reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Betina, łączę się w bólu. Mi lekarz odpuścił po 8 godzinach. Powiedział, że może do rana urodzę (czyli jakieś jeszcze 12 godzin).
Trafiłam na super lekarza i nie miałam żadnych problemów z raną. Ale też nie uważam, cc za bajkę. I mam mimo wszystko cholernego stracha

Marlena, nie stresuj się na zapas. Usg genetyczne robią lekarze z certyfikatami (znajdź takiego) i na dobrym sprzęcie. Trzymam kciuki, żeby zdementował to, co Ci lekarka wynalazła.

Ostatnia edycja:
reklama
Umieram przez ten upał :/ w dodatku nie mam ochoty na jedzenie i picie, wciskam w siebie wszystko na siłę bo wiem że muszę. W dodatku nie śpię od 4 rano bo mój synek stwierdził że to odpowiednia pora na pobudkę. A teraz chodzi i marudzi bo jest zmęczony, poza tym upał, no i nie chce iść na drzemkę :/ poza tym w nocy miałam okropny sen i coraz bardziej boję się środowej wizyty :(
Witam nową stycznióweczkę :)
Ja jestem rocznik 89 i to będzie nasze drugie dziecko :) nam sie udało w 5 cyklu :)

Asiz, jak najpierw bolało z prawej a teraz z lewej to może w jelicie grubym jakieś kolki masz. Mnie w pierwszej ciąży przestraszył ból z lewej strony i wylądowałam na IP. Późnej raz bolał z prawej a poźniej z lewej. Treść pokarmowa tak się przesuwa w jelicie grubym.

Babywow, ja robiłam test Pappa i teraz też się wybieram. Robię na tydzień przed usg 1 trymestru. Na podstawie badania usg i wyników koryguje się prawdopodobieństwo wad genetycznych u dziecka.

U mnie na szczescie obie ciaze bezobjawowe, wiec bardzo wam wspolczuje, ze musicie sie tak umeczyc.

Brzusio dobrze, ze Maz dostarcza jedzonko:) lez i odpoczywaj, a bedzie wszystko ok.

Betina smacznego piwka:)

HappyBabyMama ja w pierwszej ciazy w wakacje bylam w 7-9 miesiacu, masakra:p ale zima tez wcale nie bedziemy mialy kolorowo jak nie zmiescimy stop w cieple buty czy nie dopniemy kurtki=D powodzenia w nauce i kciuki za egzamin:)

BrigetJones drugi trymestr co raz blizej, oby obawy ustapily.

Idealka dzieki:) planujecie teojeczke? Super:)

MiMeMi nie strasz ze takie powiklania po CC, bo ja pierwsza mialam z przymusu i teraz pewnie tez bedzie, wiec juz sie bojee.. :O

Truskaweczka u nas dzisiaj to samo z drzemka, walczylam prawie dwie godziny z mlodym i odpuscilam:/ ten upal wszystkim daje popalic.

Ja jestem rocznik 90:)
Ale wy skrobiecie, ciezko bedzie kazdej odpisywac:p

Ostatnia edycja:
Betina, tez mnie kręgosłup boli na środku. Jak znajdziesz jakieś dobry zestaw ćwiczeń to podziel się proszę. Ja tam jeszcze mojego starszaka na rękach targam plus praca siedząca, więc daje popalić.

Witam nowe mamusie,

Uff, nadrobiłam.
My też mieliśmy przeboje z usypianiem starszaka. W końcu pomimo 37 stopni poszłam z nim na spacer po polnych drogach i usnął. Śpi już ponad 2 godziny. A ja czekam na deszcz jak na zbawienie.

Bubbles, też czeka mnie drugie cc. Pierwsza cesarka nieplanowana. I dylematy czy planowana, czy zdać się na łaskę lekarzy jak zacznie się naturalnie poród czy planować i szukać dobrego lekarza, żeby dobrze pozszywał, ehhh, będzie mi to spędzało sen z powiek. Ale pierwsze co, to badania usg 1 trym za tydzień. Na myślenie o porodzie przyjdzie jeszcze czas.

reklama
Idealka, bardzo często hormony pozytywnie wpływają na kobietę przed porodem. Ja przez całe życie bałam się porodu i nawet myślałam o cc. Ale jak zaszłam w ciążę to nie bałam się porodu. Na końcu wręcz miałam dobry humor i byłam podekscytowana, że niedługo maluch będzie na świecie. A, ze mój poród nie należał do książkowych, tak wyszło. Poród sn plus cc wydrenował ze mnie siły fizyczne i emocjonalne. Nie zapomnę jak mi się kolana trzęsły po pionizacji. Ale więcej szczegółów to może innym razem ;-) Temat pewnie wróci ;-)
Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Niestety z tym porodem, to nie jest tak ze nasze nastawienie jest najważniejsze ale ważne jest tez szczęście. Oby hormony pomogły w nastawieniu a szczęście dopisało do końca porodu. Na pewno jak będziemy na przedostatniej prostej, to wrócimy do tematu [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry