reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Brzusio, super wieści!
Ela2016, ja miałam 6 :) nie przejmuj się, lekarz wie co przepisuje. Tak jak pisałam te leki dopochwowe działają miejscowo i nie wchłaniają się do krwiobiegu, więc do dziecka nic się nie dostanie. A lepsze to niż zostać z infekcją.
Kathana, o to szkoda, że Cię na babyboom nie było :)
Weronika87, to jesteś najbardziej doświadczona mamuśka :)

reklama
Przeczytałam teraz ze ten lek nalezy do kategorii C. A zobaczcie co to oznacza:
1467371475-edc0qs.jpeg

Chyba jednak wolę mieć infekcje niz ryzykować dzidziusia

Els infekcja tez może mieć poważne konsekwencje dla dziecka. . Nie wiem.. może z innym lekarzem się skonsultujesz?

Ela, a to nie ma ostrzeżenia na ulotce? Gdzie się sprawdza kategorię leku to sprawdzę ten mój? nieleczona grzybica może prowadzić do powikłań, a one z kolei do m.in. poronienia lub pęknięcia pęcherza płodowego.

Na ulotce pisze aby nie stosowac leku w 1 trymestrze a ginekolog powiedział ze jest całkowicie bezpieczny. Kategoria leku powinna byc na ulotce lub wpisz w google" kategoryzacja leków w ciąży".

reklama
Do góry