reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

witam z rana!
zaraz jakies dobre sniadanko, trzeba by troche popracowac a wieczorem pieczemy z synkiem ciasteczka do przedszkola na jutro - on uwielbia takie aktywnosci :)
wedlug moich zalozen zostalo mi jeszcze 2-3 tyg do konca pracy, ale zaczynam czuc wyrzuty sumienia ze tak wczesnie, ze mogla bym przeciez jeszcze troche popracowac, choc to juz bedzie polowa 7 miesiaca..
tym bardziej ze nikt jakos specjalnie nie zauwaza ze jestem w ciazy, wiec na pewno beda niemile zaskoczeni jak zrezygnuje niedlugo.. : /

reklama
Dzień dobry!

Kciuki dla wszystkich dzis wizytujących i powodzenia na glukozach:)

@marlena, dobrze zrobiłaś. Zdrowie jest teraz na pierwszym miejscu:)

My jutro wyprowadzamy sie:( szkoda mi troche nasze obecnego mieszkanka, ale w weekend zaczynamy remont nowego.

Ja umówiłam sie,ze w październiku bede pracować z domu, we chyba jednak jak bede 4 października u ginekologa, to poproszę o l4. Sama nie wiem co robić. Juz wszyscy na mnie naciskają żebym dała sobie spokój z praca ..

Miłego dnia kochane[emoji295]️[emoji106]

Jutro dzień chłopaka, szykujecie cos dla swoich ukochanych?? Ja nie mam troche pomysłu..:/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i nie uda mi się dzisiaj zrobić glukozy. Kurier nie zdąży odebrać krwi. Więc pójdę w przyszłym tygodniu.
@Bridget Jones na opakowaniu glukozy był wpis, że dwa pobrania - przed i po 120 minutach. Ale w przychodni powiedzieli, że będą 3 pobrania.

Dziewczyny, jak Wam się brzuchy mocno napinają to bierzcie magnez. Ja jak kilka dni nie brałam to poźniej, w zeszłym tygodniu, źle się czułam. Nie mogłam siedzieć w biurze, lepiej było jak leżałam. Nie wspominając o tym moim skoku ciśnienia. Po tygodniu brania magnezu od razu lepiej.

Hej dziewczyny [emoji4]

Andzulka
Mnie w zależności od tego jak sie ułoży, rożne miejsca z lekka kłują albo bolą. Troszkę ręka mu sugeruje zeby zmienił pozycje albo sama ją zmieniam i często maluszek ma litość i przekłada sie. Spróbuj moze na innym boczku poleżeć i zobaczysz, jak maluszek zareaguje, moze to jest powodem.

Brzusio super ze juz na wolności, bardzo sie cieszę. Uważaj na siebie [emoji4]

Kamisia powodzenia na wizycie. 3mam kciuki za dobre wieści i miłe przeżycia

Marlena i Julia gratuluje zdrowych bobasków.
Marlena a ty do pracy jeszcze wracasz po chorobie? Przydałoby Ci sie troche poobijać, tym bardziej ze niedługo wesele i tyle bedzie sie działo!

Julia najważniejsze to ze nikomu nic sie nie stało, a teraz łap dystans do sytuacji :)

Chorowinkom poprawy zdrowia życzę. Duzo pic! Ja sobie podczas choroby w kuflach od piwa ( a co! Zeby swa razu nie wstawać) miksturki robiłam. Ciepła, przegotowana woda a w niej rozpuszczalam miód i tarłam imbir i cytrynę w plastrach. Takie drineczki piłam. Mniam i do tego zdrowe, bo wrzątek nie zabijał witamin itepe

Miłego dnia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za odpowiedź leżenie pomaga ale kurczę jak tylko próbuje wstać boli cały bok i pachwinie.

@betina79 a Ty w Polsce mieszkasz czy poza?
Ja ostatnio pracowałam prawie do końca 7 m-ca i niestety jeszcze na l4 coś kończyłam co się posypało. A i tak po powrocie do firmy dostałam inne stanowisko.
Ja już odpuszczam. Choć trochę mi szkoda. Nikt tego nie doceni. A mam bardzo intensywną pracę (zespół ponad 20 osób). I pracuję normalnie po 8 godzin. Muszę odpocząć, zająć się starszakiem i wyprawką dla młodej.

Hej dziewczyny,
Ja właśnie siedzę na glukozie jestem po pierwszym ukłuciu i jeszcze dwa przede mną.glukozowy napój nawet znośny,chociaż teraz mnie trochę muli ale mam nadzieje ze szybko mi czas minie i pójdę na wypasione sniadanie;)
@Marcje urządzanie mieszkania dla siebie to tez frajda,wiadomo że każdy się przywiązuje do kąta swojego ale teraz czeka Cię coś nowego.
@MiMeMi super ze z serduszkiem wszystko dobrze:)
Na dzień chłopaka tez nie mam pomysłu:/coś musze wykombinować.
Miłego dnia brzuszki:)

@maryqska dobranoc:)
@julia0903 dobrxe ze nic ci sie nie stało, wspolczuje zdarzenia :( Ciesze sie ze na badaniu wszystko dobrE i ze z szyjka juz ok.
@olivka85 to fajna wygrana opłacało sie isc:) a zajecia fajne dowiedziałas sie czegoś nowego i ciekawego?
Ja wyprawiłam meza do pracy i jeszcze leżakuje :) czekam na wasze posty hihi
Mamy dzis jakieś wizyty?
Ogolnie fajnie bylo. Z takich ciekawszych rzeczy, to polozna mowila o dokladnej pielegnacji dziewczynek przy przewijaniu i po kapieli. Zeby zwracac uwage, zeby te malutkie wargi nie zrosly sie itd. Druga polozna mowila o dotyku i o potrzrbie maluszka bycia caly czas przy todzicu o tzw 4 trymestrze. Mowila, zeby taka gadal do brzucha blisko z jednej strony a potem nagle z drugiej i dzieciak powinien zareagowac i sie przemiescic, ze mozna w 2 rece wziac swoj brzuch i tak kolysac nim na boki i dzicia moze zaczac bujac bioderkami:)
Ordynator Pediatrii na nieklanskiej mowila o szczepieniach, bardzo obrazowo i trafiala do wielu rodzicow wszyscy na sali byli w szoku.
Byl tez pan z firmy Besafe producent fotelikow, ale nie reklamowal swojej firmy, mowil o bezpieczenstwie na co zwracac uwage obalil wiele mitow, musze przyznac, ze gdybym spotkala go przed urodzeniem syna troche inaczej podeszlabym do kupowania tych fotelikow.

reklama
Hej dziewczyny;)

Co do glukozy ja mam miec 3 punktowa...teraz niby taka sie ostatnio stosuje!

Trzymam kciuki za wizytujace;)

Na napinajace brzuszki lekarze wlasnie polecaja magnez ja mam Aspargin 3x2 brac ...co prawda nie napina sie az tak ale zapobiegawczo mam brac bo zbyt czeste napinanie moze skracac szyjke:/

Do góry