reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Zastanawiam sie co tu wymyślić na obiad z kalafiora i burakow; zawsze robiłam warzywa na parze plus ryż sama nie wiem, macie cos innego z tej kombinacji plus marchew itd., itp.,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mogę w końcu zasiąść przed forum [emoji4]
Wizyta ok, był jakiś młody gin, nie było mojej [emoji30]
Zbadał mnie i mówi,że szyjka ok,mam odstawić luteine... I zgłupiałam,bo moja lekarka mówiła,że szyja miękka. Nie wiem co robić. Mam jeden listek jeszcze tylko... O krzywa zapomniałam zapytać,kiedy i wogole. Na wizytę czekałam dwie godziny. Nic mnie już nie zdziwi...
Potem biegiem na autobus do mojego miasta na zebranie w przedszkolu. Padam że zmęczenia... Chyba szybką kąpiel i się poloze. Mąż ma przywieźć kebab po pracy. [emoji7]

@maryqska ja mam znowu na odwrót, jestem przerażona że mogliby mi zrobić cc.
Naturalny wiem że dam radę, i nawet z szycie byłam na nogach po kilku godzinach.

Już w domu jestem, po rozmowie z moim Adamem na temat tego co robić w pracy. Jego kierownik podpowiedzial kilka rzeczy.
Naprawdę w takich momentach jestem tak wdzięczna za jego wsparcie. Bo ja się rozsypuje a on mnie trzyma przy kupie.

Hej Dziewczyny.
Czytam Was na bieżąco ale nie mam weny żeby pisać.
Mąż mnie do szału doprowadza chyba się trochę odzwyczailismy od siebie.Najgorsze jest to że w niedzielę znowu jedzie a czas spędzamy głównie na klotniach albo nie odzywaniu się do siebie :sad:
Nie wiem czy to moje hormony czy co,ale humor mam do D...

Gratuluję wizyt i zdrowych dzieciaczkow.
Dobranoc

Jestem. Staram sie cieszyc, ale strasznie nie cierpie tego miasta. W przedszkolu synka zmiany, oczywiscie na gorsze. Nie sadze, abysmy sie pezeprowadzili przed porodem. M ma egzaminy dopiero w polowie pazdziernika i nawet jak zda na najwyzsze oceny nie wiadomo na kiedy go zakontraktuja.
W poniedzialek mam urodziny z malym, wiec juz mi sie tesciowie zprosili na niedziele,mama z bratem siostra i jej narzeczonym wpadna moze w sobote,a moj ojciec niby sie zapowiedzial na poniedzialek.
Ostatnio dzwoni codziennie i ciagle pyta jak sie czuje itd. I juz wiem, ze czegos ode mnie chce,bo tak to nawet nie pamieta ile mam lat i jakos mnie to meczy.
Babka ktora zamowila u mnie dwie owieczki przestala odbierac telefony, po kilku probach olalam temat i zadzwonilam z innego numeru, to sie rozlaczyla slyszac moj glos.Napisalam wiec, ze brak kontaktu rozumiem jako rezygnacje i ze zaliczki jej nie zwroce. Odpisala, ze kupila juz cos innego i nie potrzebuje owieczek.
Czuje sie jakas taka ciezka i zirytowana dzisiaj i sama nie wiem czemu.

Macie moze link na jakies niedrogie i w miare sensowne ubranka ciazowe? Jakies leginsy czy tuniki? Bo coraz ciezej mi upchac sie w nieciazowe. A szkoda mi np 200 zl wydac na cos co ponosze tylko chwilke.

Jestem i żyje troche zbolała no chyba z nerwow boli mnie okropnie brzuch i plecy, no i moja godzina na cierpienie z łydkami :/

U dentysty było hmmm mniej strasznie niz sie spodziewałam, nie naciął a przebil dziąsło i oczyścił ropień (mało przyjemne ale do przeżycia) dostałam Amoksycylin na 5 dni i w następny piątek ide wyrwać zab :( nie da sie niesty fo uratować bo otwarty nie wytrzyma do końca ciazy powiedział, ze na pewno sie pokruszy no i nie chce robic rtg takze trudno bedzie mój drugi stracony zab [emoji24] pierwszy wybili mi przy cc jak zasnęłam spowrotem po narkozie i w trakcie intubacji zamknęłam usta bo sie wybudzilam.

@aniay mialas rwanwgo w ciazy powiedz jak znieczulenie działało normalnie ? Bo podobno dają słabsze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć,

Syn mój miał dzisiaj dobry dzień, więc ja też taki miałam (a może to na odwrót?). Nawet parę razy mnie posłuchał i np odłożył parasol na miejsce :szok: Poza tym byliśmy całą rodzinką w parku na rolkach i już czuć jesień, taką przyjemną, złotą jesień :) A na kolację zrobiłam gofry z bitą śmietaną i malinami i do tego koktajl z mango i bananem omnomnomnom :rolleyes2:

Kamisia, zazdraszczam urlopu na Kaszubach :) bawcie się dobrze.

Maryqska, jeśli poród przebiega prawidłowo to po sn szybciej wracasz do siebie niż po cc, bo nie masz szytego brzucha, na który musisz uważać :) Ja z szytą psitką na salę poporodową szłam o własnych nogach więc luzik :)

Shaer, ja kupowałam na jesień-zimę leginsy od tego allegrowicza Link do: GETRY LEGINSY LEGGINSY CIĄŻOWE 2122 ZIMOWE M 38 Oczywiście jakość adekwatna do ceny, ale ciążę się w nich przechodzi ;) Miałam trzy kolory i chodziłam na zmianę.

Kolorowa, mi zarówno ginekolog jak i dentystka mówili że w ciąży się daje normalne znieczulenie, bo ono działa miejscowo i nie przenika.

Cześć,

Syn mój miał dzisiaj dobry dzień, więc ja też taki miałam (a może to na odwrót?). Nawet parę razy mnie posłuchał i np odłożył parasol na miejsce :szok: Poza tym byliśmy całą rodzinką w parku na rolkach i już czuć jesień, taką przyjemną, złotą jesień :) A na kolację zrobiłam gofry z bitą śmietaną i malinami i do tego koktajl z mango i bananem omnomnomnom :rolleyes2:

Kamisia, zazdraszczam urlopu na Kaszubach :) bawcie się dobrze.

Maryqska, jeśli poród przebiega prawidłowo to po sn szybciej wracasz do siebie niż po cc, bo nie masz szytego brzucha, na który musisz uważać :) Ja z szytą psitką na salę poporodową szłam o własnych nogach więc luzik :)

Shaer, ja kupowałam na jesień-zimę leginsy od tego allegrowicza Link do: GETRY LEGINSY LEGGINSY CIĄŻOWE 2122 ZIMOWE M 38 Oczywiście jakość adekwatna do ceny, ale ciążę się w nich przechodzi ;) Miałam trzy kolory i chodziłam na zmianę.

Kolorowa, mi zarówno ginekolog jak i dentystka mówili że w ciąży się daje normalne znieczulenie, bo ono działa miejscowo i nie przenika.
a kryjące są te leginsy? czy gacie przez nie widać?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@maryqska czemu ty sie boisz porodu SN? Ja za nic w swiecie nie chciałabym CC. Nie wiem nie rodziłam jeszcze ale CC to operacja a skoro natura wymyśliła w taki sposób poród to jak najbardziej jest to naturalne i z tego co wiem po SN szybciej dochodzi sie do siebie. Ja mam trzy rodzone siostry one łącznie maja 5 dzieci. Były dwie cesarki bo jedna siostra nie miała siły fizycznie rodzic bo to chudzina 45 kg bez jednego mięśnia i poszła juz z nastawieniem ze wywinie sie jakos z SN. Druga siostra miała cesarkę przy pierwszym porodzie bo nie wiadomo dlaczego nagle zaczęło zanikać tętno dziecka i szybko ja kroili jeszcze zanim znieczulenie zaczęło działać. Troszke maluch miał problemy ze zdrowiem ale jest teraz zdrowym 8 latkiem. Drugi poród siostra miała po dwóch latach siłami natury i mowi ze sto razy lepiej i jakby miała wybór nigdy nie zgodziłaby sie na CC ( oczywiscie nie chodzi o konieczność gdy jest zagrożenie dla dziecka, albo mamy). Trzecia siostra urodziła SN 4500 kg i 4000 kg. Nie ma traumy ani jakiś strasznych historii, podszyta była mega ale mowi ze to sie szybko goi i dochodzi sie do siebie wszystko sie zwęrza itp. Mysle ze grunt to rozwarcie ale przecież jesli poród przebiega prawidłowo to moim zdaniem lepiej jest rodzic SN niz CC. I blizna na brzuchu w dodatku dochodzi. Powiem wam ze jak oglądam porody SN to super a CC nie moge oglądać jak oni wyciągają te wnętrzności potem upychają, nie na moje nerwy to :) Takze nie wiem jak to jest moze wcześniejsze przeżycia powodują to ze sie boisz SN ale nie ma chyba co sie tak nastawiać strasznie. Moze gadam głupoty bo jeszcze nie rodziłam ale naprawdę większość koleżanek czy z rodziny nie maja traumatycznych przeżyć z porodem Sn moze dlatego ja sie nastawiam ze bedzie ok. Mam ogromna nadzieje ze nie bede musiała mieć CC.
Jak gadam głupoty to mnie palnijcie ;)
Jedyne czego sie boje to powikłań po nacinaniu krocza i wolałabym tego nie miec nacinanego. Nie chciałabym miec potem jakiegos nie trzymania moczu czy cos no masakra :/
A jeszcze wam powiem ze siostry po drugich dzieciach juz wiedziały ze wiecej nie beda sie starać o dziecko to przed porodem umówiły sie z lekarzem zeby im przy szyciu krocza zrobił taka korektę ładna i mówiły ze po tym zaszyciu to normalnie dziewice:) i wizualnie ładnie i mężowie i one zadowolone;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry