reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Gato najlepiej szyjke widac na dopochwowym badaniu...

Ankamaz skonsultuj te wyniki z lekarzem...

Anula0000 tak masz racje trzeba miec dobre wyniki posiewu by zalozyc szew lub pessar.
Bedzie dobrze [emoji4]

reklama
Udało mi sie doprosić o wizytę dzis ide za 2h ale mam majty pełne strachu bo nauczyłam sie o nacinaniu dziąsła i mnie to przeraża [emoji52]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zrobione przez dobreko chirurga nic nie boli.
Miałam rozcinane dziaslo zeby wyjac pokruszona osemke, a potem szyte. Bez bólu.

Moj manager zapomnial o dzisiejszym spotkaniu, zajebiscie. Jak tak dluzej pojdzie to naprawde pojde na zwolnienie lekarskie bo mnie stres zezera. Siedze.ze lzami w oczach bo glupia poruszylam sprawe przez Telefon.

Probuje sie ogarnac, jeszcze prawie trzy godziny w pracy.

Cześć po przerwie. Podczytywalam w miarę na bieżąco ale nie mam weny na pisanie -nie mogę się wbić [emoji3]
Widzę że za zaczynacie już drinkowac z glukoza. Ja to odkładam ale wiem ze mnie nie ominie. Do końca miesiąca mam czas.
@askl wracaj szybko do domku. Wierże ze dasz rade z dietą i obejdzie się bez leków
@kolorowaMama-wspolczuje bólu zeba. Ja też siedzę jak na bombę i czekam kiedy mnie zacznie boleć bo mam nie jedna dziurkę a dentysty boję się bardziej niż porodu
@marysqa -głową do góry
@anula -czyli póki co Pessar nie potrzebny? Dbaj o siebie. Ściskam
@Czoperka -imponujesz mi super mamo. Super pomysły na zdrowe jedzonko i ta aktywność po glukozie szacun [emoji3]
@HappyBabyMama udanego urlopowania.
A u nas ok. Młody poszedł do zerówki w szkole jest ok. Ale wstawanie nas męczy bo 3 x w tyg. Antos ma na 7 pozostałe 2 dni na 12.[emoji32]pogoda u nas cudna jutro wybywamy po południu na weekend na Kaszuby. Ja czuję się odpukac ok wieczorami odczuwam jedynie aktywne dni poprzez bolą pachwin i pleców No i od czasu do czasu rwa kulszowa daje o sobie znać poza tym robi się ciężko. Ale olać to grunt żeby maluch zdrowo rósł i kopal cały czas tak intensywnie [emoji7]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@kolorowaMama no to niefajnie, że spuchło. Może sie też na antybiotyku skończyć :-( A masz dostępny eludril? On jest bakteriobójczy.

@betina79 teoretycznie do końca września. Ale zobaczymy jak to będzie. Jestem z lekka rozdarta bo z jednej strony brakuje sił i fajnie byłoby odpocząć, a z drugiej praca satysfakcjonuje. Ja chyba pracoholikiem jestem. No i na wysokich obrotach w pracy, dużo trzeba ogarnąć. I padam jednak wieczorami.

@aniay ja ide do stomatologa nie chirurga a dziąsło nacinają zeby opróżnić ropień wiec raczej nie uraczą mnie znieczuleniem dobrego bo przy stanie zapalnym nic nie da :/

@kamisia1101 no to mamy podobnie u mnie dentysta budzi strach ale w ciazy z myślą, ze moge nie dostać znieczulenia jeszcze wiekszy, zwłaszcza w tym kraju
@minemi nie mam dostępu l, płukania roztworem z sody i cordosylem

@aniay ja ide do stomatologa nie chirurga a dziąsło nacinają zeby opróżnić ropień wiec raczej nie uraczą mnie znieczuleniem dobrego bo przy stanie zapalnym nic nie da :/

@kamisia1101 no to mamy podobnie u mnie dentysta budzi strach ale w ciazy z myślą, ze moge nie dostać znieczulenia jeszcze wiekszy, zwłaszcza w tym kraju
@minemi nie mam dostępu l, płukania roztworem z sody i cordosylem

Ja w poprzedniej ciazy miałam rwane zeby I zawsze mialam znieczulenie. Przy leczeniu też. Antybiotyk też chyba bralam.

W tej ciazy mam wiekszosc zebow zrobionych ma bierzaco, znalazlam w polsce dentystke u ktorej zasypiam na fotelu :) I zrobiłam zeby zanim zaczely mnie bolec.

Powodzemia

@betina79 teoretycznie do końca września. Ale zobaczymy jak to będzie. Jestem z lekka rozdarta bo z jednej strony brakuje sił i fajnie byłoby odpocząć, a z drugiej praca satysfakcjonuje. Ja chyba pracoholikiem jestem. No i na wysokich obrotach w pracy, dużo trzeba ogarnąć. I padam jednak wieczorami.
ja tez na pewno nie miala bym skrupulow I wczesniej poszla na zwolnienie gdyby praca byla do d.. a tak to pewnie do polowy pazdziernika pociagne

reklama
Do góry