reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@malwi86 nie wiem czy to mdłości znowu raczej takie uczucie przepełnienia każda kanapka stoi mi w gardle co zje to to czuję i jedzenie mi się cofa jakbym miejsca nie miała.

mi też ciężko uwierzyć żeby foteliki były dobre tylko 5lat to z czego one są zrobione że się zużywają zwłaszcza jeśli nosidło jest używane tylko 9miesiecy np.a 4 lata czeka na rodzeństwo na strychu. dziwne to.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
jeśli chodzi o biedę w Polsce to ja akurat uważam że ona istnieje wiem że jest pomoc od Państwa itp ale nie wszędzie.owszem można się ubrać w lumpie czy żyć piecioosobowa rodzina w jednym pokoju ale dla mnie to jest właśnie bieda.jesli ktoś musi kombinować żeby znaleźć buty używane w swoim rozmiarze a nie może normalnie kupić w sklepie butów to jest dla mnie bieda.uwazam że bieda to właśnie jest wtedy kiedy nie możesz samemu zapewnić sobie podstawowych rzeczy które potrzebujesz a musisz liczyć na pomoc czy fart że trafi się coś używanego. nie mówię tu o patologii. już pomijając fakt biedy ale życie w państwie gdzie kończysz studia dobre studia a po nich zarabiasz tyle że nawet nie jesteś w stanie się usamodzielnic mieszkaniowo bez wsparcia rodziny czy partnera to jest dość smutne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj bylismy podgladnac naszego maluszka:) wszystko jest w porzadku. Dzidzius zdrowo sie rozwija i to juz na pewno dziewczynka. Teraz musimy tylko imie wymyslic;) ciesze sie bo poki co mam 4,5kg na plusie. W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam juz chyba 8 a w sumie to 13;)
gratuluje zdrowej córeczki :) z wagą masz podobnie jak ja, mam 5kg na plusie.

Jeszcze wam powiem że nie warto nic dawać do Caritasu. Znam siostrę zakonną która tam pomaga i ona się bardzo dziwiła czemu ciągle ci sami ludzie przychodzą po ciuchy. Okazało się że założą raz i wyrzucają bo im się nie chce prać jak dostaną kolejne.
To samo znamy z autopsji. Mama jest nauczycielka z powołania, pedagogiem i pomagała dając wyprane rzeczy w dobrym stanie po mnie i po bracie ludziom, którzy wyspecjalizowali się w produkcji dzieci. Ubrania były noszone do momentu zabrudzenia, potem wyrzucane. I wyciągana ręka po kolejne. Aż się odechciewa. A zdrugiej strony trudno wyrzucić coś co jest w dobrym stanie...

Hej dziewczyny,
Co do przekazywania ciuchów to ja dawałam ogłoszenie na Gumtree ze oddam za darmo i jak ktoś wysilil się na tyle żeby do mnie napisać i opisać swoją sytuację rodzinna,to znaczy ze tego potrzebował. Nikt nie wybrzydzal i przyjmowali z wdzięcznością.
Bieda jak dla mnie jest i jest mnóstwo ludzi biednych i wdzięcznych za okazywana pomoc.Niby obiady są za darmo,ale to zależy od decyzji urzędników,a chamskich i wywyzszajacych się urzędników jest więcej niż tych normalnych.mam kumpele która pracuje w takiej instytucji i mówi że stare grube baby które ledwo się ze stołków podnoszą potrafią tak chamsko traktować tych którzy po pomoc przy chodza ze lepiej nie mówić. A co do szkół to uważam że rola nauczyciela jest wyłapac dzieci które pomocy potrzebują i je wspierać,ale tak nie jest.Znałam jedna nauczycielke ktora interesowala sie dzieckiem z biednej rodziny,które bylo w mojej klasie,reszta miala to w dupie.No ale to tylko moje zdanie.
Choć oczywiście sępow którzy żyją z zasiłków dla samej zasady jest wiele.

Zreszta po pomoc rękę wyciągają Ci, którym się nic nie chce. Ludzie, którzy naprawdę potrzebują wsparcia, wstydzą się o nie poprosić. Chcieliby sami sobie radzić.
Prymulka, gratuluje. To super wieści.
Aniay , to teraz chyba trzeba pozwolić, żeby bliscy Cię porozpieszczali. Więcej odpoczynku na pewno się przyda bobasowi, żeby się harmonijnie rozwijał.

To samo znamy z autopsji. Mama jest nauczycielka z powołania, pedagogiem i pomagała dając wyprane rzeczy w dobrym stanie po mnie i po bracie ludziom, którzy wyspecjalizowali się w produkcji dzieci. Ubrania były noszone do momentu zabrudzenia, potem wyrzucane. I wyciągana ręka po kolejne. Aż się odechciewa. A zdrugiej strony trudno wyrzucić coś co jest w dobrym stanie...
U nas w mieście jest stowarzyszenie Civitas Christiana... i oni kiedyś ciuchy zbierali, sama miałam z tamtąd rzeczy i po nas rzeczy wracały i szły dalej. Stowarzyszenie było małe i zawsze było wiadomo gdzie ciuszki szły do kogo, i jak kto o nie dbał. Niestety przestali zbierać bo za dużo problemów a za mało powierzchni magazynowej mieli.

reklama
Do góry