reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Monika piekna fota i ladnie popros dzidzie by kolejnym razem ladnie pozowala;)

Napewno niejest to latwa sprawa dla rodzica gdy ma sie innego partnera i sa obawy, ale powiem Wam tak jak ktoa pisal o tym dziecko moze sie czuc odrzucone gdy tatus jest jeden, trzeba poprostu sprostac wyzwaniu , ja tez mam takie obawy ze odtrace corke, ale sama swiadomosc tego juz jest waznym krokiem bo widzisz potencjalny problem!:)

reklama
Happybabymama stram sie bo ja byłam buntowana przeciwko mojemu tacie i był taki okres w moim życiu, ze znielubilam mama i tatę i mieszkałam z babcia... I powiedziałam sobie, ze nigdy nie pozwolę zeby ta sytuacja sie powtórzyła. Teraz jak byliśmy w pl to cała dziwna rodzina ja, Maja mój B, tata Majki z synem i żona zaliczyliśmy wspólny obiad i myśle, ze nic lepszego nie moge jej dac w tej sytuacji jak w miarę możliwości normalny nasz kontakt i to ze nie musi wybierać. Od zawsze wie ze mama i tata kochają ja tak samo bardzo a dorośli nie zawsze sie dogadują i my nie chcieliśmy sie kłócić i dlatego ja mam innego partnera a tatuś inna partnerka takich z którymi sie lepiej dogadujemy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Naprawdę jesteś mądrą babką, wraźliwą na potrzeby bliskich i jestem przekonana, że jako rodzina dacie sobie radę. Masz dobra intuicję i jeżeli będziesz się jej słuchać będzie dobrze.

Olivka85 wtryniaja sie bardzo. Zwlaszcza tesciowie, bylismy juz przez nich o krok od rozwodu. Mieszkamy sami i w teorii powinno byc ok, ale czekamy teraz na koniec kontraktu i podpisanie nowego. Wtedy zmienimy mieszkanie, bo to w ktorym jestesmy teraz to koszmar.I ze wzgledu na warunki i na sasiedztwo.Nie wyobrazam sobie zostac tu z noworodkiem.

KolorowaMama
Moja najblizsza pdzyjaciolka ma dwojke dzieci z rzonych zwiazkow. Teraz jest z trzecim partneremi mysla o wwpolnym dziecku. On jej dzieci akceptuje i kocha jak swoje wiec mysle, ze wszystko zalezy od czlowieka. Nie martw sie na zapas. Mysle,ze skoro kocha Ciebie i pokochal Twoja corcie, to wspolne dziecko tego nie zmieni.

Jestem dzisiaj trochę zła. Rozmawiałam właśnie z moja ciocią, u której się zatrzymaliśmy i ona mi mówi, że jestem odważna, że zdecydowałam się na trzecie dziecko, bo w dobie kryzysu...., bo to tyle pieniędzy... bo dzieci będą chciały na wakacje..., studia tralala. Poczułam się jak jakaś niemyślącymi patologia, a na dodatek właśnie wtedy poczułam pierwszy raz że moja dzidzia się wierci :(. I przez to wszystko mam doła.

Jestem dzisiaj trochę zła. Rozmawiałam właśnie z moja ciocią, u której się zatrzymaliśmy i ona mi mówi, że jestem odważna, że zdecydowałam się na trzecie dziecko, bo w dobie kryzysu...., bo to tyle pieniędzy... bo dzieci będą chciały na wakacje..., studia tralala. Poczułam się jak jakaś niemyślącymi patologia, a na dodatek właśnie wtedy poczułam pierwszy raz że moja dzidzia się wierci :(. I przez to wszystko mam doła.
Gratulacje wiercipiętki. Jesli Ty wiesz, ze dacie rade to czym sie przejmujesz?zawsze ludzie beda gadać. A tak swoja droga tego boje sie najbardzie, ze przy dwojce dzieci nie damy rady zapewnic im wszystkiego co miec powinny i tu zaczynam sie zastanawiac czy na pewno dobrze zrobilismy.

Malina jak mój ojciec dowiedział sie ze sie pobieramy to zapytał "czy jestem zasiana" [emoji15] jak powiedziałam, ze nie po prostu chcemy ślubu to powiedział, ufff bo po co Ci kolejny darmozjad za taka inwestycje to mozna niezła furę kupić [emoji15][emoji15][emoji15] dziadkiem jest super ale teksty ma dobitne a jak po czasie wyjęłam wkładkę i zaszłam w ciaze i mu powiedziałam to wydzwania jak głupi i sie dopytuje codziennie. Rodzine i jej poglądy ciezko zrozumieć

malina, przesyłam tulaski myślę że te emocje to ciąża. Napewno nie jesteś niemyślącą patologią.
Ludzie gadają na wszystko, a jako polacy do tego zawsze są niezadowoleni i wszystko wiedzą najlepiej.
Jesteś już mamą, i jestem pewna że radzisz sobie bardzo dobrze. Przy drugim dziecku nic się nie zmieni, wciąż będziesz kochającą mamą która postawiona przed wyzwaniem sprosta mu na miarę możliwości.

Dzieki dziewczyny, ja wiem że sobie poradzę, tylko wkurza mnie, że w Polsce pokutuje myślenie, że trojka dzieci to jakaś nadwyżka i nieodpowiedzialność.

Powoli się kładę, jutro pierwsza wielka wyprawa, wiec muszę się wyspać.

Moja teściowa jak się dowiedziała o 3 ciąży to stwierdzila że jak nas juz z tej Anglii przegonia to przynajmniej 1000 albo nawet 1500 na poczatek dostaniemy.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zaraz zabije mojego meza tak mnie wkurza!!! Aaaaaaa! Kur...a mać.

Mam to samo, jeszcze jakby to była pierwsza ciąza zrozumiałbym, ale On wie cholera jak to działa wie jak ja sie czuje
Szczerze nawet mu powiedziałam, ze żałuje ze jestem w ciazy ;(
Czuje sie ze nie mam wsparcia
I jeszcze idealnego spokojnego przed Tatusiem a ja furiatka jestem ;(
Złe sie dzis czuje ;((
Chyba chciałam sie wypłakać

Do góry