e-stera
Fan(ka)
Białka do 9 miesiąca nie można sama zjedz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie obrarzając nikogo. Co do schematów, to mam je gdzieś tymbardziej że mała nie chce jeść mleka ostatnio, a głodnej jej trzymać nie będe. Dostaje nowości i patrze czy nic się nie dzieje, mleczko przemycam w czym się da.a nasze prababcie rodzily nasze babcie na polu i dalej zbierały ziemniaki, ciekawe czemy my tak huamy dmuchamy na siebie w ciązy i walczymy o program "rodzic po ludzku" aaaaaa pewnie dlatego, ze żyjemy w cywilizowanych czasach i pewnie dlatego, ze są lekarze pediatrzy i dietetecy dzieciecy i pewnie dlatego są pewne standardy zywieniowe ustalone....................
Masz racje!Agnieszka dopoki nie wiesz co jest z Wikim to nie experymentuj. Sama wiesz, ze to ze ma 2x krotnie podwyzszone limfocyty to nie jest za dobrze. Dlatego odpusc, niech je to co ma jest 6 miesieczne dziecko. Danonki są od 1,5 roku.
Albi ja nie mam nic przeciwko standardom, ja byłam tak karmiona i mój brat, nic nam nie jest, jesteśmy zdrowi. Mojemu bratu taka dieta życie uratowała, jest alergikiem ( naszczęście nie ma alergii pokarmowych), ma astme i pół centymetrową dziure w sercu o której dowiedział się w wieku 21 lat. Lekarze leczyli astme antybiotykami jak był dzieckiem, przez to dziura się nie zarosła, gdyby nie jadł jak dorosły dawnoby go nie było. Do roku przez konowałów miał 5 razy zapalenie płuc i 10 razy zapalenie oskrzeli.Jagna oprocz mleka jest mnostwo jedzonka dla 6miesieczniaków. Oczywiscie to Twoja sprawa ale skoro dla Ciebie wyznacznikiem jest to, ze dziecko nie obsypalo, nie żygało nie robiło dziwnej kupy do 3 dni tzn, ze jest dobrze to 3 mam kciuki za Twoje dziecko jak bedzie miec 30 lat moze nawet mniej. To co jedzą teraz nasze maluszki, ma wpływ na przyszłosc, na nerki, wątrobe, trzustke. Standardy nie zostały wymyslone od tak sobie bo istnieje lobby przeciwko kurzym jajom czy mleku krowiemu........
Lepiej dowiedzieć się co jest Wikusiowi, niż ryzykowaćto ja poczekam jak tak mnie straszycie ...