reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

witam !!
Aga Salik- ja skypa mam wiecznie wlaczonego ale jakos jak ja jestem w domu ( wieczorem mojego czasu) to nie ma was juz:-(
Dziekuje za gratki dla siostry- znowu nie zdarzylam jej odwiesc na porodowke- przy pierwszym dziecku 3 lata temu mialam ja wiesc i teraz juz na 100% sie dogadalysmy ze jej maz bedzie w pracy wiec mi przysluguje ten zaszczyt- i znowu nic z tego. No coz -moze jak kiedys sie zdecyduja na 3 dziecko - wreszcie spelnie obietnice ?:tak:
Synek ma 3320 i 56 cm. zaraz do niej dzwonie bo po porodzie jeszcze nie rozmawialysmy.
Jooaa- super lasencja z ciebie!!!
Natka- corunia boska!
Dziuba- masz wiecej przyjaciol w kontaktach ode mnie :wściekła/y::-D:-D:-D:-D

reklama
doczytalam wreszcie :) nicolka w miedzy czasie taka kupke walnela, ze trzeba mieszkanie wietrzyc hihi :):-D:laugh2:ale przynajmniej zasnela po niej na chwilke i mama mogla jej pazurki poobcinac :)a juz sie kreci i pewnie sie zaraz obudzi:baffled: co do karmienia to my nadal na mleczku mamusi, na cycu :)wczoraj kupilismy butelke tomme tippi- moze z takiego ksztaltu smoka nicolka bedzie chciala pic :confused: zobaczymy :):tak:
zmienilismy tez smoka od 3-6m-cy, od razu pociagnela i chyba nie zauwazyla roznicy :rofl2: tylko cos jej kolor nie pasowal,bo tamten byl bialy a ten przezroczysty :)
a jeszcze co do palenia- ja palilam 4 lata, ale moj Ł nie palil w ogole i tak mnie namawial, ze nie pale juztak ok 2 lat- w sumie to dobrze, bo nicolka nie ma stycznosci z nikim palacym jak do tej pory :) ale najgorsze jest to, ze ja lubialam palic i teraz tez tak mam, ze bym sobie zapalila, ale nie pale....:no:
agnie dusia jaka powazna na zdjeciu, a jaka sliczna :)(siostrzyczka tez :)
joooaa i natka- sliczne zdjecia :)
pumi gratulacje dla siostry, niech dzidzia zdrowa rosnie :)
moja Hiacynta juz jest w 20 tyg ciazy tylko, ze musi duzo odpoczywac i lezec bo ma jakies klopoty z lozyskiem :(:-(
a wczoraj dzwonilam do domku tatusiowi zlozyc zyczenia i akurat przeczytalam wierszyk jaki napisala sylka i mowilam tacie i sie rozplakalam po 2 linijce:zawstydzona/y:a tata po drugiej stronie tez i sie nie moglam uspokoic bo co zaczynalam to znow plakalam... stara a glupia:zawstydzona/y:

jeszcze wkleje kilka zdjec z wczoraj i Nicoluski :)
siedze sobie :)
mamo daj aparat :)
a to moja buzka z bliska :)
w czapie od cioci :)
a ku ku :)

Załączniki

• Nicolka(czerwiec- IV) 018.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 018.JPG
    77,6 KB · Wyświetleń: 22
  • Nicolka(czerwiec- IV) 025.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 025.JPG
    62,4 KB · Wyświetleń: 22
  • Nicolka(czerwiec- IV) 026.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 026.JPG
    42,9 KB · Wyświetleń: 20
  • Nicolka(czerwiec- IV) 097.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 097.JPG
    86,4 KB · Wyświetleń: 27
  • Nicolka(czerwiec- IV) 093.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 093.JPG
    97,4 KB · Wyświetleń: 22
chwilke nicolka nie spala a pozniej chrapala 3 godziny :):-D:szok:

Załączniki

• Nicolka(czerwiec- IV) 102.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 102.JPG
    94,4 KB · Wyświetleń: 33
  • Nicolka(czerwiec- IV) 107.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 107.JPG
    55,4 KB · Wyświetleń: 21
  • Nicolka(czerwiec- IV) 108.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 108.JPG
    107,6 KB · Wyświetleń: 24
  • Nicolka(czerwiec- IV) 112.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 112.JPG
    88,1 KB · Wyświetleń: 28
  • Nicolka(czerwiec- IV) 118.JPG
    Nicolka(czerwiec- IV) 118.JPG
    127,1 KB · Wyświetleń: 29
czesc
moje maluchy śpią i to się nazywa najprzyjemniejsza część dnia:-D
jeśli chodzi o butelki to nauczona przez Piotrusia który podobnie jak u Pumi (jeśli dobrze doczytałam) nie tolerował w ogóle smoczka ani butelki i pił przez pół roku tylko łyżeczką a po roczku zaskoczył na kubek treningowy Aluni też nie dam butelki tylko spróbuje niekapkiem a jak nie zaskoczy to też się pomęcze łyżeczką Ona jest strasznie cyckowa-smoczkowa i u niej z butelką nie było by pewnie problemu ale wiem od koleżanke jak trudno jest później oduczyć

Pumi gratulację dla twojej siostry:tak::-)
pumiś a czy zastanawiałaś się nad pójściem z Maluśką na basen? my ze względu na złe napięcie mięśniowe i niezbyt zadowalające efekty rehabilitacji poprzez masaż i ćwiczenia dostaliśmy skierowanie na basen. Wczoraj byliśmy pierwszy raz. W takim basenie z bąbelkami. I z tego co rozmawiałam z innymi mamami ich dzieciaczki mają prze różne problemy z mięśniami i ich mamy widzą poprawę po ćwiczeniach w wodzie.
Mam do was pytanie bo podczytując was widziała, że niektóre z was zdecydowały się na antykoncepcję w zastrzyku, chciałam spytać jak się czujecie po tym?? czy jakieś dolegliwości? tycie? itp. do piątku muszę podjąć decyzję czy biorę.
No i się pochwalimy uśmiechami, bo pojawiają się u Leonka co raz częściej. Co raz bardziej świadome.

Mój Oli butelkowy ale nie smoczkowy..............a butelka służy mu tylko do picia i nic po za tym............zamierzam mu kupić niekapek do soków, bo do mleka z kaszką to ni da rady
aOla jak Ci dobrze...moje dziecię praktycznie nie śpi w dzień...................dwa razy po 30-40 moje i na tym koniec...czasami nawet tylko raz:baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry