reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Vincent tez mowi daaaawno jak ma na imie i ile ma lat i numer domu gdzie mieszkamy, a ostatnio moj maz probowal go nauczyc numeru telefonu hahaha i pewnie jak sie uprze to im to sie uda bo maly widze nie odziedziczyl tempoty matematycznej po mamusi tylko raczej dziedzina cyferek go bardzo pociaga.....ostatnio zwrocilam uwage ze jak uklada np. klocki czy autka to potrafi je kolejna wyliczyc do siedmiu :szok: dla mnie to totalna nowosc bo starsze moje dzieci niestety nie wykazywaly zadnych zdolnosci w tym kierunku no ale w koncu tatusia geniusz musial zostac przekazany dla potomnych.:-D:-D:-D

reklama
Wiki tez nie umie sie przedstawic ale dzieci sa rozne moj brat majac 1,5 roku potrafil powiedziec imie nazwisko i adres swoj a wiki nadal nie mowi duzo ja sie nie przejmuje mowi tyle ile chce a reszte po swojemu jeszcze ma czas, zwazywszy ze moj syn wszystko robil pozniej niz rowiesnicy :-D
dobzre ze umie sam zjesc i sie rozebrac do polowy :-) pojdzie do zlobka to bedzie bardzo przydatne:-)

Olis mowi jak sie nazywa od 2 miesiecy i pokazuje ile ma lat od lata.i jak sie nazywa chomik koelgi najlepszego heheh
Mnie sie Celinka bardziej w dlugich wlosach podobala- takie sliczne loczki miala..............teraz troche jak chlopczyk wyglada ;-)
A mi się tak bardziej podoba. Bo te loki co maiła to takie siano było.
Ile ma lat to Celinka tez mówi, ale nie jak nagle jakis babsztyl jej wyskakuje ciucia do niej i się pyta sepleniąc nie wiadomo o co.
Wiki tez nie umie sie przedstawic ale dzieci sa rozne moj brat majac 1,5 roku potrafil powiedziec imie nazwisko i adres swoj a wiki nadal nie mowi duzo ja sie nie przejmuje mowi tyle ile chce a reszte po swojemu jeszcze ma czas, zwazywszy ze moj syn wszystko robil pozniej niz rowiesnicy :-D
dobzre ze umie sam zjesc i sie rozebrac do polowy :-) pojdzie do zlobka to bedzie bardzo przydatne:-)
Też tak myślę. Celinka ładnie kacze i chodzi po schodach. Mówić porządnie zacznie w swoim czasie. Zresztą jak ma potrzebę to mówi. Najwyraźniej przy nas nie ma:-(

aga - ktora polowe potrafi rozebrac? hahaha :-)
jagna widac malo interesujacym towarzystwiem jestescie dla corki ;-)

Oliver sie nauczyl dobrze mowic dopiero jak do swojej szkoly poszedl czyli jak mial trzy latka, wtedy zaczal normalnie rozmawiac prawie wylacznie po angielsku a Jonathan to juz wogole szkoda gadac:wściekła/y::no: myslalam ze on to juz wogole nie przemowi. Az wstyd bylo :rofl2: dlatego osiagniecia mojego najmlodszego mnie niezmiernie ciesza bo to calkowita nowosc dla mnie ze potrafilam sobie porozmawiac w dwoch roznych jezykach z poltorarocznym dzieckiem albo jak slysze ze liczy i najlepsze ze rozumnie. To ze kazde dziecko jest inne to chyba widze na codzien w domu :tak::tak:

aga - ktora polowe potrafi rozebrac? hahaha :-)
jagna widac malo interesujacym towarzystwiem jestescie dla corki ;-)

Oliver sie nauczyl dobrze mowic dopiero jak do swojej szkoly poszedl czyli jak mial trzy latka, wtedy zaczal normalnie rozmawiac prawie wylacznie po angielsku a Jonathan to juz wogole szkoda gadac:wściekła/y::no: myslalam ze on to juz wogole nie przemowi. Az wstyd bylo :rofl2: dlatego osiagniecia mojego najmlodszego mnie niezmiernie ciesza bo to calkowita nowosc dla mnie ze potrafilam sobie porozmawiac w dwoch roznych jezykach z poltorarocznym dzieckiem albo jak slysze ze liczy i najlepsze ze rozumnie. To ze kazde dziecko jest inne to chyba widze na codzien w domu :tak::tak:
My chyba za szybko zaspakajamy jej potrzeby. Zamiast poczekać aż sama zawoła:-(
Pawimi pozazdrościć. Celinka uwielbia sama sobie książeczki po swojemu czytać, nam nie pozwala. Może to też jest przyczyną je nie mówienie. Tzn ja nie mam co narzekać, bo mówi gdzieś z 50-60 słów.

Oli tez mówi jak ma naimię tzn. mówi Oli alobo Oji:tak: no i jak go zapytam ile ma latek to mówi ze dwa. pozatym łapie coraz wiecej słówek zamiast okej mówi kokej na przykład.

smutno mi dzisiaj bo rano zmarł mój wujek :-(miała 89 lat w sobotę bylismy na jego urodzinach :no: i wogóle często sie widywaliśmy mieliśmy dobry kontakt, szkoda... to był dobry człowiek:-(

Oli tez mówi jak ma naimię tzn. mówi Oli alobo Oji:tak: no i jak go zapytam ile ma latek to mówi ze dwa. pozatym łapie coraz wiecej słówek zamiast okej mówi kokej na przykład.

smutno mi dzisiaj bo rano zmarł mój wujek :-(miała 89 lat w sobotę bylismy na jego urodzinach :no: i wogóle często sie widywaliśmy mieliśmy dobry kontakt, szkoda... to był dobry człowiek:-(
Wyrazy współczucia:-:)-(

Celinka mówi na siebie lala, może jej imię jest trudne. A na inne dzieci dzidzi.

nina wyrazy wspolczucia ...

Pati wiki umie rozebrac dolna czesc garderoby :-D :-D chociaz gorna tez probuje :-)

ja dzisiaj bylam a realu i kupilam pralke , zelazko i mikser :-) w czwarek (za tydzien) mi ja przywioza :-)

reklama
nina wyrazy wspolczucia ...

Pati wiki umie rozebrac dolna czesc garderoby :-D :-D chociaz gorna tez probuje :-)

ja dzisiaj bylam a realu i kupilam pralke , zelazko i mikser :-) w czwarek (za tydzien) mi ja przywioza :-)
Aga, super. A jaką pralkę kupiłaś?? Pytam bo my się zamierzamy z zakupem, jak nie możemy upolować mieszkania to kupimy sprzęt. Już kupiliśmy w Jysku stół i krzesła w promocji.
Celina też dół rozbiera, a górę próbuje ubierać, ale wiecznie się to krzykiem kończy bo się zaplącze:)

Do góry