reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Oli tez budzi się w nocy na jedzenie teraz ma katarek wię je mniej w dzień nie ma cos apetytu. kładę go o 19.30-20.00 wtedy zawsze wypijał 210 ml mleka NAN 3R a teraz od dwóch dni nie chce pić ewentualnie 180 ml, w nocy budzi się o 2 i wypija 210ml i rano 5-6 tez 180-210ml, ale jak wstajemy tak o 8 to do 12 potrafi wypić tylko kilka łyków mleka i nic więcej! nie mam pojęcia kiedy skończą się te jego nocne karmienia! ale myślę, ze moze zacząć nocne mleko zastępować herbarta a potem woda mineralną? może się oduczy i prześpi całą noc, a rano będzie miał większy apetyt!

reklama
jagna - wyrazy wspolczucia, z tego co pamietam to Twoja babcia chora byla tak?
jak zwykle ja jestem a Was nie....Wy juz dzien konczycie a u mnie dopiero poczatek. Sniadania dzis nie jadlam, maly znowu dal popalic w nocy, juz go mam dosc :) Wstalam za pozno...spoznilismy sie do szkoly, oh co za dzien paskudny. Lece na wszczesniejszy lunch bo zdechne z glodu chyba. Dobrze ze juz mleka nie pompuje to mam bardziej kontrolowany apetyt, przedtem to bym chyba zemdlala juz o tej porze bez sniadania!!! Pogoda u nas OK, zimno -11C, slonecznie, pozniej ma cos snieg posypac. Maly juz chyba na spacerku. Teraz przy tych mrozach to kazalam niance skrocic do 45 minut, a wczoraj po poludniu gdzies tak o 4.30 to jeszcze moj tatus raz wyszedl bo mial ochote. Jak przyjechalam z pracy to maly mial jeszcze pychy czerwone i wyszczypane z mroziska! Moze po tych spacerach ma taki wilczy apetyt? Juz sama nie wiem jak to tlumaczyc...eeh my mamuski...nie je - zle, je- tez niedobrze :)

Hejka dziewczyny.
Jagna wyrazy współczucia z powodu śmierci babci.
Mój mały nie pije w nocy odkąd skończył 4 miesiące.Tzn.miał taki okres gdzieś koło 8-9 miesiąca gdzie była nocna pobudka ok.2 na butle ale teraz wszystko wróciło do normy i przesypia ładnie nocki.Mleko pije 3 razy dziennie ostatni raz koło 19-20 jakieś 210ml Nan3R.

no tak....niektorzy fajnie maja, mysmy tez tak w sumie mieli i cos sie popsulo...dziura w brzusiu czy cos?? Sama nie wiem :)

U nas dzisia ładna pogoda, powietrze troszke mrożne i słoneczko swieciło cały dzień więc chwilke na spacerek poszliśmy!u Oliviera katarek nadal jest ale poza tym odpukać nic więcej!!! niestety mąż juz też złapał przeziebienie, wszyscy chorzy niedługo u nas będą!:-:)-:)-(
a ja przecież musze impreze szykować a nie koło chorych latać!!!:tak:

no ja tez musze myslec pomalu...kurcze do duszy tak, roczek juz dawno byl, dmuchanie torta tez a tu za dwa prawie tygodnie dopiero impreza. Oli sie nie moze doczekac. Gada w kolko o tych swoich urodzinach. Adzis sobie pomyslalam ze juz blizej do wiosny :) jeszcze tylko luty i pol marca i mozna kwiatki u nas sadzic :) W marcu pod koniec przebijaja sie krokusy u mnie przed domem i tulipany. Az sie nie moge doczekac konca sniegu!!

o tak byle do wiosny!!! u mnie przed domem juz tulipany przebiły, pewnie przyjdzie mróz i bedzie po nich!!! mąż dwa dni teraz w pracy a ja sama bedę wszystko musiała zrobić, babcia mi się też rozchorowała więc nie pomoze! ale dam radę, musze he he:-D

reklama
o tak byle do wiosny!!! u mnie przed domem juz tulipany przebiły, pewnie przyjdzie mróz i bedzie po nich!!! mąż dwa dni teraz w pracy a ja sama bedę wszystko musiała zrobić, babcia mi się też rozchorowała więc nie pomoze! ale dam radę, musze he he:-D
juuuuuuuz?????ale szybko, u nas to dopiero w marcu....moze przez ten mroz i snieg jaki zawsze mamy to jest jakos pozniej niz w polsce, ale anyway strasznie szybko w styczniu na tulipany:szok:

Do góry