reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Albi tak sobie poczytalam artykul z tego linka co podalas i moj Maksik rozwija sie juz jak 5-miesieczne dziecko:-). Moze tak byc,w koncu ja go przenosilam 17 dni:szok:

reklama
:szok:17 dni przechodziłas????? Myslała, ze tydzien. Tak masz racje bo Maxik w takim razie ma prawie 5 miesiecy ale przeciez, niektore sie rozwijają wczesniej. Dawiś sie krecił i brał butelke sam jak miał 2-3miesiące. Jeszcze wam zdjecia wklejałam. Teraz jeszcze potrafi jak mu upadnie ja podniesc za ucwyty i włozyc do buzi z powrotem:-p

17 dni i dlatego jak bylam w Polsce to pediatra pozwolila malemu juz dawac inne posilki niz mleko,a tutaj natomiast powiedziala ze dopiero jak skonczy 6 m-cy. I kogo tu sluchac? Szczerze mowiac bardziej ufam jednak polskim lekarzom.

Czesc dziewczynki!!!!
Co z Esti??? ( nie doczytalam soboty)
Albi- hypotonia to w przypadku mojej coruni- niedowlad miesni (stad bedzie rehabilitowana) + faldek na karczku, spalszczona potylica, plaska twarz, wysuwany szpiczasty jezyczek i uszka osadzone za nisko daja w rezultacie jak to powiedzieli lagodniejsza forme ZD.
A jakby tego bylo malo- nastapil czas naszej apokalipsy- wrocilismy w nocy z Pensylwani po makabrycznym telefonie z Nowego Yorku- moj maz juz nie ma firmy i wlasnie spadlismy na samo dno. Nie bede opisywac szczegolow ale caly tartak, drewno, zrobione zamowinia klientow i wogole wszystko - zalane woda. To nie tylko na filmach sie tak dzieje ze od jednej zapaleczki plonie cale miasto- tak jest naprawde- blod ludzi pracujacych na budynku obok doprowadzil do zalania calej firmy mojego meza- hali wielkosci marketu. Ubezpieczenie pewnie odda starty ale co z tego- takie sprawy sie beda ciagly miesiacami a tu zostalismy z niczym.
Zaczynamy od zera-jak to sie mowi- nieszczescia chodza parami. iude na papierosa:no:

wrocilam z papieroska.
Wiecie co? nie nawidze czerwca!!!!!!! W 1999 r 19 czerwca zgineli w wypadku samochodowym moja najukochansza babcia z dziadziem- prowadzili firme w ktorej byla zatrudniona czesc naszej rodziny. Dopiero po 3 latach sie z tego poddzwignelismy. W 2002 roku w czerwcu mialam wypadek moja honda i po kolejnej awanturze jaka zrobil mi moj byly maz. Straz pozarna wyciagala mnie ze zmiazdzonego auta bo kolmi lezalam do gory i blacha mnie zakleszczyla w srodku- na kleczkach poszlam do kosiola dziekowac za ocalenie mi zycia. Teraz czerwiec a ja sie dowiedzialam tych wszystkich rzeczy o mojej corci i moj maz wlasnie stracil dorobek jego 17 lat zapierdal...nia w ameryce. ciekawe co bedzie nastepne?

pumi jedyne co Ci teraz mogę powiedzieć to............... NIE PAL BO SZKODZISZ MAŁEJ!
a nie da sie tej firmy jakooś odratować??
strasznie mi wszystko po tym wszystkim co Was spotkało...
a powiedz działacie cos z Dominiczką żeby szybciej porobić badania??

Dziuba- firma istnieje w tym momencie juz tylko na papierku. Zalao wszystko.Ale mniejsza z tym.
Co do Dominisi- wyslane sa juz papiery na komisje i jak tylko dotra to jak juz pisalam- przyjdie grono medrcow i beda nad nami radzic. Badan sie nie da fizycznie przyspieszyc- w lape sie nie da dac bo tu nie biora i jak maja swoje procedury to sie ich trzymaja. Pojeb...ny kraj i tyle. Takich przypadkow jak moj maja penie tysiace i nie jestem dla nich jednostka wybitna zeby sie nma zajac w jakis szczegolny sposob:no: Ciekawe jakbym byla w Polsce- jak by sie potoczyly nasze losy?
Kurde - u nas 1 w nocy a ja mam takiego powera ze sprzatam co sie da:baffled:

pumi, uwierz, w POLSCE by było jeszcze gorzej... trzymam kciuki żeby było jak najlepiej!!

wszystkiego naj naj naj dla nszych 5-miesięczniaków
od cioci Dziuby i buziaczki dla chłopaków od Martynki!!

reklama
Pumi to co Cie spotyka dotyka nas wszystkie, ciągle o Tobie i Mimisi piszemy i dopytujemy sie o Was, jestesmy z Wami, napewno pieniazki z ubezpieczenia odratuja wasz dorobek, trzeba bedzie zaxczynac od nowa, aler pieniazki bedziecie mieli, a co do Dominisi trzeba sie modlic i wierzyc- wiara czyni cuda...

Do góry