reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Babywow, ja robiłam test Pappa i teraz też się wybieram. Robię na tydzień przed usg 1 trymestru. Na podstawie badania usg i wyników koryguje się prawdopodobieństwo wad genetycznych u dziecka.
Dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie jutro się wybieram zrobić ten test. Za tydzień z hakiem badania. A boje się ze jak za późno zrobię to mi nie przyjdzie wynik do umówionej wizyty:-p a właśnie jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na wynik i jaki koszt? I z tego co czytałam to chyba nie trzeba być na czczo prawda? :blink:

reklama
Mimemi ja odkąd się dowiedziałam o ciąży z dnia na dzień przestałam podnosić synka. Powiedziałam ze mnie plecy bolą i nie mogę. Na szczęście po skutkowało :) niestety codziennie cały dzień przy komp plus brak ruchu robią swoje. A le będę się starać choć codziennie robić stretching, może trochę złagodzić ból pleców

Betina, ja mam ponad dwa razy młodsze dziecko, które dopiero w tym tygodniu się przemogło i zaczyna chodzić. Choć na czworakach jeszcze mu lepiej. Jak tylko mogę to proszę mojego m żeby mi go przenosił. Ale nie da się unikać noszenia. I jeszcze lęk separacyjny się pojawia i wtedy tylko w mamę się wtula.

Idealka, spokojnie do porodu zostało jeszcze trochę czasu :-). Polecam szkołę rodzenia i odwiedzenie szpitala przed porodem, żeby wiedzieć co i jak. Ja jeszcze umawiałam się z wybraną położną (za cegiełkę na rzecz fundacji szpitala). Niektóre szpitale dają taką możliwość.

BabyWow, na wynik krwi czeka się u mnie 3-5 dni. Dlatego idę tydzień przed badaniem usg. Nie trzeba na czczo.
U mnie zestaw krew plus usg to koszt 555-690 zł. Ta droższa opcja bada jeszcze coś z łożyskiem. Ostatnio tej opcji nie miałam i chyba teraz sobie daruję, bo zbiera się i tak już niezły koszt. Niby dostałam skierowanie na NFZ, ale idę do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży, bo mam do niego zaufanie.

Ja tez będę mieć druga cc.za pierwszym razem po całej nocy wywoływania porodu i skurczy zrobili mi cc.No cóż zabieg w spa to to nie był,ale marzyłam juz o tym po calej nocy wiec byłam zadowolona.bolalo jeszcze pare tygodni po porodzie ale da się znieść. Teraz lekarz mi powiedział ze mogę wybrać i wiem ze zdecyduje się na cc.Moja przyjaciółka 5 lat temu miała drugi poród naturalny po pierwszej cesarce i pękła jej macica w trakcie porodu i ledwo ja odratowali.mam to tak bardzo w głowie ze że strachu będę rodzic cc.jest mi przykro ze nie doświadcze porodu naturalnego bo jakoś strasznie mnie to ciekawi jakie to uczucie.

marlena niestety ze strzykawkami trzeba sie oswoic i przyzwyczaic tak jak i do siniakow na rekach. najwazniejsze zeby wszystko bylo dobrze
wlasnie mialam pytac jak Twoj partner w tej sytuacji, ale juz doczytalam ze sie Toba opiekuje i wspiera - tak ma byc! :) buziaki!

ja sie wzielam za rozciaganie, bo wkoncu mam dzis chwile dla siebie. to chyba prawda ze w ciazy wiazadla sie rozluzniaja i latwiej o kontuzje przez to, bo prawie szpagat jestem w stanie teraz zrobic ; )
zancie jakies dobre cwiczenia na kregoslup i plecy zeby nie bolaly? jakies rozciaganie? bo wlasnie na srodku plecow mnie najbardziej boli,, pewnie od pracy siedzacej..

Cwiczenia na bol plecow.
Rano/wieczorem kladziesz sie na luzku/dywanie na plecach.
łapiesz się pod kolanamii jednocześnie unosząc głowę i ciągnąc ją do piersi, ciągniesz do brzucha kolana.
Spokojnie, bez pogłębiania tak żebyś czuła że się plecy rozciągają.Robisz takie lekkie U z kręgosłupa.
Pięknie pomaga z Plecami.
Co do pleców to wczoraj mnie w pracy plecy pomiędzy łopatkami strasznie zaczęły boleć. Po pół godzinie zorientowałam się że buty zmieniłam. Jak wróciłam do swoich butów z wkładkami to mi natychmiast przestało boleć. Bardzo dużo zmieniają profilowane wkładki i dobre buty (zwykłe adidasy z wkładkami są super)

Ja dziś co zjadłam to zaraz kibelek. Jestem tak słaba ze tylko siedzę i jedynie zimna mięta mi wchodzi wiec sobie sącze.kurcze zaczynam 11 tydzień i myślałam że nie będę już mieć takich atrakcji.Mam nadzieje ze to jakiś kryzysowy dzień i minie bo mam przed sobą ciężki tydzień w pracy a wolnego nie mam jak wziąć bo wszyscy na urlopach.
A jak u was mdłości,dalej męczą czy juz minęły?

Ja już myślałam że też mi przeszło ale ostatnie trzy dni i jeśli nie zjem w odpowiednim odstępie czasu to ląduje w kibelku. Za to już mi smaki wróciły chociaż, w większości.

Co do roczników, jestem 83.

Idealka ja też w pierwszym cyklu :) sie pochwalę:)
Ja tez w pierwszym cyklu zarówno z synem jak i teraz.
Dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie jutro się wybieram zrobić ten test. Za tydzień z hakiem badania. A boje się ze jak za późno zrobię to mi nie przyjdzie wynik do umówionej wizyty:-p a właśnie jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na wynik i jaki koszt? I z tego co czytałam to chyba nie trzeba być na czczo prawda? :blink:

Nie trzeba byc na czczo, mi powiedzieli,ze czeka sie 5 dni. Koszt 200-250 w wawie

reklama
BabyWow, na wynik krwi czeka się u mnie 3-5 dni. Dlatego idę tydzień przed badaniem usg. Nie trzeba na czczo.
U mnie zestaw krew plus usg to koszt 555-690 zł. Ta droższa opcja bada jeszcze coś z łożyskiem. Ostatnio tej opcji nie miałam i chyba teraz sobie daruję, bo zbiera się i tak już niezły koszt. Niby dostałam skierowanie na NFZ, ale idę do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży, bo mam do niego zaufanie.
A mo
U mnie zestaw krew plus usg to koszt 555-690 zł. Ta droższa opcja bada jeszcze coś z łożyskiem. Ostatnio tej opcji nie miałam i chyba teraz sobie daruję, bo zbiera się i tak już niezły koszt. Niby dostałam skierowanie na NFZ, ale idę do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży, bo mam do niego zaufanie.[/QUO

MiMeMi dziękuję za wyczerpująca odpowiedz :-D

Do góry