reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Kolorowa mama kurczę i jak tu sie dowiedzieć porządne co ci jest biedulku. Musisz chyba z bronią chodzic po tych lekarzach moze wtedy wezmą sie w garść i zrobią wszystkie badania zeby wiedzieć co i jak. Nie zazdroszczę wczorajszych przeżyć. Leżysz w łożku z ta gorączka mam nadzieje. Dbaj o siebie. Ja miałam kiedys okropny ból na dole pleców ale to taki ze leżałam na podłodze i płakałam z bólu i nie byłam w stanie sie ruszyć. Bałam sie ze mi sie normalnie kręgosłup złamał. Ból był straszny. Poszłam do lekarza ktory skierował mnie do neurologa a neurolog powiedział ze to jest takie napięcie nerwowe od złego odzywiania, niedospania, anemi itp. Tak to jest jak sie dziennie studiuje i pracuje i jeszcze żyje na zupkach chińskich ( ale od tego czasu sie opamiętałem i postawiłam na zdrowe odżywianie). Pamietam że dostałam wtedy antybiotyk i przeszło po kilku dniach. Skoro masz anemię i pewnie też stres związany z ciąża bobas wysysa wszystkie witaminy to moze tez masz podobnie. Tylko ja nie miałam gorączki. W sumie nerki tez tak bolą przerażajaco. Współczuje Ci biedaczku :( trzymaj sie

Brzusio nie stresuj sie tylko odpoczywaj. Napięcia brzucha sa od stresu i nerwów na pewno. Wypuszczają cie dzis czy zostawia jeszcze trochę?
Dziewczyny ktore maja dzis wizyty powodzenia.
Na szczescie moja złość przeszła wraz z nocą ale juz sama siebie denerwowałam :)
Ciekawe czy sie sprawdzi ale ja mam przeczucie ze bedzie chłopczyk mimo ze chciałabym bardzo dziewczynkę. OcYwiscie najważniejsze zeby dziecko było zdrowe płeć nie ważna ale jak juz tak pytacie to wam napisałam :) od początku ciazy czuje ze tam siedzi chłopak ciekawe czy sie sprawdzi :) to moja pierwsza ciąża wiec jak teraz bedzie chłopak to bede próbować do skutku urodzić dziewczynkę ;)

reklama
Hej kochane, gratuluje udanych wizyt. Dziekuje za troskę [emoji8]

Ja wczoraj zaliczyłam trzy szpitale i lekarza prywatnego który mnie skierował do szpitala z podejrzeniem zapalenia odmiedniczkowego nerek, lekarz bez wstępnych badań chciał mnie zostawić na oddziale i dzis robic badania, po wojnie w szpitalu z łaski wykonał mi krew i mocz, wyniki kiepskie crp podniesione i anemia, dał mi antybiotyk ale pani w aptece powiedziała, ze wzięłaby go bez wyraźnej potrzeby, ze stan zapalny moze byc od zaparć a usg nerek dla pewność bede dzis robiła w uk mam nadzieje, ze wszystko z dzidzia okej[emoji58] dalej mam gorączkę ale mniejsza i nie wiem co rovic

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymaj sie tam, oby juz teraz bylo dobrze. Dbaj o siebie. Ja tez bede miala usg nerek w poniedzialek, bo mojemu ginowi nie podobal sie wynik moczu.

Kolorowa dobrze ze nam dalas znac bo juz wzbudzilas niepokoj swoja nieobecnoscia : ) mam nadzieje ze ten stan zapalny przejdzie szybko I wrocisz do formy!
HappyBabyMama znam takich co prubowali do skutku chlopczyka czy dziewczynke I skonczyli z czwortka albo piatka dzieci ; ) Jak Ci sie poszczesci to juz na najblizszym usg poznasz plec : )

u nas dzis piekna pogoda, sloneczko swieci, ale co z tego jak siedze caly dzien w biurze ; )
ale jeszcze tylko jutro I dlugi weekend! a za tyd wakacje :))

Kolorowa mama wszystko będzie dobrze! Może to chwilowe slabosci i mam nadzieję ze szybko wydobrzejesz:*

Brzusio chyba od stresu tak Cię łapie. Im bardziej o tym myślisz, tym bardziej się nakręcasz.

Ja już wariuje przed wizyta. Mam mega stresa. puls podwyższony I czuje jakby mi miało serce wyskoczyć.

Nasi znajomi mają trzy dziewczynki. Przy drugiej ciąży na usg wyszło że chłopiec. Kolega tak się cieszył ze będzie miał syna. Po porodzie okazało się że jednak dziewczynka. Cóż był zawiedziony ale najważniejsze ze była zdrowa i wszystko było ok. Postanowili starać się o syna, I trzecia też urodziła się dziewczynka i już powiedział basta! ;D chyba bal się ze znów będzie baba :p

Dziekuje kochane [emoji8][emoji8][emoji8]

Nie wiem tylko czy brać ten antybiotyk ? Nie czuje zeby cos sie działo takiego zeby sie nim faszerować, co myślicie ? Jeżeli cos sie roWija to wyjdzie za 2-3 dni a jeżeli to od zaparć to bez sensu bede go brała

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kolorowa mama kurczę i jak tu sie dowiedzieć porządne co ci jest biedulku. Musisz chyba z bronią chodzic po tych lekarzach moze wtedy wezmą sie w garść i zrobią wszystkie badania zeby wiedzieć co i jak. Nie zazdroszczę wczorajszych przeżyć. Leżysz w łożku z ta gorączka mam nadzieje. Dbaj o siebie. Ja miałam kiedys okropny ból na dole pleców ale to taki ze leżałam na podłodze i płakałam z bólu i nie byłam w stanie sie ruszyć. Bałam sie ze mi sie normalnie kręgosłup złamał. Ból był straszny. Poszłam do lekarza ktory skierował mnie do neurologa a neurolog powiedział ze to jest takie napięcie nerwowe od złego odzywiania, niedospania, anemi itp. Tak to jest jak sie dziennie studiuje i pracuje i jeszcze żyje na zupkach chińskich ( ale od tego czasu sie opamiętałem i postawiłam na zdrowe odżywianie). Pamietam że dostałam wtedy antybiotyk i przeszło po kilku dniach. Skoro masz anemię i pewnie też stres związany z ciąża bobas wysysa wszystkie witaminy to moze tez masz podobnie. Tylko ja nie miałam gorączki. W sumie nerki tez tak bolą przerażajaco. Współczuje Ci biedaczku :( trzymaj sie

Brzusio nie stresuj sie tylko odpoczywaj. Napięcia brzucha sa od stresu i nerwów na pewno. Wypuszczają cie dzis czy zostawia jeszcze trochę?
Dziewczyny ktore maja dzis wizyty powodzenia.
Na szczescie moja złość przeszła wraz z nocą ale juz sama siebie denerwowałam :)
Ciekawe czy sie sprawdzi ale ja mam przeczucie ze bedzie chłopczyk mimo ze chciałabym bardzo dziewczynkę. OcYwiscie najważniejsze zeby dziecko było zdrowe płeć nie ważna ale jak juz tak pytacie to wam napisałam :) od początku ciazy czuje ze tam siedzi chłopak ciekawe czy sie sprawdzi :) to moja pierwsza ciąża wiec jak teraz bedzie chłopak to bede próbować do skutku urodzić dziewczynkę ;)
Nie wypuszczają,a nawet bym sie bala wyjść z tym brzuchem ze cos sie stanie.chcialabym tylko wyjść w piatek bo w poniedziałek mam prenatalne i to jyz ostatni dzwonek

Cześć dziewczyny ale wy ranne ptaszki jesteście o 5 rano ja sie na drugi bok przewracam.
Brzusio nie denerwuj się,a może ten twardy brzuch od zaparć masz? Mój brzuch rano jest miękki jak gąbka a po południu dwa rozmiary większy i twardy jak skała
Ja już od rana w stresie przed wizytą. Zdążyłam zaliczyć kibelek z śniadanie staje mi w gardle. A gdzie tu przeżyc do 17.20.
Na pewno zaparcia maja wpływ ale lekarz powiedzial ze to nie od zaparc tylko macica sie napina:(staram się nie denerwowac ale czasami sue nie da.a ty się nie denerwuj bo wszystko bedzie dobrze:)

Kurczę z tymi zaparciami to, ja niestety tez mam problem. Mój gin, mówił, że można stosować LAXIMAMA , taki proszek w saszetkach. Na razie jeszcze nie stosowałam, bo noje się, że jak zacznę, to już będę musiała używać do końca ciąży, a nie chcę jeszcze bardziej rozleniwiać jelita.... Nie jest łatwo być na diecie bezglutenowej (mam celiakię) i do tego wysokobłonnikowej :((( Ale co tam, najważniejsze że niedługo kończy się I trymestr i nie będzie mnie już tak mdlić... :)

A Ty kolorowaMama trzymaj się ciepło i mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz.

Ja je mam :) I pomagaja naprawde :D smakuje jak kisiel :) bo to kisiel zurawionowy mniam :D

reklama
Kolorowa mama wszystko będzie dobrze! Może to chwilowe slabosci i mam nadzieję ze szybko wydobrzejesz:*

Brzusio chyba od stresu tak Cię łapie. Im bardziej o tym myślisz, tym bardziej się nakręcasz.

Ja już wariuje przed wizyta. Mam mega stresa. puls podwyższony I czuje jakby mi miało serce wyskoczyć.
Dziewczyny mi każecie sue nie denerwowac w szpitalu a Wy co robicie?:)nie można tak sie nakręcać bez powodu:)bedzie na pewno wszystko ok:)

Do góry