reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Piszecie o jedzeniu a mnie mdli na samą myśl :/ jedynie te Wasze ogórki mnie przekonują :) ja nadal mało jem i mam już prawie 6 kg na minusie. Mam nadzieję, że nudności i brak apetytu niedługo przejdą bo jestem kompletnie bez sił a muszę biegać za moim łobuzem. My teraz spędzimy dwa tyg na wsi u moich rodziców więc będę niała trochę pomocy :)
Ela tak jak pisze Czoperka nieleczone infekcje są w ciąży bardzo niebezpieczne. Dlatego jeśli boisz się brać tych globulek to skonsultuj to z innym lekarzem. Ja w pierwszej ciąży miałam non stop jakieś infekcje ale wszystkie od razu leczyłam.

reklama
Na ulotce jest napisane "Przed zastosowaniem każdego leku należy poradzić się lekarza lub farmaceuty." Za to ten sam lekarz zalecił mi Flegaminę na kaszel, bo jest bezpieczna, a na ulotce jest "Nie należy stosować w 1 trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować wyłącznie w przypadku, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu". Super. To ja już sobie wolę pokaszleć.

Brzusio super wiesci ze wychodzisz[emoji4]

Ja wlasnie pojadla ziemniaczki ze sledziem w smietanie[emoji4]

Kurde dziewczyny wspolczuje tych dylematow w ciazy:/ czy wziasv leki czy nie...ale z drogiej strony gdyby lekarz wiedzial ze ta infekcja niewplynir na dzidzie kazalby przeczekac...sama niewiem...

Przeczytałam teraz ze ten lek nalezy do kategorii C. A zobaczcie co to oznacza:
1467371475-edc0qs.jpeg

Chyba jednak wolę mieć infekcje niz ryzykować dzidziusia
Ja wzielam Medivag i clotrimazolum. Lepiej idz do innego lekarza albo nawet w aptece zapytaj zeby dali cos bezpiecznego
Na ulotce jest napisane "Przed zastosowaniem każdego leku należy poradzić się lekarza lub farmaceuty." Za to ten sam lekarz zalecił mi Flegaminę na kaszel, bo jest bezpieczna, a na ulotce jest "Nie należy stosować w 1 trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować wyłącznie w przypadku, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu". Super. To ja już sobie wolę pokaszleć.
Supremin chyba w ciazy mozna stosowac, ale dokładnie nie pamietam.
Sa tez jakies naturalne sposoby lagodzenia kaszlu.

Jak Wy mozecie jesc te sledzie, ja bym nigdy tego do ust nie wziela:p
Slodycze tez mnie nie ciągną. Dzisiaj na zyczenie meza ugotowalam fasolke po bretonsku, ale pyszna wyszla:happy:

Na kaszel można zrobić domowym sposobem syrop. Drobniutko kroisz kilka cebul, układasz w szklance i każdą warstwę zastępujesz cukrem zostawiasz na kilka godzin aż puści syrop, np.na noc i ten sok pijesz- pycha mimo iż z cebuli to nawet zapachu nie ma. Na kaszel też dobre są inhalacje. Silny Kaszel ogólnie też nie jest dobry bo napina macice. Na suche gardło można jeść miodek. Poprobuj sobie najpierw domowych sposobów nie przejdzie to wezmiesz lek chyba ze masz bardzo silny ten kaszel. Ja byłam chora w 6 tc straszny ból gardła jak przy anginie, chrypa jak stary pijak, suche gardło i jeszcze kaszel. Wyleczyłam właśnie tym syropem z cebuli, miodem i mlekiem i jeszcze miałam taki syrop domowy z czarnego bzu ale to bardziej na prZeziebienia niż na gardło. Męczyłam się półtorej tygodnia, ale wyleczone bez jednej tabletki :) chociaż nie powiem ból był straszny.

Ela dokładnie tak jak piszesz najgorsza jest tęsknota :( lek nieciekawy ja bym sie bała wziąć ale ja generalnie boje sie nawet paracetamol wziąć

Betina moja mam w pl ma lepsza prace i większe możliwości, tutaj nie radzi sobie z językiem i chce wrócić taka jej wola :(

Brzusio super wieści ;* dbajcie o siebie teraz x2 [emoji7][emoji122]

Kathana nie da rady juz probowalam

Aniay mnie to chyba słońca trzeba najzwyczajnej w świecie :p

Tak jak piszecie kochane moze to bedzie powód ostatni ktory nakłoni mnie do powrotu do kraju ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

brzusio to kolejne wpisy pewnie będę już z domku :)

czoperka ja mam dwie córki w tym roku skończą 17 i 12 lat. U nas jest dopiero burza hormonów.
dwie nastolatki plus zaciążona hehehe. ale mąż dzielny i daje rade :)

reklama
jeśli chodzi o leki to ja na samym początku ciazy bylam na antybiotyku od laryngologa później od ortopedy.
no i wieczornych driniaczy tez sobie nie odmawiałam. cóż czasu nie cofne staram się o tym nie myslec.

Do góry