reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny ja już nie mogę normalnie, nie wiem co mam robić żeby moja mała leżała na brzuchu. Jak tylko ją położę to płacze w nie swoje duchy i w efekcie ani nie ćwiczy bioderek ani główki i brzuszek też by był lepszy :-(

U mnie było to samo!
Znaleźliśmy sposób - usypiamy Młodego u siebie na brzuchu i przekładamy na łóżko na brzuszek.
Wtedy ładnie śpi.
Dzięki temu teraz nawet chwilę poleży sam, zanim zacznie się wściekać ;-)

reklama
Ja robię identycznie jak Megami ;-)
Lila tak całkiem na płasko też leżeć nie lubi i się drze zaraz (z resztą ona się nie drze tylko jak śpi :p )

Kurde zastanawiam się czy na studia nie iść.
Administracji mi się zachciało :p
Tylko muszę poczekać czy Ł egzaminy pozdaje.

Właściwe to faktycznie może być dobry sposób jak nauczę ja zasypiania u siebie na brzuchu w tej pozycji to może się przyzwyczai a może nawet polubi :-) dzięki dziewczyny!!

Alecta też myślałam o studiach, ale zanim w ciążę zaszłam. Potrzebowałam czegoś 'dorosłego' a nie tylko pieluchy, kupy, dzieci. Ale teraz to nie ma szans :-D

Ja w czerwcu zeszłego roku jak byłam w 2 mc ciąży skończyłam podyplomówke wiec na razie nie ciągnie mnie na uczelnie.może uda sie z kolei podciągnąć angielski,to jest warunek bym miała gdzie potem wracać do pracy bo klientów mamy teraz tylko anglojęzycznych...

A ja polubilam kp i ta bliskosc z robsonem
I jak konczy jesc i na jego malej mordce pojawia sie slodki usmiesxek :-)

Bada 100lat :-D

Megami tez tak biore na brzuch
Ale staram sie czesto klasc na przewijaku tez na brzuchu
Jak sie drze to zmieniam, ale probuje
No i dzis marudzil, wlaczylam karuzelke polozylam na brzuszku i zasnal, 2h spal na brzuszku :-)

Nulini tez tak robilqm, tzn z chusth wyciagalam i kladlam na brzuch. Oszukiwalam bo dalej byl 'wtulony' tyle ze w lozeczko a nie we mnie ;-)

Alecta jakbym miala siano tez bym poszla na studia :-D ja mgr nie mam niestety jeszcze :-(

Dzięki dziewczyny :-)

Nulini ja piję na laktację z Hippa,a Gniewko tą z Humany na brzuszek

a na z kropli to był już Delicol,Espumisan,Infacol,ale nie zbyt jest lepiej,więc jeszcze będziemy pewnie szukać
mój dzieć dziś całą noc na matce przespał :-p i też go tak przekładam jak Wy na brzuszek

Ja tez mam pianę jak słyszę pytania "karmisz?" to mówię "nie, głodzę"

Alecta taaaa i teorie o porodach cc ze dzieci z góry skazane na życiową klęskę... Co co ludzie wymyślają?! To chyba z nudów tworzą teorie spiskowe

LayDeeK moja pediatra tez czemu nie karmie piersią tylko odciągam i daje w butli i bla bla bla to jej mówię że chyba nie jest ważne jak mm źle, moje odciągam źle to co tylko wykazie cycka dobre. Powaliło ich wszystkich

Bada sto lat

Nulini moja ciotka karmiła syna do 3lat...

Agulqa_b jakkolwiek karmisz dziecko patrzy na ciebie z miłością i się uśmiecha. Mój cycka nie dostaje a reaguje tak samo. Kwestia wkrętu

U nas nudy młody jak to młody bajeruje. Przyjechała moja sis i mówi "trzymam mavrekach stacha a mam wrażenie ze trzymam Tomka" :p

reklama
Piotruś lubi na brzuszku leżeć na szczęście ;-) Teraz po kąpieli walczy ze sobą żeby nie zasnąć,a jeść już nie chce.. No chyba, że zmieni zdanie :-)

Do góry