reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ja jutro ide do pediatry na wazenie i mierzenie i zeby lekarz zobaczyl lulusia malego bo ma jeszcze blonke i albo sam to zrobi albo da skierowanie do urologa, moja przyjaciolka tydzien temu wyladowala ze swoim synem w szpitalu bo siusiak mu spochl i ropa poszla okazalo sie ze zaroslo mu tam cos i lekarz na chama zerwal mu teraz jest dobrzei ma "sprawnego " lulusia.
pozatym maly od 3 dni ma jakies kropeczki na jajeczkacha tylko, jakby to bylo odpazenie to by mial wszedzie a on ma tylko na woreczku takie czerwone kropki ... dziwne.

reklama
Okropny dzień dzisiaj miałam, od rana leje deszcz nawet na spacer nie mozna wyjść, i w dodtku samochód nam sie popsuł stoi u mechanika a zeby tego było mało na sam koniec dnia pokłóciłam się z mężęm.... mam dosyć :-(
jutro bedzie lepiej mam nadzieję!!!

aga a masujesz mu przy kapieli ? same jajeczka tez moga byc "zapocone" bo tam skorka delikatna, czasem od chemii ktora jest w pampersach.

my od 10 miesiecy urzywamy tych samych pampersow i to zadnych formowych tylko z tesco nie sa niczym nasaczane i nawet zapachowe nie sa, chusteczek tez ie zmienialam ostatnio.
tak masuje i nacigam mu przy kapieli.

Pampers sam w sobie jest wyprodukowany z materialow chemicznych -te kulki zelowe ktore sa w pampersach-te ktore "rosna" jak dzidzius nasika i powoduja ze pampers jest nieprzemakalny sa zrobione z materialu chemicznego, takiego samego jak kiedys byly w tamponach i wycofano z producji ze wzgledu na szok toksyczny.

a tu takie nieporadne tlumaczenie jednego z wielu artykulow ktore czytalam:
1 ) pieluchy jednorazowe typu pampers zawierają slady *Dioxin*. *Dioxina* jest to stopień krańcowy srodka chemicznego powstalego przy wybielaniu i obrobce papieru który uzywany jest do produkcji takich pieluch. To jest rakotworczy chemiczny srodek który jest największa trucizna ze wszystkich chemikalii odpowiedzialnych za powstawanie raka.
2 ) pieluchy jednorazowe typu pampers zawierają *Trybutyl-tin* (*TBT*) trucizne powódujaca hormonalne zaburzenia w ludziach i zwierzętach.
3 ) pieluchy jednorazowe typu pampers zawierają *sodium* *polyacrylate*ktory jest typem pierwszorzędnego *absorbentu*pochłaniającego wilgoc. *Polymer* (PODKOP ), który staje się jak zel kiedy jest wilgotny i utrzymuje ta wilgoc w sobie porównywalny jest z zelem ktory był używany w przeszłości w tamponach. We wczesnych latach 1980 zostalo odkryte ze ten materiał jest odpowiedzialny za podwyższone ryzyko syndromu szoku toksycznego. Jest także śmiertelny dla zwierzat jeśli wdychany.Wystarczy zaledwie 5 gram tego srodka dla usmiercenia np. kota. Zostal absolutnie zakazany i wycofany z produkcji tamponow.4 ) W 2000 Swiatowa Organizacja Chorob u Dziecka wydała oswiadczenie i badanie pokazujące ze przedłużone noszenie pieluch jednorazowych zaburza naturalna temperature w kroczu chlopcow prowadzace do nieplodnosci.
To tylko taka moja mala dygresja na temat pieluch....niestety:no::no:

Ostatnia edycja:
Ale pogoda leje i pochmurno ,dzis dzien babci laurki zrobione jak Wiki przejdzie do domu to jedziemy do babci Eli i Halinki .Z wiktorią robiłam serca wyciełam z papieru technicznego serca i moczyłam bibułe czerwoną i kładłam na papier potem położyłam na grzejniku i posypałam brokatem.Wydaje mi sie że taki prezent jest swietny i napewno zrobiony z serca i z wielkim zapałem.

zgadzam się takie prezenty robione przez dzieci są najlepsze prosto z serca, już się nie mogę doczekać pierwszej laurki od mojego synka!!!
pogoda nadal fatalna!!! leje, a ja be samochodu a do sklepu miuszę skoczyc, mały w wózku nie zmoknie ale ja na pewno pięknie będę wyglądała!
Oli budzi sie teraz w nocy raz tak między 3 a 5 ale wczesnie wstaje tak ok 6 i nie chce spać a ja nieprzytomna jestem o tej godzinie!

reklama
wiki wstaje kolo 8 a chodzi spac ok 21

bylismy u pediatry, maly wazy 11 kilo wiec przybral, mierzy 80 cm klata i glowka 47
z jego siusiakiem wszystko mam nadal robic to co robie, a jesli chodzi o wysypke na jajeczkach to niby normalne, ale ma sie wietrzyc i smarowac sudocremem jak bedzie zaczerwienione.

no i mamy podac sanostol badz inne takie witaminy, jak myslicie ktore sa najlepsze ???

Do góry