reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

ja mam fioła na punkcie czystości w domu i wogóle na punkcie higieny więc ze mna ciężko pod tym względem wytrzymać :) Nie cierpie gratów w domu jak czegoś nie uzywam to od razu wychrzaniam -az do przesady. Lubię mieć czystost i lubię sprzatać. Nie umiem iść spać jak coś jest nei sprzatnięte i ja o tym wiem. Ja robie prawie codziennie pranie bo my nosimy oboje z mężem ubrania jeden dzien więc po kazdym dniu mam prania. Tak jak zmieniam pościel raz w tygodniu a ręczniki co dwa dni :) wiem że przesada ale tak juz mam, inaczej mnie brzydzi wszystko :) W naszym samochodzie można jeść z podłogi :) Pewnie to wszytsko się troche zmieni jak pojawi się dziecko.

Ostatnia edycja:
reklama
Ciężko mi ogarniać dwa wątki wiec pisze głównie na zamkniętym ale podczytuje was tutaj :p

Muszę wam powiedzieć, ze zrobiłam placki ziemniaczane dziś ogórkowa [emoji23] zaraziłyście mnie pomysłem i zjadłam tyle, ze po obiedzie nie mogłam się ruszyć i przespałam dobre 1,5 godziny [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam fioła na punkcie czystości w domu i wogóle na punkcie higieny więc ze mna ciężko pod tym względem wytrzymać :).

Doskonale rozumiem. U mnie szokiem było wprowadzenie psiaka do domu. Sierść itp. Jak maź nie widział myłam podłogę jeden dzień woda z domestesem, a drugi woda z płynem i octem. Teraz staram się wyluzować, bo to już było u mnie niezdrowe. Ale i tak uwielbiam czystość i zapach świeżości.

@kamila_9 ja na olx kupiłam spodnie ciążowe z h&m mam też dwie pary getrów ciążowych z poprzedniej ciąży. Za to ostatnio byłam w lumpexie i wyhaczyłam dwie kurtki zimowe. Jedna taka no name za 30zł akurat na teraz i może jeszcze z miesiąc wcisnę brzuszek, a druga za 40 zł z New Yorkera troszkę większa ale myślę, że tak na koniec grudnia i na styczeń będzie w sam raz. Więc jeśli nie brzydzi Cię second hand to polecam, bo też nie wyobrażam sobie dać 250zł za kurtkę, którą w najlepszym wypadku sprzedam potem na olx za 50-60zł.
Specjalnie szukałam takich taliowanych kurtek, bo w takich oversize czuje się jak Mama Muminka:p

Ja też noszę xs/s, nic ciążowego nie kupiłam i nie kupię. Dostałam dwie pary spodni ciążowych, jedne ok, drugie za duże:baffled:. Kurtki ovesize można dostać bardzo fajne firmy by o la la. Na ich stronie drogo, ale czasem można dorwać dużo taniej na Allegro. Spodnie wykorzystuję sprzed ciąży, tylko głównie biodrówki, no i zaczęłam nosić sukienki dresówki+ rajstopy. Nic nie uciska, jest komfortowo.
Odczuwam dzisiaj trochę dolegliwości brzuchowych, no i oczywiście zaczynam lekko panikować. Oby do jutra.
Lecę położyć dzieciaki, dopiero zorientowałam się która to już godzina uffff.....

@aniay u mnie mój M to mógłby się ode mnie nie odklejac. to fan kraglych kształtów i uważa że teraz wyglądam najlepiej ;)

@Prymulka ja właśnie jestem na etapie sprzątania w domu tzn wyzbywania się rzeczy bo też jestem chomikiem zwłaszcza ciuchowym ;) i tak właśnie powrzucalam do netu ubrania swoje na sprzedaż w których nie chodzę już bo nie potrafię wyrzucić i od 2 dni robię porządki w ciuchach po synku.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM właśnie z ciuchami jest najgorzej. Ciężko mi wyrzucać rzeczy, które są niezniszczone, ale np moda się trochę zmieniła. Dodatkowo w poprzedniej ciąży przytyłam 13kg, ale przy karmieniu piersią schudłam 23kg!!! Szok od liceum nie byłam taka chuda. Po skończeniu karmienia wróciło jakieś 5-6kg, a mi zostało kilka par spodni z tego cudownego okresu i co mam je wyrzucić?? A jak ten piękny czas szczupłości znów nastanie to co będę nosić!?:D I tak chomikuję bez sensu!;)

I też mam fana krągłych kształtów w domu;) Szczególnie, że tylko w ciąży mój biust prezentuje się dumnie, a brak ciąży jest u mnie równoznaczny z brakiem biustu:-D więc korzystamy:-D

ja mam fioła na punkcie czystości w domu i wogóle na punkcie higieny więc ze mna ciężko pod tym względem wytrzymać :) Nie cierpie gratów w domu jak czegoś nie uzywam to od razu wychrzaniam -az do przesady. Lubię mieć czystost i lubię sprzatać. Nie umiem iść spać jak coś jest nei sprzatnięte i ja o tym wiem. Ja robie prawie codziennie pranie bo my nosimy oboje z mężem ubrania jeden dzien więc po kazdym dniu mam prania. Tak jak zmieniam pościel raz w tygodniu a ręczniki co dwa dni :) wiem że przesada ale tak juz mam, inaczej mnie brzydzi wszystko :) W naszym samochodzie można jeść z podłogi :) Pewnie to wszytsko się troche zmieni jak pojawi się dziecko.
na pewno zmieni się czystość w aucie :) pamiętam jak ktoś mi kiedyś pokazał swoje auto gdzie jeździ czterolatek to pomyślałam że większego syfu nie da się wyhodować. no a teraz mój 1.5 roczniak sprawia że po jednym dniu od odkurzania w aucie śladu po czystości nie ma ;)

@aniay u mnie mój M to mógłby się ode mnie nie odklejac. to fan kraglych kształtów i uważa że teraz wyglądam najlepiej ;)

@Prymulka ja właśnie jestem na etapie sprzątania w domu tzn wyzbywania się rzeczy bo też jestem chomikiem zwłaszcza ciuchowym ;) i tak właśnie powrzucalam do netu ubrania swoje na sprzedaż w których nie chodzę już bo nie potrafię wyrzucić i od 2 dni robię porządki w ciuchach po synku.

Mój jest fanem kobiecych ksztaltow generalnie, a ja sie smieje ze nawet jakbym była kulka albo chudzinka to i tak patrzylby na mnie z tym samym uwielbieniem.
Zreszta z wzajemnoscia, kulka czy chudzinka I on dla mnie bedzie tak samo przystojny I pociagajacy.

reklama
Ciężko mi ogarniać dwa wątki wiec pisze głównie na zamkniętym ale podczytuje was tutaj :p

Muszę wam powiedzieć, ze zrobiłam placki ziemniaczane dziś ogórkowa [emoji23] zaraziłyście mnie pomysłem i zjadłam tyle, ze po obiedzie nie mogłam się ruszyć i przespałam dobre 1,5 godziny [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
miałysmy dzis identyczny obiad ;)

Do góry