reklama
Anja78
matka superstar
ja czekam do 1 bo musze lekarstwo dac nadince a poza tym milam w poludnie sjeste 2godzinna;-)
widze ze temat szcepien - n ja jestem tu przynajmniej bylam czarna owca no i temat wozkw a wiele mniej konfliktowy chyba chociaz tez pewnie mozna soe pozabijac i o to
widze ze temat szcepien - n ja jestem tu przynajmniej bylam czarna owca no i temat wozkw a wiele mniej konfliktowy chyba chociaz tez pewnie mozna soe pozabijac i o to
no faktycznie temat wozkow bardziej relaksujacy a chodzi o szczepienia to zawsze ja gebe wolalam zamykac na klodke ze swoimi niepopularnymi w szerszym kregu pogladami a tak naprawde to masz racje, jak sie chce to o wszystko mozna koty drzec!
nina2201
mama Oliviera
hej ja jeszcze tez nie spię, tradycyjnie zreszta, u mnie to juz chyba mania jakaś!
pawimi masz rację temat wózków bardzo ale to bardzo relaksujacy!!!
pawimi masz rację temat wózków bardzo ale to bardzo relaksujacy!!!
Anja78
matka superstar
Pawimi, w stanach kwestia szczepien czy raczej ich skutkow ubocznych bardziej rozpowszechniona( mieszkalam w usalandzie sporo )duzo sie o tym mowi, pozostawiajac rodinie duzo wyboru;-)
po prostu mowisz, ze nie szczepisz i spoko a tu tak fajnie nie ma, niestety, mozesz wyladowac bez pediary dla dziecka albo beda dymy w przyjeciu do szpitala ( mowie o szcz obowiazkowych) mysle ,ze polskie mamy jescze do kona nie umieja byc asertywne i mowic nie dziekuje, nie szczepie, nie oplacam biz faramkologicznego drugiego najbogatrzego i po zbrojeniowym co oba zbawiahja swiat
uwazam ze powinno sie dyskutowac, decyzje pozostawiac rodzina ale problem poruszyc bo z ulotek mozna sie dowiedziec o SMIERTELYCH SKUTKACH tego czy tamtego ale nigdy o skutkach ubocznych samej szczepionki
lepszy temat wozkow ja jeszcze spacerowki nie kupilam bujamy sie emmanjunla gdzies za 2tyg zamowiec ml
po prostu mowisz, ze nie szczepisz i spoko a tu tak fajnie nie ma, niestety, mozesz wyladowac bez pediary dla dziecka albo beda dymy w przyjeciu do szpitala ( mowie o szcz obowiazkowych) mysle ,ze polskie mamy jescze do kona nie umieja byc asertywne i mowic nie dziekuje, nie szczepie, nie oplacam biz faramkologicznego drugiego najbogatrzego i po zbrojeniowym co oba zbawiahja swiat
uwazam ze powinno sie dyskutowac, decyzje pozostawiac rodzina ale problem poruszyc bo z ulotek mozna sie dowiedziec o SMIERTELYCH SKUTKACH tego czy tamtego ale nigdy o skutkach ubocznych samej szczepionki
lepszy temat wozkow ja jeszcze spacerowki nie kupilam bujamy sie emmanjunla gdzies za 2tyg zamowiec ml
Ostatnia edycja:
czasem w kregach tradycyjnych tez mozesz byl poczytywana za chora umyslowo ale generalnie czlowiek ma prawo wyboru i nikt mu go nie moze zabrac. Ja nie mam problemu wyslac nieszczepionych dzieci do szkoly ale tez nie udzielam sie w otwartych dyskusjach bo jak trafie na zwolennika sponsorowania przemyslu farmakologicznego to rozmowa nie musi byc wcale przyjemna. A jaki wozek planujesz? ml= maclaren??Pawimi, w stanach kwestia szczepien czy raczej ich skutkow ubocznych bardziej rozpowszechniona( mieszkalam w usalandzie sporo )duzo sie o tym mowi, pozostawiajac rodinie duzo wyboru;-)
Ostatnia edycja:
Anja78
matka superstar
tak maclarena
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: TECHNO XT - parasolka najwyższej klasy
najlzejszy, pozadny, wzrotny no i fajnie wyglada, musi byc lekki , nadia wazy 12 kg a ja tylko troche wiecej od niej no szybko sie skadac, ledna reka wrzucic d samchodu, zajmuje tez mal miejsca
z emmanjungla to nie dalam rady zlozyc do samochodu, przekichane:-( ale po miescie jest rewelacyjny, gdzybym mieszkala poza miastem i musiala sie sama zalodwac to porazka troche, ale tak to tylk musze zniesz wozek jakies 15kg a potem nadie 12kg- no i z mroczkami w oczach z przeciazenia szlam na spacer
konfortowa sytuacja,ze mieskam 5min od firmy wiec zazwyczaj L przychodzil na lancz i nas sprowadzic
nie wiem czy zstawie emman czy sprzedam by kupic cs innego na drugie dzieko
a maclarena xt da sie rade dokupic wkladke dla niemowlka , nie wiece moze
dobra spadam dac lekarstwo i pokimac troche
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: TECHNO XT - parasolka najwyższej klasy
najlzejszy, pozadny, wzrotny no i fajnie wyglada, musi byc lekki , nadia wazy 12 kg a ja tylko troche wiecej od niej no szybko sie skadac, ledna reka wrzucic d samchodu, zajmuje tez mal miejsca
z emmanjungla to nie dalam rady zlozyc do samochodu, przekichane:-( ale po miescie jest rewelacyjny, gdzybym mieszkala poza miastem i musiala sie sama zalodwac to porazka troche, ale tak to tylk musze zniesz wozek jakies 15kg a potem nadie 12kg- no i z mroczkami w oczach z przeciazenia szlam na spacer
konfortowa sytuacja,ze mieskam 5min od firmy wiec zazwyczaj L przychodzil na lancz i nas sprowadzic
nie wiem czy zstawie emman czy sprzedam by kupic cs innego na drugie dzieko
a maclarena xt da sie rade dokupic wkladke dla niemowlka , nie wiece moze
dobra spadam dac lekarstwo i pokimac troche
emmaljungi fajne sa ale faktycznie jak wazysz niewiele wiecej od corki to ba! Musi byc przesympatycznie....Chcialabym tak powiedziec o sobie po swojej trojce, ze waze niewiele wiecej od swojej pociechy...oh well, niestety nie jest mi to dane. Z tego co wiem to napewno sa wkladki dla niemowlat, tutaj przeciez woza noworodki w maclarenach wiec spoko mozesz sie przemiksowac na nowego maca w razie czego....
Ostatnia edycja:
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
anja juz drugie planuje ale fajnie :-) tez chce !!!! :-)
a faktycznie ania to taka chudzinka nasza, a Nadia taka sliczna kluseczka ale juz i tak ja bardzo wyciaglo :-) Aniu pochwal sie teraz Nadinka :-) wiem co o nosze wozka, kurde moj 13 kilo wazy ten wiekszy plus wiki 11 to juz troche noszenia jest.
Lece do sklepu , i do ciotki bo ma jakies klamory do dla Wikusia od mojej kuzynki :-) nastepne zabawki hehe :-) nie biore malego ze soba bo u nas nadal sypie i sypie !!! zostawie go z dziadkiem na chwile.
a faktycznie ania to taka chudzinka nasza, a Nadia taka sliczna kluseczka ale juz i tak ja bardzo wyciaglo :-) Aniu pochwal sie teraz Nadinka :-) wiem co o nosze wozka, kurde moj 13 kilo wazy ten wiekszy plus wiki 11 to juz troche noszenia jest.
Lece do sklepu , i do ciotki bo ma jakies klamory do dla Wikusia od mojej kuzynki :-) nastepne zabawki hehe :-) nie biore malego ze soba bo u nas nadal sypie i sypie !!! zostawie go z dziadkiem na chwile.
reklama
e-stera
Fan(ka)
U nas też sypie i sypie.............
Ja wczoraj miłam wychodne......kino, potem na piwko i coś zjeść.........wróciłam ok 1 jak moi chłopcu smacznie spali Będę chyba często tak wychodzić ..................hehehe
Ja jednak na ospę nie szczepię......................na MMR też na razie nie...................dzięki Bogu za cudna pediatrę:-)
Ja wczoraj miłam wychodne......kino, potem na piwko i coś zjeść.........wróciłam ok 1 jak moi chłopcu smacznie spali Będę chyba często tak wychodzić ..................hehehe
Ja jednak na ospę nie szczepię......................na MMR też na razie nie...................dzięki Bogu za cudna pediatrę:-)