reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no to witaj w klubie:) moje dziecko tez prawie wcale nie oglada TV, chyba tylko wtedy jak Oliver oglada swoje serie rano w soboty i wtedy leci taka bajka o pociagu ktory nazywa sie Thomas:) Moment kiedy pociagi spiewaja swoja tytulowa piosenke przykuwa uwage Vincenta. Nic go wtedy nie obchodzi tylko patrzy z pasja w ekran. Jedyny moment kiedy moj dzidzius staje sie koneserem telewizji, a tak to nie.

reklama
Pociag ktory nazywa sie Thomas?!:-D Dobre:-D

Cos na poprawe humoru

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy
Drugie dziecko: Olewasz oddechy i załatwiasz znieczulenie
Trzecie dziecko: Od razu umawiasz się na cesarkę

Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy najdłużej jak się da
Trzecie dziecko: Ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi ciuchami

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Nawet nowe ciuszki pierzesz w Jelpie w 90 stopniach i prasujesz z obydwu stron
Drugie dziecko: Wyrzucasz do pralki tylko te najbardziej zabrudzone i pierzesz ze swoimi ubraniami
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie od tego czy brudna, czy czysta
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Za każdym razem wygotowujesz
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz dziecku do buzi
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz dziecku do buzi

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia
Drugie dziecko: Czekasz, aż wydali z kupą
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego

Zajęcia z dzieckiem
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na spacer, plac zabaw, basen, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer
Trzecie dziecko: Zabierasz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej

Wyjścia z domu
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi

Moje dzieciatko oglada tylko teletubisie 15 minut trwają i tyle, wiecej ogladac mu nie pozwalamy chociaz z zaciekawieniem spoglada na telewizor, przeciez tyle sie tam dzieje!:tak: nie chce żeby jak bedzie starczy sterczał pół dnia przed telewizorem tak jak to jest u moich znajomych, których 3 letnia mała siedzi od rana i oglada bajki:szok:

wiki oglada bajki na mini mini wlasnie miedzy innymi Tomka tez a dokladnie Tomek i przyjaciele :-) w ciagu dnia zerknie czasem na telewizor przwaznie jak reklamy leca z dziecmi :-) albo banki sie reklamuja ale tak to nie patrzy tylko rano bajeczki i potem juz nic :-D

wiki oglada bajki na mini mini wlasnie miedzy innymi Tomka tez a dokladnie Tomek i przyjaciele :-) w ciagu dnia zerknie czasem na telewizor przwaznie jak reklamy leca z dziecmi :-) albo banki sie reklamuja ale tak to nie patrzy tylko rano bajeczki i potem juz nic :-D
Aga to nam chyba mali bankowcy rosną bo mój też jak widzi reklamę banku to patrzy jak zahipnotyzowany.A co do bajek to Oskar też bardzo lubi Tomka i przyjaciół zwłaszcza tą piosenkę z bajki.

Mój Kuba też uwielbia reklamy.Miałam dziś egzamin niestety uwaliłam i to już na placu!Snieg zaczął u nas padać i nie wiele widziałam do tego się jednak zestresowałam.Następne podejście mam w lutym.Pocieszam się tylko tym że egzaminator jak wsiadł do samochodu to walnął w ten sam pachołek co ja ze 2 razy...Ale różnica jest taka że jemu to już wolno...
Paulinek fajny tekścik:-)już go gdzieś czytałam ale uśmiałam się tak samo:-)
Ręka już dużo lepiej,wkładałam ją pod zimną wodę bo mi to ulgę przynosiło i psiukałam panthenolem.Dziś tylko mam trochę zaczerwnienioną ale przynajmniej już tak nie piecze i nie boli.Nadal się panthenoluję.
A mój kochany Kubasek dziś przed 11 sobie drzemkę uciął i spał chyba 1,5 godziny ja jeszcze na egzaminie byłam.Teraz się bawi swoim gadającym pieskiem i się cieszy jak do niego do pokoju zajrzę nagle.:-):-):-)

a dlaczego nie wolno? Nie wiem...hmm zawsze stosuje ta smieszna metode i nigdy nie mialam z tego tytulu powiklan. Jakie sa przeciwskazania? Wiesz, czy tylko tak slyszalas? Bo sama jestem ciekawa dlaczego...?
Pawimi bo powietrze nie dochodzi a oparzenia mają się wentylować, tak powiedzieł lekarz bratu.
Celinka uwielbia Domisie i Myszkę Miki ale tą co leci w niedzielę rano. Teletubisie napewno by jej się podobały ale nie mamy kablówki.

Kupiliśmy dzisiaj choinkę, miała być mała taka żeby mozna ja na meblach postawić a stoi przedemna drzewko mojego wzrostu(176 cm he he)! jest w doniczce cięzkie sama go przesunać nie moge to mały na pewno go nie ruszy!:tak:
juz ja ustroiłam, Oli najbardziej zafascynowany jest bombkami całe szczęście, ze są plastikowe!!!:-) powiesilam mu w pokoju takie lampki wygladajace jak sopelki i strasznie mu sie podobają!!! prezenty zapakowane liczymy dni do wigilli i śnieg u nas zapowiadaja na święta mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą!!!:-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
a nas wczoraj znowu zasypalo i to solidnie. Oli mial miec pol dnia w szkole jako ostatni pozegnalny dzien przed swiatecznymi feriami i niestety juz wczaraj wieczorem zadecydowali ze szkola bedzie zamknieta. Nawet prezentow nie dalam nauczycielkom! Jonthan dzis dzwonil ze tez nie przyjedzie bo kolejki pokasaowane ze wzgledu na pogode. On chodzi do szkoly w Chicago i mial dzis przyjechac jak zwykle w piatki po poludniu a tak pojedzie do ojca i zobaczymy moze jutro sie cos poprawia warunki drogowe. Najwyzej pojade go odebrac.W weekend ma byc potworny mroz stulecia. Oj oddalabym Wam z checia troche tej zimny:)

Do góry