reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Elutka, no właśnie wydaje mi się, ze jakiś tam stały plan dnia mam... Wstaję o 5.40, wypuszczam Męża do pracy. Do 10 ogarniam siebie i dzieciaki, śniadanie, zupa dla Antka itp. O 10 idziemy na spacer, wracamy na 12 i Młody je obiad i kładzie się spać. W tym czasie Młoda włącza tryb marudzenia, więc zwijam ją w chustę i robię obiad. Po godzinie budzę Antka, w tym czasie Olga zwykle zasypia. Bawimy się do 17, wraca mój Mąż, jemy obiad i zaczynają się kolki. Więc jedno z nas nosi Małą a drugie organizuje czas Starszemu. O 19.30 zaczynamy przygotowywać Młodemu kolację i oboje są kapani. Antkowi chwilę zajmuje zasypianie ale o 21 już zawsze śpi. W tym czasie Oldze kończą się kolki ale nie chce spać. Zasypia koło 22 i wtedy zabieram się za robotę... i gdzie tu wcisnąć obowiązki domowe?

reklama
Nieobecna ja np nie prasuje :p
Dopiero przed założeniem jak coś jest wygniecione.
Jeśli chodzi o sprzątanie to w tym pomaga mi mąż po powrocie z pracy ew w weekend robi grubsze porządki.

Poza tym mała wazy 4850g. W miesiac przybrała 1300g. Pani doktor stwierdziła, ze to za duzo... Ile wasze dzieci przybierają na miesiac?

Lay u nas też była wysypka ale chyba sama przeszła. .niby odstawilam nabial.na kilka dni ale jem znowu i nic się nie dzieje.
Nieobecna masz lepszy plan niz ja hehe..ja bym tu kolki obwiniala niestety :-(

Ta wysypka jest głownie na policzkach i na szyji. Pojedyncze krostki tez są na główce. 19 marca mamy alergologa. Tez mam nadzieje, ze to nie AZS.
U nas alergia ogólnie nie wykluczona, bo ojciec straszny alergik.

reklama
Do góry