reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

witam :-) bardzo dziekujemy za pamiec :-) Karolek spal dzis cala noc wiec sie wkoncu wyspalam i wogule chumor mi dopisuje zaczelismy budowe:-):-):-):-):-) tzn przerobke kupilam okienka a w poniedzialek zamawiam dzwi i pojade ogladac kafeleczki farby tapety i wszystkie cudenka :-):-)

reklama
witam z rana, u nas znowu piekna pogoda ja juz chumorek troche lepszy, chyba...
maly spal do 6 potem flacha i spalismy do 9.20 :-) wiec jestesmy wyspani, teraz lezy i sie bawi misiem w lozeczku hihra sie na caly glos :-D

u nas tez sloneczni i dzis wybywamy na caly dzien do parku bo sa dni Legnicy:-)
Dziewczeta ja juz nie mam sily do tej kobiety , dzis maz rano zrobil awanture, napisze wiecej na zamknietym, ale mam ochote palnac sobie w lep:crazy::wściekła/y:
Nic nie robie tylko sie tu Wam ciagle zale ale ja juz jestem strzepkiem nerwow

Moj ost odkrył smiech przez gardło :blink: i spiew. Ciagle spiewa i nic nie usłyszysz co własnie w TV leci albo w radiu.
Wypił własnie ok 250 ml mleka i sie awanturuje o wiecej ale nie dam mu, bo za 10 min zygnie bo bedzie za duzo. Dam za 1-2h a teraz smoczek albo zabawka - prosze bardzo. Dałam mu dzisiaj kawałek skorki od białego chleba ale sobie go ssał.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam!!!!!!!
u nas świeci słońce ale jest nieprzyjemnie duszno wczoraj ładnie popadało..

my same w domciu DTZUR !!! od jurta rafi ma urlop ale tylko w załadzie a na pozpstałych etatach praca wre nawet dorzucił sobie duzurów jak mnie to wpienia ale co tam przynajmniej w domu nie marudzi i ja mam spokój ale troche mi go brakuje
nie wiem czy wy tez to macie ja jakas ciagle zmeczona ........... ostatnio spac chodziłabym z kurami a rano tzn o 9 łeb mam jak by mi któś zelakziem przywalił

my wyjezdzamy 6 do USTRONIA MORSKIEGO na całe 7 dni tylko boje sie jak to bedzie z pogodą

esti włoski całkiem całkiem ja bardzo chciałabym rude ale musze pasemka sciąc i potem na jeden kolor

Wiem, ze juz kiedyś był podejmowy tu podobny temat. Ost w USA odbył sie marsz przeciwko autyzmowi, wywołanemu własnie przez szczepienia. Wzieli w nim udział bardo znane gwiazdy. m.in. Jim Carrey bo jego aktualne dziewczyna ma dziecko z autyzmem wywołany przez szczepienia MMR. Kurcze teraz myśle, czy go zaszepic na to w 13/14 miesiacu. W sumie to choroby nie są cieżkie a dziecko jak je przejdzie to podobno go moze wzmocnic.
Szczepionki są odpowiedzialne za epidemię Autyzmu i Alergii​

Szczepionki to jedna z największych pomyłek medycyny. Inaczej postrzegalibyście ich działanie, gdybyście odczuli skutki uboczne na własnej skórze. Mam dziecko z autyzmem, które rozwijało się super do czasu kiedy zaszczepiłam je szczepionką MMR i ACT hib. Całkowity regres i zaburzenia układu pokarmowego. Badania (nie w Polsce) wykazały zatrucie metalami ciężkimi (właśnie rtęcią) i wirusy. Coraz więcej badań wykazuje wpływ szczepień na pojawienie się autyzmu i alergii.(już jedno dziecko na 150 w USA ma autyzm, w Polsce nie ma statystyk, ale pewnie podobnie). Co ciekawe wśró Amiszów, którzy nie szczpią swoich dzieci autyzm w ogóle nie wystęouje. Badania nad wpływem szczepionek na autyzm są ukrywane przez rządy i koncerny farmaceutyczne. Szczepcie się naiwniaczki, trujcie się i dorabiajcie koncerny farmacutyczne.
~mama synka z autyzmem, 17.04.2007 10:15
Źródło: wiadomosci.onet.pl

Medycyna Szczepienia związane z autyzmem

Naukowcy z Wydziału Biologii i Biotechnologii z Utah State University w Logan (USA) odkryli silny związek pomiędzy stosowaniem szczepionki MMR (skojarzonej przeciwko śwince, odrze i różyczce) i reakcją immunologiczną, którą podejrzewa się o związek z autyzmem. Badania nad związkiem szczepień MMR i autyzmem prowadzone są od wielu lat.

Zespół, któremu przewodniczy dr Vijendra Singh przebadał próbki krwi 125 autystycznych dzieci oraz 92 zdrowych. Badacze stwierdzili znaczne podniesienie poziomu przeciwciał przeciw składnikom szczepionki MMR u dzieci autystycznych. W 60 proc. Próbek krwi od dzieci autystycznych wykryli oni nietypowe przeciwciała skierowane przeciwko hemaglutyninie odrowej, podczas gdy nie było ich we krwi dzieci zdrowych. Naukowcy wykazali również, ze 90 proc. Próbek krwi pobranych od dzieci autystycznych, które zawierały przeciwciała przeciwko składnikowi odrowemu szczepionki MMR, zawierało również autoprzeciwciała skierowane przeciwko podstawowemu białku mieliny (MBP, myelin basic protein). Przeciwciała te, według badaczy, uszkadzają mózg poprzez wiązanie do podstawowego białka mieliny (MBP), substancji otaczającej włókna nerwowe.

Jak uważa dr Singh, ta reakcja autoimmunologiczna może być podstawowym patomechanizmem autyzmu. Według "The Independent", zaobserwowany spadek liczby szczepień szczepionka MMR, jaki miał miejsce od grudnia do marca, ma związek z lekiem przed powikłaniami szczepień szczepionka MMR. Według organizacji Jabs (Justice, Awarness and Basic Support) działającej w Wielkiej Brytanii, rodzice obecnie maja do wyboru albo tylko skojarzoną szczepionkę MMR, albo nic. Organizacja ta stara się wywierać nacisk, aby służba zdrowia udostępniała pojedyncze szczepionki, a nie tylko skojarzone. - Al, Nowy Jork"

Źródło: naszdziennik.pl

reklama
Do góry