reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

ja mam fioła na punkcie czystości w domu i wogóle na punkcie higieny więc ze mna ciężko pod tym względem wytrzymać :) Nie cierpie gratów w domu jak czegoś nie uzywam to od razu wychrzaniam -az do przesady. Lubię mieć czystost i lubię sprzatać. Nie umiem iść spać jak coś jest nei sprzatnięte i ja o tym wiem. Ja robie prawie codziennie pranie bo my nosimy oboje z mężem ubrania jeden dzien więc po kazdym dniu mam prania. Tak jak zmieniam pościel raz w tygodniu a ręczniki co dwa dni :) wiem że przesada ale tak juz mam, inaczej mnie brzydzi wszystko :) W naszym samochodzie można jeść z podłogi :) Pewnie to wszytsko się troche zmieni jak pojawi się dziecko.

Ostatnia edycja:
reklama
Ciężko mi ogarniać dwa wątki wiec pisze głównie na zamkniętym ale podczytuje was tutaj :p

Muszę wam powiedzieć, ze zrobiłam placki ziemniaczane dziś ogórkowa [emoji23] zaraziłyście mnie pomysłem i zjadłam tyle, ze po obiedzie nie mogłam się ruszyć i przespałam dobre 1,5 godziny [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam fioła na punkcie czystości w domu i wogóle na punkcie higieny więc ze mna ciężko pod tym względem wytrzymać :).

Doskonale rozumiem. U mnie szokiem było wprowadzenie psiaka do domu. Sierść itp. Jak maź nie widział myłam podłogę jeden dzień woda z domestesem, a drugi woda z płynem i octem. Teraz staram się wyluzować, bo to już było u mnie niezdrowe. Ale i tak uwielbiam czystość i zapach świeżości.

@kamila_9 ja na olx kupiłam spodnie ciążowe z h&m mam też dwie pary getrów ciążowych z poprzedniej ciąży. Za to ostatnio byłam w lumpexie i wyhaczyłam dwie kurtki zimowe. Jedna taka no name za 30zł akurat na teraz i może jeszcze z miesiąc wcisnę brzuszek, a druga za 40 zł z New Yorkera troszkę większa ale myślę, że tak na koniec grudnia i na styczeń będzie w sam raz. Więc jeśli nie brzydzi Cię second hand to polecam, bo też nie wyobrażam sobie dać 250zł za kurtkę, którą w najlepszym wypadku sprzedam potem na olx za 50-60zł.
Specjalnie szukałam takich taliowanych kurtek, bo w takich oversize czuje się jak Mama Muminka:p

Ja też noszę xs/s, nic ciążowego nie kupiłam i nie kupię. Dostałam dwie pary spodni ciążowych, jedne ok, drugie za duże:baffled:. Kurtki ovesize można dostać bardzo fajne firmy by o la la. Na ich stronie drogo, ale czasem można dorwać dużo taniej na Allegro. Spodnie wykorzystuję sprzed ciąży, tylko głównie biodrówki, no i zaczęłam nosić sukienki dresówki+ rajstopy. Nic nie uciska, jest komfortowo.
Odczuwam dzisiaj trochę dolegliwości brzuchowych, no i oczywiście zaczynam lekko panikować. Oby do jutra.
Lecę położyć dzieciaki, dopiero zorientowałam się która to już godzina uffff.....

@aniay u mnie mój M to mógłby się ode mnie nie odklejac. to fan kraglych kształtów i uważa że teraz wyglądam najlepiej ;)

@Prymulka ja właśnie jestem na etapie sprzątania w domu tzn wyzbywania się rzeczy bo też jestem chomikiem zwłaszcza ciuchowym ;) i tak właśnie powrzucalam do netu ubrania swoje na sprzedaż w których nie chodzę już bo nie potrafię wyrzucić i od 2 dni robię porządki w ciuchach po synku.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM właśnie z ciuchami jest najgorzej. Ciężko mi wyrzucać rzeczy, które są niezniszczone, ale np moda się trochę zmieniła. Dodatkowo w poprzedniej ciąży przytyłam 13kg, ale przy karmieniu piersią schudłam 23kg!!! Szok od liceum nie byłam taka chuda. Po skończeniu karmienia wróciło jakieś 5-6kg, a mi zostało kilka par spodni z tego cudownego okresu i co mam je wyrzucić?? A jak ten piękny czas szczupłości znów nastanie to co będę nosić!?:D I tak chomikuję bez sensu!;)

I też mam fana krągłych kształtów w domu;) Szczególnie, że tylko w ciąży mój biust prezentuje się dumnie, a brak ciąży jest u mnie równoznaczny z brakiem biustu:-D więc korzystamy:-D

ja mam fioła na punkcie czystości w domu i wogóle na punkcie higieny więc ze mna ciężko pod tym względem wytrzymać :) Nie cierpie gratów w domu jak czegoś nie uzywam to od razu wychrzaniam -az do przesady. Lubię mieć czystost i lubię sprzatać. Nie umiem iść spać jak coś jest nei sprzatnięte i ja o tym wiem. Ja robie prawie codziennie pranie bo my nosimy oboje z mężem ubrania jeden dzien więc po kazdym dniu mam prania. Tak jak zmieniam pościel raz w tygodniu a ręczniki co dwa dni :) wiem że przesada ale tak juz mam, inaczej mnie brzydzi wszystko :) W naszym samochodzie można jeść z podłogi :) Pewnie to wszytsko się troche zmieni jak pojawi się dziecko.
na pewno zmieni się czystość w aucie :) pamiętam jak ktoś mi kiedyś pokazał swoje auto gdzie jeździ czterolatek to pomyślałam że większego syfu nie da się wyhodować. no a teraz mój 1.5 roczniak sprawia że po jednym dniu od odkurzania w aucie śladu po czystości nie ma ;)

@aniay u mnie mój M to mógłby się ode mnie nie odklejac. to fan kraglych kształtów i uważa że teraz wyglądam najlepiej ;)

@Prymulka ja właśnie jestem na etapie sprzątania w domu tzn wyzbywania się rzeczy bo też jestem chomikiem zwłaszcza ciuchowym ;) i tak właśnie powrzucalam do netu ubrania swoje na sprzedaż w których nie chodzę już bo nie potrafię wyrzucić i od 2 dni robię porządki w ciuchach po synku.

Mój jest fanem kobiecych ksztaltow generalnie, a ja sie smieje ze nawet jakbym była kulka albo chudzinka to i tak patrzylby na mnie z tym samym uwielbieniem.
Zreszta z wzajemnoscia, kulka czy chudzinka I on dla mnie bedzie tak samo przystojny I pociagajacy.

reklama
Ciężko mi ogarniać dwa wątki wiec pisze głównie na zamkniętym ale podczytuje was tutaj :p

Muszę wam powiedzieć, ze zrobiłam placki ziemniaczane dziś ogórkowa [emoji23] zaraziłyście mnie pomysłem i zjadłam tyle, ze po obiedzie nie mogłam się ruszyć i przespałam dobre 1,5 godziny [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
miałysmy dzis identyczny obiad ;)

Do góry