reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Hej Dziewczyny.I jak tam po Wigilii?U nas było super,ja jak zwykle po kolacji ledwo żyłam.Kubuś siedział w swoim krzesełku spróbował ziemniaczków wigilijnych z cebulą.Odrobinkę ryby dosłownie kawałek wielkości paznokcia i kapusty moja mama mu dała jak nie widziałam ale śladowe ilości.Prezentami był po rostu zachwycony,u nas była pierwsza w tym roku Wigilia na której zdjęcia były robione.W końcu trzeba było udokumentować pierwszą Gwiazdkę z naszym skarbem.Wczoraj mały spał w dzień tylko raz i to zaledwie 45 minut w efekcie po kąpieli usnął i do rana spał.Za to dziś od 6 buszuje.Bawi się teraz kierownicą i strasznie mu się ona podoba.Dostał też lokomotywę w klockami,taką kostkę dużą na której na każdej ściance jest coś ciekawego(zabawka typu learn and play)i lokomotywę-jeździk.Choinka też mu sie strasznie podobała.Jeszcze raz Wesołych Świąt Kochane:)

reklama

Załączniki

• P1000161.JPG
    P1000161.JPG
    247,3 KB · Wyświetleń: 31
  • P1000307.JPG
    P1000307.JPG
    215,3 KB · Wyświetleń: 23
  • P1000308.JPG
    P1000308.JPG
    191,2 KB · Wyświetleń: 20
Hej!!!
U nas po Wigilii wszyscy objedzeni. Celinka jadła rybkę, mieliśmy dorsza, do tego chlebek i opłatek jej bardzo smakował. Prezenty jej się bardzo podobały, dostała klocki, garnuszek na klocuszek, sanki i samochodzik który uczy angielskiego, ale ma funkcje wygrywania melodyjek i to jej najbardziej pasuje.
Mała w nocy dostała gorączki, a dziś ma katar i pokasłuje. Dzwoniłam do pediatry kazał podać niuni baktrim i panadol. Od kilku dni daje jej witaminki multi sanostol, miałam dawać jej wit. D i C, ale pogadałam z lekarzem i pozwolił podawac sanostol.

czesc laseczki,
po wigilii spoko wocilimsy kolo 20 maly padl jak kawka i spal do 8:15 :szok: maly szczescliwy a wujek jeszcze bardziej :-) :-D radosci bylo coniemiara z nimi, obrzarstwo oczywiscie tez hehe, wiki sprobowal prawie wszystkiego ryba po grecku, uszka, pierogi, barszczyk, salatki a oplatek byl numerem 1. !!! :tak:a potem zjadl caly kawalek sernika mojej mamusi ale byl szczesliwy :blink:

wiki nadal ma kaszelek i katarek ale zachowuje sie jak by wogole nie byl chory, wczoraj zrobil 3 wolne kupki ale to pewnie po tym antybiotyku dziaisiaj cale szczescie jeszcze zadnej.

dzisiaj do mojej ciotki idziemy bo nas zaprosila wiec znowu bedzie wesolo :-)

Pawimi ja mam takie 2 pieluchy kiedys mu zakladalam ale to w lato a teraz tylko leza :-D

ewus kubus nadal podobny do siebie i ja wygladalam chyba fgorzej od ciebie :D

Mili a twoja corka to śliczna pannica juz :-)

kilka fotek :-) a ta ostatnia to z dzisiaj rana :-pberet po tatusiu :-D z wojska :happy:

moje dzieciątko mi dzisiaj niespodzianke zrobiło, bo poszło spać o 20.30 a wstało o 8.30!!! nawet sie wyspałam!
Na wigilli mały tez jadł trochę ryby i pierogów i opłatka oczywiście! dostał taką fajną lokomotywę która sama jeżdzi, wydaje dżwięki jak prawdziwy pociąg i puszcza bańki mydlane z komina Oli jest nia zachwycony a najbardziej bańkami!:-D

Załączniki

• PC241114.jpg
    PC241114.jpg
    718,2 KB · Wyświetleń: 22
  • PC241118.jpg
    PC241118.jpg
    811,6 KB · Wyświetleń: 21
Ostatnia edycja:
mail

Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyc trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba

Albina i Dawid

Witam wszystie mamusie!!! U nas bylo troszke inaczej bo typowej Wigili po polsku nie bylo ale prezenty dzieci znalazly wg. tutejszego zwyczaju dzis rano pod choinka. Oliver nie mogl wczoraj zasnac bo czekal na Mikolaja...w koncu padl gdzies o polnocy!!! W dodatku Vincent dostal niezapowiadany prezent od Mikolaja...piaty i szosty zabek:tak: ....co oczywiscie wiazalo sie z kompletnie bezsenna noca. Kurcze, chyba bylam niegrzeczna w tym roku bo nawet przespanej w pelni nocki nie dostalam:-D:-D Oli w szoku ze mikolaj przyniosl wszystko o co poprosil i jeszcze dodatko inne rzeczy. Z poczatku mowil ze to chyba nie jego paczki bo on tego nie zamowil:-D Vincent nie za bardzo wie o co tu chodzi:no: Zreszta on ostatnio dostawal sporo zabawek i niestety nie byl to dla niego szczegolnie znaczacy fakt ze jakies tam prezenty czekaja:baffled: W przyszlym roku juz bedzie lepiej a za dwa to juz super jak takie maluchy czekaja na Mikolaja:rofl2: A teraz to tak troche my chyba wiecej radochy mamy niz te nasze dzieciaczki. Dzis mamy uroczysty swiateczny obiadek. Planuje ze Vincent sprobuje z nami wszsytkiego co na naszych talerzach. Zreszta on ostatnio coraz czesciej przerzuca sie na nasze jedzonko a sloiczkami i wszelkimi papkami gardzi. No coz, dorosly chodzacy juz chlopak:-):-) Wesolych Swiat kobietki, spedzajcie ten czas jak najlepiej ze swoimi rodzinkami!

Ostatnia edycja:
witam wszystkich jak tam po mikolaju...moje dzieciaczki bardzo zadowolone..mogly by kontynuowac dostawanie prezentow!!!!

Załączniki

• 100_1312.JPG
    100_1312.JPG
    144,1 KB · Wyświetleń: 24
  • glitteryourwaydc97415chx8[1].gif
    glitteryourwaydc97415chx8[1].gif
    45 KB · Wyświetleń: 45
  • 100_1389.jpg
    100_1389.jpg
    295 KB · Wyświetleń: 22
  • ALBUM.jpg
    ALBUM.jpg