reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Wy nowe jesteście jakies niepoważne, kto powiedzial, ze my sie od was izolujemy bo wy nowe a my juz stare bywalczynie tego forum. Wszystko pokreciłyscie i własnie dlatego sie od was izolujemy. My zupełnie co innego wy co innego, jakby tu działał głuchy telefon, na poczatku ktos cos powie a na koncu wyjdzie co innego.
Ja pisze, ze paskudny makijaz na ładnej Joannie a ktos, nie powiem kto wystarczy poczytac, ze za ostro. Co tu było za ostro, ze makijaz okropny a dziewczyna ładna i ze do niej nie pasuje.
Sorry ale nie jestesmy wstanie zrozumiec, jak z malutkim dzieckiem mozna leciec do lekarza 1 kontaktu, od ludzi dorosłych a nie do pediatry z wytłumaczeniem, ze sie ma do pediatry nascie km, dac mleka krowiego chociaz badania naukowców twierdzą, ze niszczą nerki malenstwom, parwoki co maja syf w sobie i nic wiecej, danonki co maja rekomendancje producentka, ze OD 18 MIESIACA a nie dla dzieci od 6, 7 czy nawet 10 miesiąca.
Dla was jakmy sie chwalimy umiejętnosciami naszych dzieci to przechwałki i wyscig szczurów a dla nas to ważna sprawa, my pamietamy sie za czasów, kiedy dzieci były płodkami i wymieniałysmy sie doswiadczeniami "dnia codzienniego". Wiemy jakie były nasze porody, wiemy jakie niektóre dzieci miały baaardzo ciezkie początki i ile nas to kosztowało. Kazda mama tu wspierała 2ga. Wy sie pokazujecie i mowicie, że jak my mozemy tak o dzieciach, kurcze sorki ale to wy sie dostosujcie do naszych zasad albo nie wchodzcie tu.
Dyktatury tu nie ma ale uszanujcie, ze to my tu byłysmy pierwsze i ze jak np. Esti, Pumi opowiada o sie dzieje z maluszkami i co juz potrafią to nie tylko dla nich ale i dla nas wazne. Wasze dzieci rowniez nie sa dla nas obojetne, gdyby byly to byscie nie przeczytaly, zeby nie dawac to czy tamto bo to ważne aby teraz dzieci jadły zdrowo.
Jezeli chodzi o jezyk wypowiedzi to działa to tak. Ktoraś z WAS mowi, nie chce mi sie isc na spacer bo cos tam a Ja, Ania, Esti, Pumi, Mili czy inna "stara" mama mowi idz na spacer bo ci dupa urosnie to co odp. NOWA, nie twoja dupa, martw sie od swoja, Basia powie oj za ostro Albi, Anja a co odp. STARA mama.???? Nic po prostu sie bedzie smiac. Tak to działa i o co sie tu wkurzac??

reklama
Kur... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co sie stalo z naszym forum, kiedys bylo super , pomagalysmy sobie na wzajem a odkad pojawily sie NOWE !!!!!!!! ( NUTKI NATKI ,JAGNY I KUZWA ZYLETKI) to mi sie zygac chce jak czytam ich wypowiedzi ciagle to samo ble, ble ble a wiec dziewczyny zniszczylyscie nasze forum wiec wynocha bo ja nie mam zamiaru jestem tu od poczatku i nie pozwole zeby jakies to zniszczyly!!!!!!!! panoszycie sie jakbyscie to wy zalozyly ten watek !!!!!!!! wiec wynocha, zycze milego dnia!:-D:-D:-D

MILI, masz rację ! BYło git, póki nie było nutek, natek i żyletek...A potem przestało być fajnie, bo kto by chciał codziennie czytać ile to ich dzieci spały w noc, co ile się budziły i co ile jadły itp... Ja jestem tolerancyjna ale bez przesady...

Panie ze ,,starej brygady,, zapomniałyście jak mnie kiedyś objechałyście jak zaczęłam tu pisać?Ale Wam przeszło i jestem w szoku że teraz mnie nie wymieniłyście żebym uciekała stąd bo wam atmosferę psuję.
Monika, nie pochlebiaj sobie....NIe zapomniałyśmy ! Ja to z chęcią bym Cię......... No comments... Nie przeszło nam, tylko nie chciałyśmy zadymy na forum... Jak dla mnie możesz nie istnieć...

Monika miałaś nas nie czytać więc idź do siebie..........myślicie ,ze nie mamy nic lepszego do roboty jak Was czytać?A Wy co pępki świata ze tylko o Was gadamy..........widać,że to Wy nas ciągle podczytujecie skoro są komentarze takie a nie inne...............
Jestem ciekawa która z nas weszła na Wasze nowe forum i cos komentowała...................wiec troszkę kultury same wykażcie skoro o nią prosicie

Ostatnia edycja:
wiki poszedl na spacer z ciotkami, wiec mam chwile czasu i spokoju a tutaj i tak nikogo nie ma ...

wiki ladnie juz sam siedzi, dzewczyny mialy racje ze i na niego przyjdzie czas i pora wiec siedzi stac tez ladnie stoi ale jeszcze nie sam no i nie siada sam ... ale pewnie i na to przyjdzie czas ... u nas pododa jakas pochmurna i chyba caly dzien taki bedzie, jakiegos dola podlapalam ... eh ...

Dziewczyny pewnie zaraz i mnie pogonicie lub zjedziecie ,ale zachowujecie się jak Gówniary !!! Niemożecie się poprosu ignorować:baffled: przecież wy będziecie się tak kłócić i kłócić :baffled::-D normalnie Duże Dzieci :-D:rofl2:

reklama
salik, dziękujemy za gratulacje:tak: cieszę się że Wiki siedzi, bo już się bałam, że go zaczniesz sadzać na siłę;-),a tak serio to dałabym spokój z chodzikiem - znów czytałam w jakimś pisemku dla mam, że ortopedzi odradzają, bo źle wpływają na układ kostny dziecka i czasem utrudniają późniejsze chodzenie, podobno mają je w ogóle wycofać ze sprzedaży:dry: - no to tak uważaj, bo ja lubię poważnego Wiktorka:happy: i dobrze mu życzę

Do góry