reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Pam- witamy z powrotem!
A Salik za co znowu focha strzelila? czy mamy niby prosic zeby nas nie opuszczala? Chyba ze brakuje mi postow bo nic z tego nie kumam.

I o co chodzi z Monika i nocnikiem i czy pojawila sie nowa Masiek?
Zawalilam was pytaniami ale chcialabym sobie nieco rozjasnic umysl:szok:

Dzis Dominika byla w zoo. Jutro mamy 3 rehabilitacje za to ze dzis bylo wolne- moje dziecko tego nie przetrzyma:no::baffled:

Misia jest równie dzielna i silna co mama. Przetrzyma i da rade. Ja 3 mam za nią kciukasy i bardzo w nią wierze.

reklama
Cześć dziewczynki!

Pumi bardzo 3mamy z malizną kciuki za naszą szaloną blondyneczkę :tak: Ucałuj ją mocno.Albi ma rację-siły czerpie z mamusi więc zaskoczy cię jeszcze jak bardzo potrafi być dzielna.

A co do pytań zadanych przez Pumi-również z niecierpliwością czekam na odpowiedzi....Troszkę mnie nie było i czuję się tu nieco zagubiona :)

Oh dziewczyny...nie mogę nie napisać, ale dzisiaj po przeczytaniu forum normalnie jakaś wewnętrzna radość mnie rozpiera - pewnie pomyślicie , ale witch nie? hehe
Veni, Vidi, Vici
fftyvi5.jpg

Ostatnia edycja:
Niech tam....Jeszcze ostatni raz napiszę to,co pisałam już wielokrotnie...Mniej-więcej wiem,co się tu działo.Dlatego raz jeszcze zajmę stanowisko w tej sprawie.
Może dziewczyny reagują czasem zbyt impulsywnie.Wynika to jednak z rażących i powtarzających się notorycznie rozminięć sposobów żywienia maluszków ze schematami.I ja się absolutnie zgadzam z tą krytyką!Te schematy to nie są durne tabelki tylko sporządzone przez specjalistów w tej dziedzinie wytyczne dotyczące rozszerzenia diety w celu stymulacji prawidłowego rozwoju układu pokarmowego!!!!! I jeśli macie jakieś wątpliwości co do zasadności tej krytyki-radzę zaczerpnąć wiedzy chociażby w internecie.Lub po prostu przy kolejnej wizycie kontrolnej porozmawiać z pediatrą na temat tego "urozmaicania".To nie jest temat,w którym są sprzeczne zalecenia i jeden lekarz mówi tak a inny inaczej.

.Moja wiedza na ten teamat tez się z du...py nie wzięła.Z tymi wiadomościami sie nie rodzi.Ale będąc w ciąży i teraz cały czas sie dowiaduję co wolno a czego nie.Co wpłynie dobrze namoją malizne a co może jej zaszkodzić.I trzymam się tego bo ustalali to przez dekady całe ludzie,którzy znają się na tym zdecydowanie lepiej ode mnie!

Koniec.Nie zamierzam się po raz kolejny produkować na ten temat.Róbcie jak chcecie.Tylko jak cos się dzieje to wszystkie się przejmujemy czy z dzieciaczkiem wszystko ok!!!

Jutro wyjeżdżamy na dwa tyg - Mążuś ma wreszcie urlop. Wyprawa się szykuje niezła - od morza po góry. Trochę sie martwię jak Tobi będzie się czuł, w razie czego zmiana planów. Dzisiaj pakuję wszystkie rzeczy, sama bo Mążuś w pracy. Mam zamiar zabrać blender i farelkę, no wanienkę sobie odpuszczę, bo w końcu istnieją miski a zamiast krzesełka do karmienia poradzimy sobie w wózku chyba:sorry2:;-)
Tymczasem mam nadzieję, że się tu trochę unormują stosunki. Szczypi ma rację z tymi schematami - popieram. Natomiast forum jest dla wszystkich - i tu nie zgadzam się z Girly, nie możemy nikogo wypraszać, dla zamkniętego grona jest wątek zamknięty, a resztę może czytać każdy. Takie są reguły. Możemy jedynie same zrezygnować, albo ignorować posty nielubianych osób. i już.:happy:

Jutro wyjeżdżamy na dwa tyg - Mążuś ma wreszcie urlop. Wyprawa się szykuje niezła - od morza po góry. Trochę sie martwię jak Tobi będzie się czuł, w razie czego zmiana planów. Dzisiaj pakuję wszystkie rzeczy, sama bo Mążuś w pracy. Mam zamiar zabrać blender i farelkę, no wanienkę sobie odpuszczę, bo w końcu istnieją miski a zamiast krzesełka do karmienia poradzimy sobie w wózku chyba:sorry2:;-)
Tymczasem mam nadzieję, że się tu trochę unormują stosunki. Szczypi ma rację z tymi schematami - popieram. Natomiast forum jest dla wszystkich - i tu nie zgadzam się z Girly, nie możemy nikogo wypraszać, dla zamkniętego grona jest wątek zamknięty, a resztę może czytać każdy. Takie są reguły. Możemy jedynie same zrezygnować, albo ignorować posty nielubianych osób. i już.:happy:

Popieram:tak:
Wanienki nigdy nie zabieram - maly bierze z nami prysznic. Karmilam na rekach, ale od kiedy chce siedziec to tez w wozku. Blender??Udanego urlopu.

"Te schematy to nie są durne tabelki tylko sporządzone przez specjalistów w tej dziedzinie wytyczne dotyczące rozszerzenia diety w celu stymulacji prawidłowego rozwoju układu pokarmowego!!!!! I jeśli macie jakieś wątpliwości co do zasadności tej krytyki-radzę zaczerpnąć wiedzy chociażby w internecie.Lub po prostu przy kolejnej wizycie kontrolnej porozmawiać z pediatrą na temat tego "urozmaicania".To nie jest temat,w którym są sprzeczne zalecenia i jeden lekarz mówi tak a inny inaczej"

dokładnie moja droga układ pokarmowy naszych maluchów dorasta dostraja sie tak samo jak trawienny dlaczego wiemy ze cos nie tak jak kupa zielona????
nikt tego dla picu nie wymysla to sa lata pracy lekarzy specjalistów nasze mamy w 4 tyg zycia dawały nam na jezyk sok z marchwi a od pół roku jadłysmy z ich talerza ale cos sie zmieniło i mówienie ze mamy tak nas karmiły i było ok ??? do muzeum te poglady czasy styl zycia sie zmieniły i owszem kazdy robi jak chce ale jest ALE nie jest to zgodne z tym i tamtym
a moze teraz bedzie ok ale za pół roku rok 5 lat moze sie to odbic najczesciej alergiami

Blender tez mialam Pandi.A zamiast krzeselka korzystalam po prostu z fotelika samochodowego wylozonego pielucha flanelowa.I bylo ok.:tak:

powiedziała co wiedziała
teraz wracajc do Gabi zle spi juz od jakiegos czasu zebów nie widac GÓRNYCH
w dzien tez dwie dzrzemki po 40 min max jestem zmeczona i wykonczona tym stanem dodatkowo tylko na nogach tylko wstawac a jak wstaje to ja drze czy bedziem bam czy nie ostatnio próbuje przy oknie wstaje siada wstaje siada i przy syszarce do prania uwielbia sie po niej wspinac
zadne zabawki ja nie interere nic no moze poza wyjatkiem słoiki do zapraw a wczoraj z rozmachem otwarła szafle i wyrzuciła z niej miód Kokuni litrowy słoik dopiero naczety rewelacja a jak to sie sprzatało?????????????:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:
DSC04573.JPG

DSC04604.JPG

reklama
witam .niepisalam dlugo bo bb mi sie chrzani za przeproszeniem ,niemoge pisac postow bo mnie wywala, a jak chceczytac na bierzaco to musze wychodzic z watku i wchodzic od nowa i dopiero wtedy widac nowe posty.
Kamil ma dzis7 miesiecy i z tego co pamietam Nicola od kasi tez .tak wiecc wszystkiego najlepszego dla nicoli. ale ten czas szybko leci.
kamil od trzech czy czterech dni jest straszniemarudny .tylko placze i marudzi dniami i nocami pewnie przez to ze wychodzi mu 4 zabek gorna jedynka.

Ostatnia edycja:
Do góry