reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

chyba raczej nie esti bo moje 2 przyjaciolii mialy juz wypalane ( u roznych lekarzy ) a jedna bedzie miala jutro !!! podobno to bardzo dobry sposob...
ja mialam w ciazy ale sie wchlonela cale szczescie...

u nas teraz deszcz i deszcz chyba mnie cvos trafi !!!

reklama
O rany ciary mnie przehodzą jak pomyślę......no moje koleżanki to mialy wymrażane ale prywatnie robiły.........na NFZ to pewnie wypalają.
Najważneisjze żeby lekarz nie sprtolił i było potme oki wszystko

moja kolezanka jedna po nadrzerce ma bliznena tyle twarda ze szyjka nie chciala sie skrocic przy porodzie, wiec masz racje najlepiej zeby lekarz sie na tym znal ...

ja poszlam sobie do auchana a raczej pojechalam bo pogoda do dupy a moje dziecko lazi calymi dniami z butami w raczkach i chce wyjsc na spacer i jak ja mam mu wytlumaczyc ze nie moze isc bo leje za oknem ... och ...

wspolczuje wam pogody bo u mnie co prawda dosc wietrznie jest ale slonko w pelni i 21 stopni na termometrze:-):-):-):-)
moge wam wyslac troche sloneczka moze i tam sie rozpogodzi??
To wypalanie nadzerki...ja tez mialam w polsce 16 lat temu ale myslalam ze juz odeszli od tej barbazynskiej metody. Tutaj chyba lekarz by zemdlal jakbym go uswiadomila ze w pl robia wypalanki na kobietach :tak: Kiedys nieopatrznie wyrwalo mi sie w szkole olivera ze w polsce za starych czasow mleczki na nitkach dzieciom rodzice wyrywali no i od odrazu szkola zrobila raport do DCFC(to taki urzad ktory sprawdza czy dzieci nie sa molestowane, czy rodzice dbaja o nie itd) i mialam nakaz natychmiastowej wizyty u dentysty w celu potwierdzenia ze uzebienie mojego dziecka jest nienagannie zadbane i nie stosowalam na nim metod sredniowiecznych wyrywania zebow:baffled: Na szczescie sledztwo przeszlam pomyslnie:rofl2: Gdybym wspomniala o wypalaniu to pewnie do wiezienia by mnie zamkneli za gloszenie herezji ha ha:-D

Estera - kryolan jest u nas, ja osobiscie ich nie znam ale zajrzalam na stronke i maja nawet jakies szkolenia i sympozja u nas - nastepne jest na florydzie 23 marca :) Nie mam pojecia jak cenowo sie ksztaltuje bo ich nie kupuje, mary kay u nas jest sprzedawany przez indywidualnych dystrybutorow i normalnie w sklepach go nie ma, natomiast trzeba zamawiac u konsultantek. Teraz juz nie jest tak popularne jak te 15-20 lat - wtedy to byl krzyk mody zamawiac mary kay od konsultantki badz organizowac wieczorki kosmetyczne dla kolezanek. Mac i Revlon to u nas ten sam przedzial cenowy, podobnie loreal.....a diora czy channel ja sama niezbyt czesto kupuje - uwazam ze ceny sa sporo zawyzone tylko ze wzgl na marke i nic wiecej. Ostatnio wiekszosc kosmetykow kupuje organicznych, ale te to juz koszmrnie drogie:szok:

jagna - dobrze ze mezulkowi nic sie nie stalo!

wróciliśmy za szczepienia, Oli był bardzo dzielny płakał tylko przy ukłuciu, waży 9,5 kg cieszę sie, bo myslałam, że jeszcze mniej!
jagna ale miałaś przezycia w nocy, współczuje musisz się bać jak maż do pracy idzie!
słońce wyszło po południu na spacerze byliśmy tylko strasznie wieje:no:

Może wypalanka jest starą metodą, ale u mnie ani leczenie, ani wymrażanie nie pomogło, nadżerka wróciła. Mam nadzieję że wypalanka ją zlikwiduje bo od 10 lat się z nią męczę:wściekła/y::wściekła/y: Byłam prywatnie, bo na kasę chorych nadal nystatynę bym dostawała przy każdej wizycie:wściekła/y:. A podejście lekarza mi odpowiada i będę do niego chodzić chociaż wizyta droga bo 150zł:szok:, a zabieg 300zł:szok:
Nina do tej pory się nie bałam, ale dzisiaj jak wychodził do pracy to się bałam, nawet pożegnałam się tak ja górnicy się pozdrawiają i mocno się przytuliłam. Z tego co wiem górotwór się wyciszył ale wszystko jest możliwe:baffled:
E-stera dzięki za te granulki, mała ma już zdrową buźkę:-D:-D:-D

Z Kryolanu to i ja miałam szkolenie i kurs wizażu mam ukończony:-)
My byliśmy tylko śmigiem do sklepu i to na ręce małego wzięłam-dob zre ż elekki i sklep blisko.Pogoda pskudna.....................i podobno jutro też ma tak być:baffled::baffled::crazy::crazy:
Jagna fajnie że mogłam pomóc;-)

Kosmetyki organiczne fajne i dobre...............jelsi ktos ma duże problemy z cerą i ucuzula go wszystk to warto zainwestowac-są wydajne

a ja uzywam zwyklego pudru z avonu i tuszu :-) hehe czasem tez rozu :)
malo co kosmetykow kupuje ... pozatym mi tam nie zalezy na firmach :-D
u nas wietrzysko jak diabli !!! mam dosyc naprawde jeszcze troche i dostane depresji !!!

ide z malym myc zeby itd i klade go juz ...

reklama
u nas dzis pogoda okropna, albo padało albo wiało. Na spacerku nie byliśmy, ale moze jutro wyskoczymy. Byle tylko pogoda była lepsza. Tylko że dziś mnie gardło okropnie bolało. oby nie jakieś zapalenie. No noc tabletki i do wyrka jutro napewno się polepszy. Dobranoc

Do góry