reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Wiki własnie padł oczywiscie u siebie na łozeczku i u nas gra radio i ciemniutko jet w pokoju tylko komp sie swieci , dobrze ze nie mam z tym problemu ale jego harakterek doprowadzac mnie zaczyna do szału czasem wrrrr :/ tak żaluje tego przedszkola , moze troche by sie uteperował szatan mały.

Paulinek co z Tomaskiem ?

Pawimi ja jak bede dawac małego do przedszkola to odrazu na ten "pełen etat" u nas jest o rana do 13 albo do 17 wybieram ta druga opcje :-D zawsze mozna odebrac wczesniej ale jak by cos wypadlo to jest czas rezerwowy i dziecko nie czeka z utesknieniem a tu mamy nie ma ...

No to spi szatan a ja zajadam sie grzybkami :p

reklama
Agusiu masz super. Zrób mu tablice z naklejkami albo z buźkami. Ja wpisałam spacerek, zabawę, obiadek i bicie się albo sypanie piaskiem. Wiadomo jak to dzieci, zawsze coś im odbije:baffled:. A najlepiej z koleżanką, jak jej nie widzi jeden dzień to miłość, ale jak są już razem to po pięciu minutach wyją bo się pobiją, a jak 30 minut są już razem to jest okej, ale musi być 30 min adaptacji;-)
Agusiu mojej brakuje chyba tego TV u niej w pokoju.
Moja chce kolczyki i nie wiem czy przebić??? Ale ma manię wszystko przykłada do uszu, a jak mówię że to tak jak zastrzyk to dalej chce:szok:

Agusia, nie tyle zniechęcam, co mówię prawdę. Niech wie że to boli, nie chcę później jakiegoś rozczarowania. Wczoraj byłyśmy i pani strzeliła koło uszka pistoletem tak aby zobaczyć co będzie i mała nie zareagowała prawie. Tak więc dzisiaj o 16:30 idziemy przebić. Dam fotki małej z kolczykami, chce takie jak ja mam. Córeczka mamusi, wszystko tak jak mama :).

reklama
Witam niedzielnie:-)
Czesto podczytuje (choc niewiele sie ostatnio dzialo na forum- wakacje, cieplo), ale nie zawsze mam czas cos napisac.
Dziewczyny Thomas robi postepy, sam potrafi zrobic kilka krokow. Neurolog i rehabilitantka twierdza ze to dlugo nie potrwa i zacznie chodzic sam. Jedyne co to jakosc tego chodzenia moze nie byc najlepsza. W grudniu zdecyduja czy bedzie mial botox. Niestety synus jest coraz starszy i nie zawsze chce wspolpracowac z rehabilitantka. W domu zreszta to samo. Nadal musi chodzic ze specjalnymi wkladkami do butow. Dzis usilowalam mu kupic cieplejsze buty i niestety nie znalazlam zadnych pasujacych do tych wkladek. Boje sie ze zostanie w sandalach na zime. Wszystkie buty zazwyczaj sa niskie na podbiciu, niewystarczajaco szerokie w palcach, albo maja za krotkie rzepy.
Pozatym Thomas nie rozni sie niczym od dzieci w jego wieku. Jest zafascynowany autami. Zna prawie wszystkie marki. Liczyc umie do 10, ale w dwoch jezykach wiec moge smialo powiedziec ze do 20:-D. Panie w przedszkolu twierdza ze jest najgrzeczniejszy z dzieci. No nie wiem, w domu tego jakos nie zauwazylam. Pozatym donosi na mnie do taty:-D przejedzamy kolo sklepu, a ten "z mama tam bylem, mama ... kupila".
No to sie rozpisalam.:szok:
Pozdrawiam

Do góry