reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Własnie obejrzałam na itvp.pl WIELKI ŚWIAT MAŁYCH ODKRYWCÓw i tam mówią że gluten wprowadza się u dzieci karmionych piersią w 5 miesiącu, u karmionych sztucznie w 6 miesiącu.
Celinka je manne od miesiąca i nic jej nie jest, a niby alergie na gluten miała i karmić musiałam przestać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Może i mała jest chora, nie pytałam, czemu miała taką niską wage, podejrzewam że dlatego, że jej mama paliła i pali papierosy.
To wszytko jasne......co za babsztyl, palić w ciąży:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

esti, moja siostra w życiu nie spaliła jednego papierosa..a urodziła córkę z wagą 2300 i 49 cm. więc nie powiedziane że jest to normą...:tak:
a moja druga sis jarała całą ciążę - jedną i potem drugą... i urodziły się baby jak się patrzy..dziś jedna ma 15 lat, druga 11 i jak dotąd nie chorowały na nic poza grypą i ospą...

Uuu, ale szkoda... A jak ma alergie na gluten to piersią nie można karmić ?
Lekarka wymyśliła jeszcze na laktoze i coś tam jeszcze, mogłam mieć dietętzn.: jabłka, marchew, buraki , ziemniaki i ewentualnie odrobina drobiu. Jak widzisz bardziej bym zaszkodziła tą dietą niuni i sobie, więc przestawiłam ją na bebilon pepti. Przepłaciłam to zpalaniem piersi i rozstępami od nawału, normalnie wykarmiłabym trojaczki, a co dopiero po odstawieniu.

Ja też nigdy nie paliłam a małe dziecko urodziłam-dystrofia wewnątrzmaciczna- może u niej też.....w sumie mniejsza o to

Jagna od kiedy idziesz na wychowawczy?
Po urlopie, za dwa tygodnie. Dużo się napracowałam i awans przejdzie mi koło nosa, już drugi raz. Wcześniej nie dali mi bo w ciąży byłam, a teraz ide na wychowawczy.

reklama
Do góry