Witam w ten upalny dzionek
Kiki - to klimat masz dokładnie, jak u mnie. Rolety zaciągnięte a w kuchni światło zapalałam do gotowania obiadu, bo jeszcze jakbym słońce do domu wpuściła, to istna sauna. Tylko kwiatków mi szkoda na parapetach, ale wyobrażam sobie, że w sumie nie chciałabym być na ich miejscu, gdyby słońce miało smażyć w donice
Dlatego wszystkim mamuśkom, które relaksują się nad wodą życzę dobrej zabawy i przyjemnego wodowania
Marlena cudnie, że Twój partner o Ciebie dba, czujesz wsparcie a to najważniejsze
Witam
Bubble, miło raz do odmiany usłyszeć o takim wspaniałym cudzie, jak zajście w pierwszym cyklu
Gratulacje !
Brzusio bardzo cieszę się z świetnych wieści ze szpitala. No cóż, teraz trzeba odleżeć swoje ale może to i dobrze, bo przynajmniej odpoczniesz a w domu to z tym pewnie (skoro jest dziecko) cieżko. A teraz na pewno czujesz się spokojniejsza.
HappyBabyMama powodzenia na egzaminie, nie zazdroszczę nauki w tę pogodę..
Ja jestem rocznik 85 i tom - mam nadzieję, że tym razem wyjdzie - będzie moje pierwsze dziecko (z planowanej trójki..
)
Co do bólu kręgosłupa, to najbardziej przynosi ulgę na odcinek lędźwiowy (a chyba ten najbardziej doskwiera) leżenie na plecach z nogami do góry - zgiętymi w kolanach pod kątem prostym. Pod nogi trzeba podłożyć poduszki.
Co do ćwiczeń relaksujacych ten odcinek to pozycja na czworaka i przechodzenie do kociego grzbietu i odgięcie w drugą stronę. Z pozycji na czworaka ręce zostawić z przodu i tyłkiem usiąść na stopach - jak by się chciało naśladować pokłony modlitewne. "pokłon" powrót do poz. na czworaka, "pokłon" itd. Póżniej z pokłonu pośladki dawać raz na jedną stronę stóp, raz na drugą - ręce wciąż wyciągnięte przed siebie. Mam nadzieję, że moje objaśnienia pozycji do ćwiczeń są zrozumiałe nie tylko dla mnie hihihi Powodzenia
A teraz soft-drinki w dłoń ( w moim przypadku woda z cytryną i miodem i loodem) i kibicujemy naszym