reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no wlasnie cos sie wykruszylo a nam po imprezce nie chce sie tylka z domu ruszyc i wisimy przed swoimi komputerami jak maniaki jakies hehe

reklama
ja czekam do 1 bo musze lekarstwo dac nadince a poza tym milam w poludnie sjeste 2godzinna;-)

widze ze temat szcepien - n ja jestem tu przynajmniej bylam czarna owca no i temat wozkw a wiele mniej konfliktowy chyba:-p:no: chociaz tez pewnie mozna soe pozabijac i o to:-D

no faktycznie temat wozkow bardziej relaksujacy :) a chodzi o szczepienia to zawsze ja gebe wolalam zamykac na klodke ze swoimi niepopularnymi w szerszym kregu pogladami a tak naprawde to masz racje, jak sie chce to o wszystko mozna koty drzec!

Pawimi, w stanach kwestia szczepien czy raczej ich skutkow ubocznych bardziej rozpowszechniona( mieszkalam w usalandzie sporo )duzo sie o tym mowi, pozostawiajac rodinie duzo wyboru;-)
po prostu mowisz, ze nie szczepisz i spoko a tu tak fajnie nie ma, niestety, mozesz wyladowac bez pediary dla dziecka albo beda dymy w przyjeciu do szpitala ( mowie o szcz obowiazkowych) mysle ,ze polskie mamy jescze do kona nie umieja byc asertywne i mowic nie dziekuje, nie szczepie, nie oplacam biz faramkologicznego drugiego najbogatrzego i po zbrojeniowym co oba zbawiahja swiat:rofl2::-D

uwazam ze powinno sie dyskutowac, decyzje pozostawiac rodzina ale problem poruszyc bo z ulotek mozna sie dowiedziec o SMIERTELYCH SKUTKACH tego czy tamtego:crazy: ale nigdy o skutkach ubocznych samej szczepionki:angry:

lepszy temat wozkow ;) ja jeszcze spacerowki nie kupilam bujamy sie emmanjunla gdzies za 2tyg zamowiec ml

Ostatnia edycja:
Pawimi, w stanach kwestia szczepien czy raczej ich skutkow ubocznych bardziej rozpowszechniona( mieszkalam w usalandzie sporo )duzo sie o tym mowi, pozostawiajac rodinie duzo wyboru;-)
po prostu mowisz, ze nie szczepisz i spoko a tu tak fajnie nie ma, niestety, mozesz wyladowac bez pediary dla dziecka albo beda dymy w przyjeciu do szpitala ( mowie o szcz obowiazkowych) mysle ,ze polskie mamy jescze do kona nie umieja byc asertywne i mowic nie dziekuje, nie szczepie, nie oplacam biz faramkologicznego drugiego najbogatrzego i po zbrojeniowym co oba zbawiahja swiat:rofl2::-D

uwazam ze powinno sie dyskutowac, decyzje pozostawiac rodzina ale problem poruszyc bo z ulotek mozna sie dowiedziec o SMIERTELYCH SKUTKACH tego czy tamtego:crazy: ale nigdy o skutkach ubocznych samej szczepionki:angry:

lepszy temat wozkow ;) ja jeszcze spacerowki nie kupilam bujamy sie emmanjunla gdzies za 2tyg zamowiec ml
czasem w kregach tradycyjnych tez mozesz byl poczytywana za chora umyslowo ale generalnie czlowiek ma prawo wyboru i nikt mu go nie moze zabrac. Ja nie mam problemu wyslac nieszczepionych dzieci do szkoly ale tez nie udzielam sie w otwartych dyskusjach bo jak trafie na zwolennika sponsorowania przemyslu farmakologicznego to rozmowa nie musi byc wcale przyjemna. A jaki wozek planujesz? ml= maclaren??

Ostatnia edycja:
tak maclarena
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: TECHNO XT - parasolka najwyższej klasy

najlzejszy, pozadny, wzrotny no i fajnie wyglada, musi byc lekki , nadia wazy 12 kg a ja tylko troche wiecej od niej:-D:-D:-D no szybko sie skadac, ledna reka wrzucic d samchodu, zajmuje tez mal miejsca

z emmanjungla to nie dalam rady zlozyc do samochodu, przekichane:-( ale po miescie jest rewelacyjny, gdzybym mieszkala poza miastem i musiala sie sama zalodwac to porazka troche, ale tak to tylk musze zniesz wozek jakies 15kg a potem nadie 12kg- no i z mroczkami w oczach z przeciazenia szlam na spacer:-D:-D:-D

konfortowa sytuacja,ze mieskam 5min od firmy wiec zazwyczaj L przychodzil na lancz i nas sprowadzic:rofl2:
nie wiem czy zstawie emman czy sprzedam by kupic cs innego na drugie dzieko
a maclarena xt da sie rade dokupic wkladke dla niemowlka , nie wiece moze:-p:baffled:

dobra spadam dac lekarstwo i pokimac troche:sorry2:

emmaljungi fajne sa ale faktycznie jak wazysz niewiele wiecej od corki to ba! Musi byc przesympatycznie....Chcialabym tak powiedziec o sobie po swojej trojce, ze waze niewiele wiecej od swojej pociechy...oh well, niestety nie jest mi to dane. Z tego co wiem to napewno sa wkladki dla niemowlat, tutaj przeciez woza noworodki w maclarenach :) wiec spoko mozesz sie przemiksowac na nowego maca w razie czego....

Ostatnia edycja:
anja juz drugie planuje ale fajnie :-) tez chce !!!! :-)
a faktycznie ania to taka chudzinka nasza, a Nadia taka sliczna kluseczka ale juz i tak ja bardzo wyciaglo :-) Aniu pochwal sie teraz Nadinka :-) wiem co o nosze wozka, kurde moj 13 kilo wazy ten wiekszy plus wiki 11 to juz troche noszenia jest.

Lece do sklepu , i do ciotki bo ma jakies klamory do dla Wikusia od mojej kuzynki :-) nastepne zabawki hehe :-) nie biore malego ze soba bo u nas nadal sypie i sypie !!! zostawie go z dziadkiem na chwile.

reklama
U nas też sypie i sypie.............
Ja wczoraj miłam wychodne......kino, potem na piwko i coś zjeść.........wróciłam ok 1 jak moi chłopcu smacznie spali:tak::tak: Będę chyba często tak wychodzić ..................hehehe

Ja jednak na ospę nie szczepię......................na MMR też na razie nie...................dzięki Bogu za cudna pediatrę:-)

Do góry