reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Helena- mam podobny problem- dopiero co spodnie ciazowe z pasem byly luzne, potem jak ulal a teraz juz przyciasnawe- kurde przeciez nie bede kupowac kolejnych bo kosztowaly mnie 100$ a do porodu zostalo tylko 2,5 miesiaca:confused2:
krzyz mnie boli-nie chce mi sie wogole ruszac. najgorzej sie wybrac z domu- jak juz wyjde to mi sie tylek ozywi

reklama
Pandi bez stresow!Polozna nam na szkole mowila,ze jak nie ma siary wczesniej to nie ma sie czym martwic.Po porodzie bedzie!Takze na razie przynajmniej nie musimy sie martwic,ze nam cos leci :happy:
W obronie mezczyzn chcialam tylko powiedziec,ze niektorzy maja pojecie!Moj mezus ma pojecie przede wszystkim jak mnie uspokoic kiedy zaczynam panikowac.Kiedy na mnie krzyknac a kiedy przytulic.No i ma swietny gust!Moglabym mu caly remont zostawic na glowie i bylabym zadowolona z efektu.Ale wolimy wszelkiego rodzaju takie decyzje podejmowac wspolnie :tak:
Nie piszcie nic o ciuchach...Na wadze przytylam kg a w obwodzie.....fiu!fiu! jak to mowil Wrobelek Elemelek badz tez Wrobel Cwirek bo nie pamietam dokladnie :-D

to chyba byl wrobelek Reksio hahahahha - zartuje! oczywiscie wrobelek nazywal sie Filemon, a moze Bonifacy hmmm
xx_smiech_big.gif

Anja- zarazilas mnie globusem- cos mnie deprecha dopada- chyba pogoda ma na mnie taki negatywny wplyw

szczypawka, ćwirek to był:tak:. A tak swoją drogą to juz się martwię, gdzi emy znajdziemy te fajne bajeczki, na których nas wychowywano - bo teraz to same mangi, prontozaury i inne straszydła:-(. Ale pocieszyłaś mnie z ta siarą, niby wiedziałam, że nie musi być przed porodem, ale jak tak wszystkie pisały, ze im cieknie, to się zastanawiałam, czy mi jednak też nie powinno.:eek:

Moj mąż najpierw wzioł zaległy urop, zeby być ze mna i mi pomagać. Masuje mi stopy jak mnie bolą, zawozi gdzie chce i spełnia moje zachcianki. Przynosi kwiatki od tak bez powodu, wstaje rano i robi sniadania, ja robie obiadki a on jeszcze kolacyjki i pilnuje żeby jadla dokładnie to co moge, zeby nie zaszkodzić sobie ani dziecku. Czepia sie owszem o to, ze ciagle siedze przed firmowym laptopem i pracuje ale co ja na to poradze, na zwolnienie poszłam nagle. Wiem jednak, ze to z troski.:tak:;-)

Albiniec zazdroszcze ci takiego faceta moj martwi sie tylko zeby kupic wode jak sie dziecko urodzi i popic gdies z kolegami a jak dzis dzwonil to sie nawet nie spytal jak sie czuje :crazy:
pumi kup sobie spodnie bo teraz to dopiero dzidzia rosnie i brzuch oczywiscie tez ja caly czas nosilam zwykle spodnie dzinsy a ciazowy mam jeszcze dobre bo jak szylam to poprosilam zeby byly z zapasem pozatym wszyscy stwierdzili ze mam biodra mniejsze niz przed ciaza wiec oby tak dalej ale tym brzuchem to sie zdziwilam:szok:

No tez wlasnie dlatego stanelam w obronie drugiej plci :happy: Albiniec moj jest rownie kochany i ujmujacy.W zamian staram sie tego nie wykorzystywac! ;-) Wlasciwie to moglabym teraz nic nie robic jakbym poudawala,ze sie gorzej czuje...Ale nie jestem taka jedza i on mnie tak wzrusza ta swoja postawa,ze naprawde uwazam,ze nie mam prawa do wykorzystywania tej sytuacji!Helenko przywolac chlopa do pionu nalezy!
Pandi dzieki!Racja!To bylo "Przygod kilka wrobla Cwirka"!Fiu,fiu! :-D Ja tez nie mam siary i sie zupelnie nie martwie.Jak polozne tak mowia to chyba nalezy im wierzyc.Bo to one powinny sie na tym znac a nie my! :-) Moze juz wystepowac ale nie musi.Zadna z ewentualnosci nie jest niepokojaca!

W pierwszej ciazy tez nie mialam siary ale po porodzie na trzeci dzien jak dopadl mnie nawal mleka to jedna piers podawalam dziecku a pod druga mialam trzy zlozone pieluchy i lecialo ciurkiem :szok:
caly czas jak karmilam mialam b.duzo pokarmu wiec sie nie martwcie ze teraz nie macie jeszcze wyciekow siary bedzie pokarmu dosyc :tak:
u mnie sie narazie uspokoilo z piersiami juz drugi tydz nic nie leci moze maja przerwe i jedza kit-katy ;-)

reklama
Helenka, kity-katy mnie roześmiały hihihihi:-):-D. A chłopa, zwłaszcza w połączeniu z tatusiem, to nie zazdroszczę:no:. Ależ Ty dzielna kobitka jesteś! Wspaniała, dowcipna, uczynna - tyle już wiem, a pewnie wielu zalet jeszcze nam nie ujawniłaś:tak:. Tym bardziej dbaj o siebie i każdym sposobem, podstępem nawet, korzystaj z siły facetów. Poudawaj jakoś czy coś, a już na pewno nie daj się wykorzystywać.

Do góry