reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
My poznaliśmy wstępnie płeć dziecka chyba w 16 tygodniu a na badaniach 2 trymestru około 20 czy 22 tyg potwierdzili.

My mamy kamerę i super sprawa jak ktoś ma duże mieszkanie lub dom.
Monitora w końcu nie kupiliśmy, najcześciej polecany dla wcześniaków.
Idealka, no taki duży bobas jest fajny, bo bardzo "stabilny" był od samego początku. Nie potrzebowałam rożków itp. Ale.... Trzeba jeszcze takiego bobasa urodzić. A ja się męczyłam przy indukcji porodu kilka godzin ze skurczami co 1,5-2 minuty. Dla mnie to był killer. Rozwarcia prawie nie było i cesarką się skończyło. Żeby nie straszyć dziewczyn, były i takie indukowane porody, że ładnie szło i szybko się kończyło. Także może moje dziecko nie do końca dobrze było ułożone, z racji jego gabarytów i tak to u nas wyszło.

Dzień dobry wszystkim, nieśmiało przycupnę przy wątku, żeby mi smutno nie było, że sama w tej swojej ciąży jestem :) Mam na imię Asia i w styczniu będę mamą. Będzie to moja druga pociecha :)

Ja po moim synku wszystko wydałam. ZOSTAŁA mi jedynie mata.która sasiadka mi oddała kilka tyg. Temu i laktator. Dużą część rzeczy dostanę od mojej przyjaciółki która rodziła w styczniu. Jakby okazało się że to dziewczyna to mogłabym ograniczyć się jedynie do zakupu wózka.
Ciekawa jestem płci ale najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa.
Mój Antos mnie rozczula od kilku dni przytula się do brzucha całuję go i mówi że kocha dzidzie a na gwiazdkę zazyczyl sobie grę na PSP i wózek dla dzidzikochany mój

Idealka ja mam opryszczke. A to Twoja pierwsza opryszczka w życiu czy już miałaś wcześniej? Bo jeśli miałaś już wcześniej to nie masz się czym martwić, maleństwu nic nie grozi :)

Ja też miałam oxytocynę, bo wody mi odeszły a rozwarcia 0. O 11 dostałam kroplówkę a o 15.08 tuliłam synka. Druga faza porodu trwała 10 min, także życzę wszystkim takiej drugiej fazy :)

Co do rozmiarów ubranek to tak jak dziewczyny pisza. Nie ma co przesadzać z ilością tych najmniejszych ubranek bo one są tylko na chwilę. Ja wzięłam do szpitala ubranka w rozmiarze 56 a dziecko zrobiło mi psikusa i urodziło sie o 2 cm dłuższe :p

reklama
Co do monitora to się nie zgodzę, że polecany jest dla wcześniaków. Dzieci donoszone są niestety tak samo narażone na SIDS ( Zespół Nagłej Śmierci Łóżeczkowej).

Do góry