reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a my dopiero wrocilismy z calodniowego wloczenia sie...dzis naprawde wiosana, 19 stopni az sama radosc, zero wiatru bo wczoraj to lepetyne urwac chcialo...
anja - dobrze ze mala jest ok, napewno z tego wyrosnie, moja siostrzenica baba jak smok nawet nie pamieta ze cos tam w dziecinstwie miala.
nina,pam, jagna-fajnie macie ze sie mozecie tak spotkac, my z jedna mama z mamusiek z usa sie wstepnie umowilysmy bo sie latem do kolorado wybieramy a ona tam mieszka i rzucila haslo spotkanka...no ale ja mam jakies 1600 km do niej - ha ha, bagatelka!
jagna- zdrowka dla celinki:happy:kama - dla maksika tez, oby to tylko zabki i szybko!
pam- super ze z babcia wszystko ok, dzielna kobietka:tak:
estera - czytalam kiedys ze te zeby tylnie jak wychodza (zwlaszcza jak nie jeden tylko kilka na raz) to organizm sie broni jak przed infekcja i traktuje to jak stan zapalny wiec wysoka temp. jest mozliwa....
A tak wogole to chyba do uslyszenia za kilka dni bo jutro sie pakowac bedziemy a w niedziele ruszamy, musze wszystko jeszcze zorganizowac i poukladac....zostawiam przeciez dwoje malych dzieci w domu bo jonathan bedzie u ojca.....az sie stresuje jak sobie pomysle.Macie tez cos takiego ze takie dziwne uczucie jak dzieciaczki zostaja w domku??

Ostatnia edycja:
reklama
pawimi to udanego wyjazdu życzę!!!:-)
ja jeszcze bez małego niegdzie nie wyjeżdzałam wiec nie wiem co to znaczy "wypocząć" bez dziecka! ale zazdroszczę wyjazdu i w dodatku sam na sam z mężem hi hi super! fajnie, ze masz zaufana osobe której dzieciaki mozesz zostawić! ja mogłabym powierzyc oliviera mamie ale juz siebie widze cała w łzach.... hi hi chyba jeszcze pepowiny nie odcięłam do końca!
wiecie co jak tak przegladam w internecie dziecięce ciuszki dla dziewczynek to córcia mi się marzy.... kiedys za kilka lat oczywiście ( a jeszcze niedawno się zarzekałam, że więcej dzieci mieć nie będe):-D

no zostaje moj tatus z nianka wiec moze sie nie pozabijaja :) mam taka cicha nadzieje, poza tym oli wiekszosc dnia bedzie jednak w szkole wiec mysle ze dadza sobie rade...zreszta ja juz ich zostawialam samych, oli zostawal z dziadkiem 2 lata temu a rok temu obaj z dziadkiem i tata...o tej samej porze roku wtedy vincent byl taki maluski to tylko jadl i spal!
tak, tak ja tez chce corcie ale boje sie ze to niewykonalne w naszym wydaniu:((((

Anja Super ze Nadusia zdrowa,
Pam masz baaardzo zdzielna babcie,
Kama duuzo zdrowka dla maksika i oby to byly zabki podobno najgorsze sa te oczne wlasnie !!!

Ja juz mam poscierane kurze, poodkurzane, sniadanie zjedzone, ja wykapana, Wiki tanncuje sobie :-) do jakiejs piosenki na mini mini ,

ja dzisiaj popoludniu ide do kina na KOCHAJ I TANCZ :-) na 16:45 mamy seans bilety juz zamowilam w czwartek ide ja z moja szwagierka i nasza wspolna kumpela taki babski wypad, potem pojdziemy cos zjesc.

hej laski, widzę że znów Was nie doczytam :-(u nas nic ciekawego. Kuba ma ospę (od Juli), a oprócz tego obustronne zapalenie oskrzeli (lub prawostronne płuc, tak lekarka podejrzewa)i ma 2 x dziennie zastrzyki. Ale na szczęście zostały już tylko 4, nie cała połowa. Na pielęgniarkę która wchodzi do domu reaguje histerią, ale nic dziwnego, bo ma bardzo bolące zastrzyki. Ogólnie się już przeprowadzamy, znaczy M powoli przewozi rzeczy a my z dziećmi przejdziemy do nowego mieszkanka w przyszłą sobotę jak już wszystko poprzewożą i poukładają. No i przede wszystkiem jak Kubek podzrowieje.

To tyle u nas. pozdroofka

Zdrówka dla Kubusia.

Celinka też reagowała płaczem na pielęgniarkę, wnosiłam ją do pokoju jak juz zastrzyk był gotowy do wkłucia, tyłem tak aby nie widziała pielęgniarki, tylko że mówiłam że kłujkłuj będzie. A i pielęgniarka kazała mi ja trzymać na rękach przodem do siebie., a nie jak w szpitalu między kolanami, bo na rękach bezpieczniej dziecko sie czuje.
My też chcemy ospę.
Dzisiaj mała nie ma gorączki:D Dałam jej na noc granulki, spała ładnie. Zaglądałam wczoraj do buźki idą 2 górne dwójki, 1 dolna bo druga się przebiła, i 4 górne idą. Troszkę dużo nie dziwię się że gorączkowała. Profilaktycznie dziś nie idziemy na spacer, zresztą strasznie wieje i jest zimno, a już tak fajnie na dworze było.
Kubuś coś na pielęgniarkę;-)

Załączniki

• 542.gif
    542.gif
    5,4 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Zdrówka dla Kubusia.

Celinka też reagowała płaczem na pielęgniarkę, wnosiłam ją do pokoju jak juz zastrzyk był gotowy do wkłucia, tyłem tak aby nie widziała pielęgniarki, tylko że mówiłam że kłujkłuj będzie. A i pielęgniarka kazała mi ja trzymać na rękach przodem do siebie., a nie jak w szpitalu między kolanami, bo na rękach bezpieczniej dziecko sie czuje.
My też chcemy ospę.
Dzisiaj mała nie ma gorączki:D Dałam jej na noc granulki, spała ładnie. Zaglądałam wczoraj do buźki idą 2 górne dwójki, 1 dolna bo druga się przebiła, i 4 górne idą. Troszkę dużo nie dziwię się że gorączkowała. Profilaktycznie dziś nie idziemy na spacer, zresztą strasznie wieje i jest zimno, a już tak fajnie na dworze było.
Kubuś coś na pielęgniarkę;-)
My tez na rączkach . Jeszcze tylko 3....:no:

Do góry