śnił po nocach. Dopiero za czwartym ukłuciem i zmianą pielęgniarki udało im się pobrać krew. Ciężko mi krew pobierać, ale tak rzeźnicką próbę miałam pierwszy raz w życiu.
Całe wczorajsze popołudnie czułam się strasznie słabo. Niby ciśnienie ok, ale na nic siły nie miałam. A w zasadzie wchodzę powoli w drugi trymestr, więc gdzie ta energia :-(

ja mam dziś taki dzień zjadłam śniadanie ledwo a i tak w głowie mi się kręci ja już jestem w drugim trymestrze i zero poprawy gdzie jesteś energio gdzie ???

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze ja nie czuje zebym byla w 2 trymestrze a prawie 15 tydzien .. mojej energi jak nie było tak nie ma dalej .. nic mi sie nie chce i wiecznie zmeczona .. do tego od wczoraaj zaczeły na nowo mnie mdlosci atakowac

Troje dzieci to moim zdaniem świetny układ :) My na razie nie jesteśmy finansowo stabilni, ale jeśli starczy nam sił to też chcemy trzecie. Jak dwoje ludzi jest ogarniętych to zawsze dadzą radę. A szczęście dzieci nie zależy od spełniania ich zachcianek i fundowania tego czy tamtego. Najważniejsza jest miłość i poświęcony im czas :)

MiMeMi, dzięki i współczuję przeżyć z igłą :/ my używaliśmy biedronkowego, bo ma dobre noty u Sroki, a potem mydełka robionego przez moją znajomą.

ja to już zaczęłam myśleć że coś ze mną nie tak ze być ciągle spała i ledwo robię podstawowe pracę domowe.w domu taki bałagan kilka pranie do zrobienia a ja widzę mroczki jak wchodzę po schodach

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Kolorowamama, masz bardzo dojrzałe podejście. I dobrze, że Twój były stanął na wysokości zadania jako tata.

Maryqska, niestety mojemu m też musiałam kilka razy przypominać, że jestem w ciąży. Przykre to.

Malina, jakoś w społeczeństwie przyjęło się dwoje dzieci jako standard. Ale powiem Ci, że dużo naszych znajomych w pracy ma 3 dzieci. Na początku trochę robiłam wielkie oczy. Ale teraz zmieniłam zdanie. My trójki mieć nie będziemy bo już wiek nie ten. Drugie urodzę po moich 37 urodzinach. Ale to zdecydowanie Wasza sprawa. I nie przejmuj się uwagami.

MartynaM, ja tak miałam w pierwszej ciąży pod koniec 1trym. Zadyszki dostawałam wchodząc na piętro. Poźniej energia wróciła i było super. W 7 m-cu praca plus szkoła rodzenia i wracałam do domu po 13 godzinach. Dawałam radę. Teraz mam wrażenie, że siły nigdy nie wrócą. Mam nadzieję, że będzie lepiej bo miałam Plan pracować jeszcze troszkę.

reklama
Shaer gratulacje :*

Maryqska mój maz wczoraj powiedział, ze jest cholernie ciekawy jaka sobie poradzę z dzieckiem w dzien skoro nauczyłam organizm, ze pol dnia moge spac [emoji23] i nie wytłumaczysz takiemu, ze to taki stan, zaśmiałam sie i powiedziałam, ze bedzie sobie gotował i sprzątał po pracy bo ja bede spała razem z maleństwem po kazdym karmieniu i jakos przeżyje [emoji23][emoji23] jego mina bezcenna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry