reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Babywow, ja robiłam test Pappa i teraz też się wybieram. Robię na tydzień przed usg 1 trymestru. Na podstawie badania usg i wyników koryguje się prawdopodobieństwo wad genetycznych u dziecka.
Dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie jutro się wybieram zrobić ten test. Za tydzień z hakiem badania. A boje się ze jak za późno zrobię to mi nie przyjdzie wynik do umówionej wizyty:-p a właśnie jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na wynik i jaki koszt? I z tego co czytałam to chyba nie trzeba być na czczo prawda? :blink:

reklama
Mimemi ja odkąd się dowiedziałam o ciąży z dnia na dzień przestałam podnosić synka. Powiedziałam ze mnie plecy bolą i nie mogę. Na szczęście po skutkowało :) niestety codziennie cały dzień przy komp plus brak ruchu robią swoje. A le będę się starać choć codziennie robić stretching, może trochę złagodzić ból pleców

Betina, ja mam ponad dwa razy młodsze dziecko, które dopiero w tym tygodniu się przemogło i zaczyna chodzić. Choć na czworakach jeszcze mu lepiej. Jak tylko mogę to proszę mojego m żeby mi go przenosił. Ale nie da się unikać noszenia. I jeszcze lęk separacyjny się pojawia i wtedy tylko w mamę się wtula.

Idealka, spokojnie do porodu zostało jeszcze trochę czasu :-). Polecam szkołę rodzenia i odwiedzenie szpitala przed porodem, żeby wiedzieć co i jak. Ja jeszcze umawiałam się z wybraną położną (za cegiełkę na rzecz fundacji szpitala). Niektóre szpitale dają taką możliwość.

BabyWow, na wynik krwi czeka się u mnie 3-5 dni. Dlatego idę tydzień przed badaniem usg. Nie trzeba na czczo.
U mnie zestaw krew plus usg to koszt 555-690 zł. Ta droższa opcja bada jeszcze coś z łożyskiem. Ostatnio tej opcji nie miałam i chyba teraz sobie daruję, bo zbiera się i tak już niezły koszt. Niby dostałam skierowanie na NFZ, ale idę do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży, bo mam do niego zaufanie.

Ja tez będę mieć druga cc.za pierwszym razem po całej nocy wywoływania porodu i skurczy zrobili mi cc.No cóż zabieg w spa to to nie był,ale marzyłam juz o tym po calej nocy wiec byłam zadowolona.bolalo jeszcze pare tygodni po porodzie ale da się znieść. Teraz lekarz mi powiedział ze mogę wybrać i wiem ze zdecyduje się na cc.Moja przyjaciółka 5 lat temu miała drugi poród naturalny po pierwszej cesarce i pękła jej macica w trakcie porodu i ledwo ja odratowali.mam to tak bardzo w głowie ze że strachu będę rodzic cc.jest mi przykro ze nie doświadcze porodu naturalnego bo jakoś strasznie mnie to ciekawi jakie to uczucie.

marlena niestety ze strzykawkami trzeba sie oswoic i przyzwyczaic tak jak i do siniakow na rekach. najwazniejsze zeby wszystko bylo dobrze
wlasnie mialam pytac jak Twoj partner w tej sytuacji, ale juz doczytalam ze sie Toba opiekuje i wspiera - tak ma byc! :) buziaki!

ja sie wzielam za rozciaganie, bo wkoncu mam dzis chwile dla siebie. to chyba prawda ze w ciazy wiazadla sie rozluzniaja i latwiej o kontuzje przez to, bo prawie szpagat jestem w stanie teraz zrobic ; )
zancie jakies dobre cwiczenia na kregoslup i plecy zeby nie bolaly? jakies rozciaganie? bo wlasnie na srodku plecow mnie najbardziej boli,, pewnie od pracy siedzacej..

Cwiczenia na bol plecow.
Rano/wieczorem kladziesz sie na luzku/dywanie na plecach.
łapiesz się pod kolanamii jednocześnie unosząc głowę i ciągnąc ją do piersi, ciągniesz do brzucha kolana.
Spokojnie, bez pogłębiania tak żebyś czuła że się plecy rozciągają.Robisz takie lekkie U z kręgosłupa.
Pięknie pomaga z Plecami.
Co do pleców to wczoraj mnie w pracy plecy pomiędzy łopatkami strasznie zaczęły boleć. Po pół godzinie zorientowałam się że buty zmieniłam. Jak wróciłam do swoich butów z wkładkami to mi natychmiast przestało boleć. Bardzo dużo zmieniają profilowane wkładki i dobre buty (zwykłe adidasy z wkładkami są super)

Ja dziś co zjadłam to zaraz kibelek. Jestem tak słaba ze tylko siedzę i jedynie zimna mięta mi wchodzi wiec sobie sącze.kurcze zaczynam 11 tydzień i myślałam że nie będę już mieć takich atrakcji.Mam nadzieje ze to jakiś kryzysowy dzień i minie bo mam przed sobą ciężki tydzień w pracy a wolnego nie mam jak wziąć bo wszyscy na urlopach.
A jak u was mdłości,dalej męczą czy juz minęły?

Ja już myślałam że też mi przeszło ale ostatnie trzy dni i jeśli nie zjem w odpowiednim odstępie czasu to ląduje w kibelku. Za to już mi smaki wróciły chociaż, w większości.

Co do roczników, jestem 83.

Idealka ja też w pierwszym cyklu :) sie pochwalę:)
Ja tez w pierwszym cyklu zarówno z synem jak i teraz.
Dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie jutro się wybieram zrobić ten test. Za tydzień z hakiem badania. A boje się ze jak za późno zrobię to mi nie przyjdzie wynik do umówionej wizyty:-p a właśnie jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na wynik i jaki koszt? I z tego co czytałam to chyba nie trzeba być na czczo prawda? :blink:

Nie trzeba byc na czczo, mi powiedzieli,ze czeka sie 5 dni. Koszt 200-250 w wawie

reklama
BabyWow, na wynik krwi czeka się u mnie 3-5 dni. Dlatego idę tydzień przed badaniem usg. Nie trzeba na czczo.
U mnie zestaw krew plus usg to koszt 555-690 zł. Ta droższa opcja bada jeszcze coś z łożyskiem. Ostatnio tej opcji nie miałam i chyba teraz sobie daruję, bo zbiera się i tak już niezły koszt. Niby dostałam skierowanie na NFZ, ale idę do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży, bo mam do niego zaufanie.
A mo
U mnie zestaw krew plus usg to koszt 555-690 zł. Ta droższa opcja bada jeszcze coś z łożyskiem. Ostatnio tej opcji nie miałam i chyba teraz sobie daruję, bo zbiera się i tak już niezły koszt. Niby dostałam skierowanie na NFZ, ale idę do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży, bo mam do niego zaufanie.[/QUO

MiMeMi dziękuję za wyczerpująca odpowiedz :-D

Do góry