reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

ja o spacerówce też już powoli myślę, tylko muszę ją narjpierw kupić :D co polecacie na spacerów wóz?
Jesli chodzi o rozszerzanie diety to karmie tylko piersią tak że jeszcze o tym nie myślałam.
Wczoraj mieliśmy ładną pogodę i tak o to z Tymkiem kosiliśmy trawę bo trochę zarośliśmy:
11262400_899471693428972_600966291401418786_o.jpg
posadziłam też poziomki które kiełkowały mi w domu od lutego a nie mogłam się doprosić mojego H żeby mi ziemie przekopał - 2 miesiące proszenia o 5 min kopania ;)
dziś niestety pogoda nędzna, pada tak że w ogrodzie nic nie zrobimy a pracy dużo.

Indi fajne to urządzenie ale ja to marzę o thermomixie...

jeśli chodzi o pobudki w nocy to u nas 2 lub 3 to klasyk tak że już się przyzwyczaiłam :) pierwsze spanie jest dłuższe bo czasem to nawet 5h ale zazwyczaj koło 4h a później to jak z zegarkiem w ręku co 3h.
obracanie sie z brzuszka na plecy Tymko już dawno opanował teraz próbuje w drugą stronę ale z pleców to jak na razie tylko na boczek.

Załączniki

• 11262400_899471693428972_600966291401418786_o.jpg
    11262400_899471693428972_600966291401418786_o.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
reklama
karpanna, ja pasów w spacerówce nie zapinam, wymontowałam je póki co, bo przecież i tak leży na płasko jak w gondoli...

femme, u nas MAX żarcia to porcja ze 120ml wody... Więcej nie ma bata, nie zje :-p

licja, ja mam wózek 3w1, więc nie pomogę ;-)

Ależ mnie dzisiaj rodzinka męża drażniła - byliśmy na obiedzie z okazji rocznicy komunii i wszyscy "ooo, ząbki zaraz będą, bo się ślini i pcha rączki do buzi!".
I weź tu wytłumacz, że to naturalny etap rozwoju dziecka, a nie ząbki od razu...

U nas zero obrotów. Nie fika z brzuszka na plecki, to i tymbardziej nie robi tego z pleców na brzuch :-) za to bardzo garnie się do siadania.

Pojawił się wątek styczniowych mam na 2016! Ale mnie sentyment ogarnia :)

Ostatnia edycja:
Karpanna, ale ten sprzet ma distlyc duza pojemnosc, wyglada soludnie I pisluzy chyba jeszcze przez dlugo czas.

Nulini, nasz tez na raz zazwyczaj wypija 120 ml, 150 zdarzylo mu sie doslownie kilka razy. Teraz to on wlasciwie tak je mniej a czesciej.

Co do zebiw to u nas w sumie dosyc szybko o tym jak zaczal sie slinic I wkladac rece do paszczy zabki sie pijawily, ale to chyba jwestia indtwidualna.

Licja, my tez mamy 3w1, wiec nie doradze. Na wozkach sie nie znam, kupilam dosliwnie pierwszy ktory mi w sklepie w oko wpadl I ktorym sie fajnie jezdzilo I mam nadzieje, ze wytrzyma do konca wozkowych dni mojego lobuziora :)

Moj syn podczas kapieli chyba sobie wydumal, ze dalej jest na basenie. Cala lazienka zalana woda a moje ciuchy nadaja sie do wykrecania :) hehe ja Ostatnio przykukalan, ze jak ma takiego porzadnego w*****, bo kaxdy go olewa a on bardzo chce byc noszony, to robi mostki

Ja mam doła...po pierwsze Jagoda odparzyła sie pod paszką,aż ma tam ranke...kurcze że wcześniej nue zauważy£am...a na dodatek to znamie co ma pod pachą zaczęło sie zmieniać,kiedyś by£o gładkie a teraz jest tam taka grudka...już dzwoniłam do lekarza,czekam na wyznaczenue wizyty...boje sie...

Młody dziś lepiej po marchewce :-D

Wczoraj ledwie kilka łyżeczek, pluł, wzdrygał się, wypluwał, a na koniec zwrócił wszystko, dziś 1.3 kapsla od butelki i ładnie jadł, nawet co niektórą łyżeczkę ładnie połykał, zamiast wypychać jęzorem :-D

Nulini moja teściowa też za każdym razem jak się widzimy mówi, że zęby idą bo się mała ślini i rączki do buzi wkłada.
I nie wytłumaczysz, że się ślini bo taki okres rozwoju. I jeszcze drugie pytanie - czy przepajam.
Za każdym razem odpowiadam że przy kp się teraz nie przepaja. Więc nie wiem dlaczego pyta - może czeka aż zmienię zdanie :)

A w ogóle to Majka nie śpi oczywiście. Wykąpana, najedzona i gada.
Gdzie jest moje dziecko które usypiało w trakcie karmienia ?

Yggam dzieci coraz starsze i juz kp tak nie meczy
R tez wirczorem po wykapabiu musi sie jeszcze zmeczyc zeby zadnac

Susel trzymsm kciuki za Jagode, oby to nie bylo nic groznego

Franek zjada 150 i śpi 7 godzin, potem je i śpi do 6 i koniec. Witamy nowy dzień.

Do spaceroeki jeszcze się nie szykijemy. Może po wakacjach.

Suseł kciuki żeby było ok.

reklama
Jagoda pije mm raz dziennie,120 wypija spokojnie,starcza to na ok.2 godziny,jutro spróbuje dać 150,zobaczymy czy zje ina ile starczy.

Do góry