reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
:-)
Ja kupiłam emulsję do kąpieli Oilatum dla małej... Potem smarować niczym nie trzeba po umyciu :-) A do pupy alantan, krem oilatum do łagodzenia podrażnień i mały sudocrem... A chusteczki mam pampersa sensitive.

Albi nieźle mi życzysz:-D. Ja chcę wytrwać do stycznia, a potem niech się dzieje co chce:tak:. Ale nie wiem jak to będzie. Mąż też mi wróży że nie dotrwam. Łapią mnie coraz mocniejsze skurcze, narzazie rzadko i nieregularnie ale czasem takie że nie mogę złapać oddechu. We wtorek kończą mi się leki - jak z nimi tak mnie łapie, to co będzie bez nich? Jutro idę do gina zobaczymy co powie.:confused:

Chusteczek radzili nie używac za każdym razem, mowili zeby raz chusteczkami raz wodą pupke dzidziusiowi podmyc. Same pomyslcie jakbyscie miały sie ciagle podcierac tylko chusteczkami. Co do marki to nie polecano kąkretnych. Mądrze w sumie poradzili, spróbować jakie sie chce jak podpasuje to je używac. Jezeli chodzi o kąpiel to Oilatum (ale sprawdzałam na stronie producenta i wyglada na to, ze dopiero można go uzywac dopiero od 1 miesiaca), SVR to z tych droższych ale powiedziano, ze bardzo dobra jest parafinka i nadmanganian to w aptekach kosztuje ok 4- 5 zł. Jeżeli dziecko po kąpieli nie ma suchej skory to radzono żeby nie smarowac kremami nawilżajacymi bo wowczas sie uzależnia. Podczas przewijania smarować pupcie, cipusie lub pisiorka Linomagiem lub Bepantenem - maścią. Bardzo tanie, bezzapachowy i świetne wg opinii położnych.

Frodo, odpowiem Ci z własnego doświadczenia chociaż każda i tak będzie robić po swojemu. Ja Klaudię kąpałam w samej wodzie bez żadnych dodatków. Oczywiście stosowałam mydełko Bambino, w moim przypadku. Kilka razy wlałam do wody oliwkę ale potem dobijało mnie szorowanie wanienki ktora cała się lepiła i sobie odpuściłam. po kąpieli też nie używałam żadnych kremików ani oliwek. Moja mała miała trądzik niemowlęcy więc dla złagodzenia kilka razy zastosowałam krochmal ale naprawdę dosłownie kilka razy. Mimo, że nie stosowałam kosmetyków (poza maścią do pupy - alantan na codzień, sudocrem jak się pupa czerwieniła ale to bardziej lekarstwa niż kosmetyki) po wyleczeniu trądziku nic się ze skóra do tej pory nie dzieje. Tak więc ja nie jestem zwolenniczką smarowideł wszelkiego typu.

Jesli chodzi o chusteczki nawilżające to nie znalazłam lepszych od Belli. Są stosunkowo tanie (ok 7 zł) bardzo dobrze nawilżone, nie wysychają i ładnie pachną. Klaudia nigdy nie miała z ich powodu uczulenia.

Dziewczyny mam pytanko, czy wam sie tez zatykaja uszy?? Mnie sie ost zatykają tak na chwile słysze troszke ciszej a za chwile wraca do normy.

No to sie zaczeło. Szpitale i lekarze kłócą sie z NFZ jak co roku. Lekarze maja za mało kasy i chcą wiecej. Tak wam powiem, moja ginka przeniosła sie do MSWiA za 100 zł za godzine. Nieźle co?
Wiecie jakos słabo sie czuje, cos mnie sie zdaje, ze rozkłada mnie przeziebienie :-(.:hmm:

reklama
Helol.
Czytam i czytam i kurde doczytac was nie moglam...
Ale juz sie uporalam. Tzle natworyzlzscie ze szok...
Mzsyorka Gabrysia jest cudna....Zaraz uzyupelnie watek rozdwojonych bo nie pamietalam konkretnej daty
Pumi Dominisia ryecyzwiscvie juz jest duza...I taki slodziak z niej....
Frodo ja biore Fenoterol i Staveran. sa niesykodliwe dla dyiecka. Pytalam lekarza i mwoil ye nie ma zadnego zagrozenia...
Wcyoraj bylam u gina. Szyzjka niewiele skrocona ma 30 mm. Borysek wazy 2,8 kg wiec jak dotrwaqm do 40 tc to maly bedzie mial ponad 4 kilo:shocked2:
wyniki polepszly sie rewelacyjnie-hemoglobina 12, hematokryt w normie...
lekarz stwierdzil ze musze jeszcze 2 tyg wytrzyzmac
Kurde poprzestawialy mi sie literki. Nie wiem jak to naprawic zamiast z pojawia sie y yamiast plusa minus:confused:

Do góry