malwi86
Fanka BB :)
Jestem po wizycie u położnej, rozmawiałam z nią na temat tego spinania macicy i skurczów które po wizycie w szpitalu się nasiliły. Odpowiedziała że Macica jeśli raz dostała takiej akcji skurczowej to teraz do końca ciąży będzie nadwrażliwa i będzie reagowała na wszystko. Mówi żeby się oszczędzać bo nie wiadomo jak się to dalej potoczy ale jeśli czuję się na siłach wrócić do pracy to nie ma przeciwwskazań. Powiedziała tylko żeby co godzinę wstawać i zrobić sobie krótki spacer i pilnować niepokojących objawów. Jakby co to szpital i kontrola.
nie wiem jak Ty ale ja jestem przewrażliwiona i już bym do pracy nie poszła - jak się oszczędzać to najlepiej w domu, nawet jak sobie trochę posprzątasz to jednak już można czy się wyspać czy robić przerwy kiedy tylko chcesz i wszystko robisz w ogóle takim swoim tempem
Wczoraj bylismy podgladnac naszego maluszka wszystko jest w porzadku. Dzidzius zdrowo sie rozwija i to juz na pewno dziewczynka. Teraz musimy tylko imie wymyslic ciesze sie bo poki co mam 4,5kg na plusie. W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam juz chyba 8 a w sumie to 13
super, że z małą wszystko ok ale masz fajnie z wagą, ja jestem tylko tydzień za Tobą a już mam ponad 8
@MartynaM może musiałabyś wprowadzić nawet z 6 małych posiłków w ciągu dnia, i takich bardziej płynnych (albo lekkie serki, owoce) chociaż na kilka dni
@HappyBabyMama i prawidłowo miło wiedzieć, że gdzieś jest jeszcze ktoś kto tylko siedzi na kanapie i pachnie
a ja dziś miałam wrażenie, że czuję jak mi brzuch rośnie, skóra się tak dziwnie napięła i wydawał się bardziej ciążyć ... też tak czasami macie ?