reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

HEJ
czytam was i czytam i nie mam weny do pisania Milion spraw do załatwienia przed wyjazdem

na weselu było super u teściów.........hymmmm........chcieli dac małej ogórkową i kiełbasę
new_scared.gif
ale przynajmniej Piotruś się wyszalał z kuzyneczkami a na weselu tancował jak szalony aż padł o.....21
new_splash.gif

Rafał już w Hol wczoraj pojechał a my mamy samolot w piatek brrrrr jestem podekscytowana i wystraszona

Pam ale masz przeżycia :baffled:

jeden spacerek już zaliczony Zawsze pod wózkiem mam zestaw ratunkowy czyt.pampers+chusteczki Nigdy nie był potrzebny Aż do dziś.........jak go zapomniałam Alusia zrobiła na spacerze mega kupice i wracała do domu z gołą pisią:sorry2:

reklama
my juz po obiadku , musialam sie bic z moim dzieckiem o talerze !!! ugotowalam sobie ryz i do tego warzywka w sosie jemu tz dodalam troche ryzu do rybkipo grecu noi i zoltko juz dostaje cale zotlko ale jak on zobaczyl mu talerz to amen nie chcialotworzyc buzi na swoj obiadek i musialam raz mu dwac ryzu z mojego raz lyzeczka jego obiadek !!! maly spryciaz chyba nic mu nie bedzie po ryzu z sosem :-) :-D a teraz lezy i figluje po lozku naszym zarlok zjadl caly swoj obiadek i jeszcze sporo z mojego talerza ale ja jakos stracilam apetyt na obiad i poszedl do kosza ...

u nas pogoda super tzreba wybrac sie na jakis popoludniowy spacerek chyba...

esti no to juz wiesz jak byc sie czula jak bys miala wiecej dzieci :-D

aOLA no to tzrymam kciuki zebys o niczym niue zapominala juz wiecej :-D ja tez zawsze mam pampusia i husteczki bo to nigdy nic nie wiadomo :-D

aga, a co to za sos? przyprawiony? tłusty? na śmietanie? nie wiem jaki robisz, ale ja bym swojego nie dała dziecku jeszcze
aOla, mi też się coś podobnego zdarzyło, wyjechaliśmy na cały dzień w gości, Tobi rano trzasnął już dwie kupki, więc wzięłam tylko 2 pampki i on oczywiście zrobił wieczorem kupę jeszcze raz, ale już go nie rozbierałam, za zimno już było - wytrzymał te 40min:dry: zanim dojechaliśmy do domu.
No z tym nocniczkiem też się zastanawiałam ale słyszałam że zanim dziecko nie jest w stanie kontrolować się to nie ma sensu uczyć.:confused: A za długie przesiadywanie na nocniku nie jest zdrowe.

nie pandi to byl sosik z zaszetki taki szybki i ten ryz ledwo byl nim polany zreszta wybieralam mu zeby nie byl polany ale pewnie nic mu niebedzie :-) tez bym mu nie dala jak by nie wlazil mi prawie do talerza a przeciez w swoim obiadku mial tez ryz ugotowany ...

czyli jakies 5 posilkow powinno byc tak ??

aga, z saszetki? to nie wiem czy nie gorzej, bo przyprawy też tam są a poza tym glutaminian itp. Pewnie nic mu się nie stanie potakiej ilości, ale ja bym nie eksperymentowała.:no: Tobi też nam zagląda w talerz jak jemy, więc albo nie jemy przy nim albo daję mu wtedy skórkę od chleba, którą się zajmuje albo je swój obiadek ale udaję że nabieram z mojego talerza:rofl2:.

Ja mam napisane ,ze z w tym wieku dziecko powinno zjadać 3 lub 4 razy mleko po 180ml-6, 7 miesieczne 4 razy a 8 juz tylko 3razy..zupki i owoce
Olisiek je 4, 5 razy mleko na dobę, w tym raz Sinlac na mleku- kazde mleko zageszczane kasza lub kliekiem zupkę 250 ml, owoce ok 200 ml , ok 100ml soku i od poniedzailku wrpowadzilam mu drugie danie.W dzien zjada kilka chrupek, 3, 4 i czasem kawalek buleczki lub chlebka

reklama
Ja mam napisane ,ze z w tym wieku dziecko powinno zjadać 3 lub 4 razy mleko po 180ml-6, 7 miesieczne 4 razy a 8 juz tylko 3razy..zupki i owoce
Olisiek je 4, 5 razy mleko na dobę, w tym raz Sinlac na mleku- kazde mleko zageszczane kasza lub kliekiem zupkę 250 ml, owoce ok 200 ml , ok 100ml soku i od poniedzailku wrpowadzilam mu drugie danie.W dzien zjada kilka chrupek, 3, 4 i czasem kawalek buleczki lub chlebka

Co do nocnika................czytaałm ze dziecko male nie powinno siedziec na nocniczku dluzej niz 10 minut ..zreszta dopiero ok 14-16 miesiaca zaczyna odczuwac potrzeby fizjologiczne tzn chodzi mi o to ze jest w stanie swiadomie odczuwac te portrzeby i prosic
Sama chcialąm kupić nocnik i sadzac jak bedzie Olis sam dobrze siedziec..........
Powiem Wam że sie wacham................wiem kiedy \olis robi kupke wiec moze warto spobowac.........a noz zalapie chcociaz kupke....przewijanie bedzie przyjemniejsze hihihihihihihihihihihbo z sikaniem to se odpuszcze

Ostatnia edycja:
Do góry