reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Sprite - są 2 rodzaje szczepionki 6w1 hexacima i infanrix hexa czy jakoś tak.

Femme- 2 chrzestne nigdy nie mogą być bo to mają być rodzice chrzestni. Za to na ślubie może być 2 świadków tej samej płci ;)

Pieluch dada też są 2 rodzaje- normalne i premium. Jak dla mnie te pierwsze są mega sztywne i do d***, za to te premium super. Tylko dady rozmiarowo wychodzą większe niż pampers.

Ostatnia edycja:
reklama
Mogą być dwie chrzestne :) u nas w parafii obok ksiądz pozwala na to :) tak samo jak pozwala na chrzestnych kogoś kto ma tylko cywilny.

Co ksiądz to inaczej widzę... Zdecydowaliśmy się w końcu na mojego siostrzenca bo okazuje się że może być 14 latek bez bierzmowania :p

Mi kiedys pielegniarka w przychodni mowila, ze jesli chce brac skojarzone to 5w1, bo 6w1 ma w sobie gruzlice, a teraz noworodki sa na to szczepione juz w szpitalu i przy 6w1 byloby o 1 dawke za dużo.

hmmmm...

alecta, ale młody ma wbite w książeczce, że 09.02. (urodził się 08.02.) był szczepiony na gruźlice (w szpitalu), a mimo to resztę szczepień brałam 6w1 hexa (ale nie wiem jaka), bo raz mam wpisane HEXA, raz naklejkę infanrix.

moje pytanie stąd się wzięło, że piszecie ciągle o 5w1 lub nfz. a położna jak u mnie była też wspomniała o 5w1 lub nfz. ja się nie dopytałam jeszcze w przychodni, bo do szczepienia mamy miesiąc czasu, ale mnie to zaciekawiło.

Sylwii, a znasz bieżące ceny?

Sprite mi o tym szczepieniu na gruźlice w 2 przychodniach mówili (w wlc i w p-sku jak do przychodni dzieciaki zapisywałam) więc coś w tym jest, ale dopytaj jeszcze w swojej

reklama
Do góry