reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
My dziś bylismy na kontroli u neurologa i jest OK ale jeszcze za 2 miesiące mamy się pokazać z Kubusiem.Mój mąż wczoraj dostał bony też tak jak Wy Aga do Auchana ale u nas nie ma tego sklepu:baffled: więc wydamy je w Carefourze.Czyżby Twój mąż tak jak mój miał na imię Jacek?:-)

Wszystkiego najlepszego dla Nadusi na miesięcznice. Za miesiąc roczek:rofl2::-D
My również dołączamy się do życzeń i dziękujemy za wczorajsze życzenia.
No to zaczęło się wielkie odliczanie do pierwszych urodzin naszych smyków.
Co do zabawek fisher price to są super ale ceny też mają kosmiczne.Oskar ma Garnuszek na klocuszek i ciągle się nim bawi.W ogóle uwielbia zabawki które "coś robią" tzn.grają, śpiewają mrugają itp.

Ja dostaję zawsze bony do Tesco, trudno żebym dostała inne, skoro tam pracuje. Mąż też bony dostanie ale gdzie to nie wiem najlepsze były by w sodexho, bo wszędzie można nimi płacić.
Maleństwo raczej nie zapłacisz bonami z Auchana w Carrefourze.:-(

AGNIESZKA - widze ze jestes juz na Facebook:)

macie racje z tymi zabawkami Fishera w polsce. Sa koszmarnie droge, relatywnie duzo drozsze niz tutaj w porownaniu z naszymi dochodami. Jak popatrzylam to dla mnie to bylo drogo! Ja nie wiem, czy oni nie mysla kompletnie? Przeciez to ma byc dla ludzi, dobro powszechne, tak zeby kazdy mogl dziecku kupic a nie traktowac tego jako luksus i wyrzeczenie typu "moge sobie pozwolic czy nie moge"....U nas ostatnio ekologiczne ruchy rodzicielskie probowaly nalozyc ban na Fishera bo niby nie chca ujawnic jakich plastikow uzywaja do produkcji swoich wyrobow. Niby maja racje bo tez chcialabym wiedziec czy nie truje dziecka syfami z Chin ale z drugiej strony Fisher ma najbardziej chyba oryginalne zabawki. Zawsze sa hitem a innych firm niekoniecznie....Czy jest juz w polsce glosno na temat plastiku z BPA? Butelek toksycznych itd? Tutaj afera wybuchnela jakies dwa lata temu, wycofali wszystkie stare butelki wielkich renomowanych koncernow typu Avent, Dr.Brown, Gerber itd, wprowadzili najpierw szklane a pozniej te ktore sa produkowane z PES a nie BPA....Teraz ci rodzice ktorzy sa bardziej "oswieceni" szaleja na tym punkcie, sa specjalne portale internetowe i komorkowe gdzie bedac nawet w sklepie mozna sprawdzic czy dany produkt dla dziecka jest "bezpieczny". Niektorzy nawet nie kupuja w ogole plastikowych zabawek tylko drewnianie i szmaciaki jak za dawnych starych lat i naczynia np. ceramiczne albo metalowe jak kiedys byly u mojej babci w kuchni. Widzialam taka metalowa miseczke jak moja babka miala tutaj na stronie takiego ekologicznego sklepu za ....30 dolarow!!! Pisalo ze w polsce robiona. Nigdy nie myslalam ze te naczynia beda tu sprzedawane za taka cene!Ciekawa jestem czy w Polsce juz tez to ruszylo. Takie nagle oswiecenie ze wszystko wokol nas to toksyczne i trzeba chronic przed tym nasze dzieci. Mysle ze wiele w tym racji ale z drugiej strony napewno wiele w tym propagandy konsumenckiej. Wiadomo ze rodzic zaplaci kazda cene za dobro swojego malucha.

Ostatnia edycja:
Wszystkie zabawki kupujecie na Allegro? Tak zauwazylam, ze raczej jak podajecie linki to z Allegro...tak z ciekawosci pytam. Ja normalnie kupuje z internetowych katalogow bo taniej niz w normalnych sklepach no i podatku sie wtedy nie placi.Wczoraj zamowilam malemu tez cos takiego, z kulkami:) Widze ze kulki nie tylko u mnie w domu popularne...Mysle ze bedzie fajne, choc wyglada ze to spora zabawka niewiele mniejsza od kuchni:( Tu sa inne kulki ale podobno te "nasze" tez beda pasowac.

Detailed Image View
Go Baby Go! Crawl & Cruise Musical Jungle - Fisher-Price Online Toy Store

dzień dobry dziewczyny, dawno u Was nie pisałam a to przez te aferki.
u nas trochę zmian, a mianowicie, mieszkamy od prawie 2 miesięcy w swoim mieszkanku:rofl2:, Zosia całymi dniami chodzi po domku i na szczęscie nie choruje narazie mamy 4 ząbki,ale idą kolejne bo ma katarek:baffled: w sierpniu a dokładnie 08.08.2009r bierzemy ślub:tak: cieszę sie na to,ale też trochę się boję tej całej ceremoni:dry:
pozdrawiam was dziewczynki i witam nowe mamuśki;-)
wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków:-)

estera wysłałam Ci meila,niewiem czy go dostałaś???

Ja dostaję zawsze bony do Tesco, trudno żebym dostała inne, skoro tam pracuje. Mąż też bony dostanie ale gdzie to nie wiem najlepsze były by w sodexho, bo wszędzie można nimi płacić.
Maleństwo raczej nie zapłacisz bonami z Auchana w Carrefourze.:-(
Nie do końca dopisałam.Mamy bony sodexho i jeszcze kupony na rabat do Auchana i jeden do carefoura.Dziś kupiłam kumpeli tusz na gwiazde z loreala w rossmannie i też tymi bonami zapłaciłam:)

100 lat dla kolejnych miesięczniaków:-):-):-)
U nas już też odliczanko w toku.
Ja i moja siostra kupujemy zabawki na allegro jak się przekonałam jest dużo taniej.

natka86 witaj jestem tu nową mamusią więc się nie "znamy" ale widzę, że jesteś z wielkopolski tak jak ja, a konkretnie z jakiej miejscowości????
pawimi ja często kupuje na allegro nie tylko zabawki, bo jest taniej, a poza tym nie trzeba nawet z domu wychodzić!!! Mieszkam w nie dużym mieście więc wszystkiego u nas nie ma a na allegro jest duzy wybór!!!:tak:

reklama
dokladnie tak na allegro jest duzo wiekszy wybor i taniej jest, ale ja kupuje tylko czasem :-)

dziaisj przyszedl nasz jezdzik i maly poszedl spac dopiero o 21 dziaisj bo taki byl zaaferowany :-D super ma zabawe z tym. ja juz kupilam prawie wszystkie prezenty jeszcze tylko tesciu zostal :/ i nie mam zielonego pojecia co mamy mu kupic .....

my mamy z sodexu wlasnie bony i tak maleńswto moj "mąż" ma na imie Jacek :-) a wiki ma po nim drugie imie :-) Wiktor Jacek :-)

Do góry