reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

u nas dziaisj o 12 bylo -6 teraz juz jest -8 ale na spcerku bylismy wczoraj zreszta tez.
Aga ten Twoj wozeczek konstrukcja podobny jest do mojego Bumbleride Indie....tak mi sie wydaje :) tylko nie widze czy Twoj jest 4 czy 3 kolowy.
s733974692_833177_8228.jpg
s733974692_833170_5974.jpg
s733974692_833108_3025.jpg
s733974692_833104_1797.jpg
s733974692_833124_8072.jpg
s733974692_833109_3329.jpg

reklama
W Polsce to jest tendencja do przegrzewania dzieci..jak Oli chodizł już w krótkim rękawku to dzieci śmigały jeszcze w rajstopach..........tylko wiecznie słyszałam na ulicy lub sklepie czemu on bez rajstop itp itd.......aż do 28 grudnia moje dziecko nie było chore- ale to wina kolezanki bo na kinder party przyszła z chorymi dzieicmi wiec Oli wirusa podlapal...-a tak to mial katarek 2,3 i z glowy...a no i rotawirusa razem z 3 dniowka w czerwcu ale to sie leczy bez antybiotykow

A ostatnio babka zwrocila mi uwage czemu moje dziecko nie ma dwoch czzapek, bo ta co ma to lekko mu odtaje od policzkow.:crazy::szok:chamidlo na przystanku mi uwage zwroiclo przy wszytkich to ja wysmilam .2 czapki:szok::-D:-DOli jako noworodek wczeniak nie mial nigdy na spacerze dwoch czapek.........nawet w domu mu nie wkaladalam
A una - 5 to wszyscy juz w domu siedza bo zimno a prawda tak ze to rodzicom d..............nie chce sie ruszyc hehehhe
A od niedzieli to na spacerze nikogo z wozkiem nie spotklam heh i ludzie sie na mnie dziwnie gapią:rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
no tu jak kobieta urodzi to albo tego samego albo na nastepny dzien idzie ze szpitala do domu (przewaznie "musi"minac 24 ha), a trzeciego dnia juz jedzie z dzieckiem do centrum handlowego. To jest normalne. W zimie nie wszystkie dzieci nosza czapki, rekawiczki...takie jak moj Oliver to czapke zakladaja tylko na tarzanie sie po sniegu przez dwie godziny ...albo inne extremalne wyczyny. Maluchy czesto nosza tylko lekkie kurteczki, porozpinane, bez rajstopek....a te w nosidelkach samochodowych sa wogole porozbierane przykryte najwyzej na wierzchu kocykiem i tyle....ale co sie dziwic, dorosli amerykanie chodza w spodenkach i lekkiej kurtce czy bluzie przy 25 stopniowym mrozie...

Pchacza juz zamówiłam tego ToysrUSA FISHER PRICE pchacz sorter wózek (523258596) - Aukcje internetowe Allegro
pawimi w polsce zupełnie inne zwyczaje panuja, tak jak pisała estera jak jest -5 to juz matki z dziecmi nie spotkasz bo im sie tyłków nie chcę ruszyc na dwór, ja nie wiem jak bez spacerów mozna żyć, dzisiaj nie poszlismy bo niecodziennie mamy -15 a w tej chwili juz-18 ale jutro mąż ma wolne po 3 dniach pracy wiec na pewno z Olim pójdziem na dwór chociaz na chwilę.
I faktycznie dzieciaki u nas grubo poubierane przegrzane, latem przy +30 w skarpetkach, czapkach...itd masakra.
W irlandii jest tak samo jak u ciebie moja siostra jak tam pojechała to była w szoku, zimno ona w zimowej kurtce a obok 3 letnie dziecko w japonkach.:szok::szok::szok: ale co kraj to obyczaj

no wlasnie moj oli chodzi w klapkach bo mu tak wygodniej a tylko specyficznie na zabawy w sniegu zaklada wysokie butki zimowe :)

tak wiem, ale moj akurat ma kilka innych wagonikow pociagowych jeszcze po oliverze wiec mi nie zalezalo na mutifunkcjonalnosci. ale w Twoim przypadku to moze byc korzystne.

reklama
Do góry