reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Laydeek ja zawsze tylko masuje
A co docjedzenia przez mala moze masz za twarde piersi od nadmiaru mleka? Moze wystarczy troszke sciagnac i splaszczyc brodawke i wlozyc trzymajac brodawke do buzi?

Gdzie mozna ten termofor na pestki dostac?

Jenn mi wystarczyl 1dzien aleambitny i aktywny ;-)

reklama
Delicol zawiera laktazę, jak brzuszek boli z powodu problemów z trawieniem laktozy to powinno sybko przynieść ulgę. Infacol ogólnie na nadmiar gazów.

Jenn w szpitalu gdy młody całą noc wisiał na cycu to następnego wieczoru miałam dreszcze z nawału :-)

Agulqa w rossmanie widziałam, a poza tym to na allegro.

Laydeek a konsultowałaś u jakiegoś doradcy to chwytanie małej? Może to jakiś łatwy to usunięcia problem?

LayDeek te problemy z brzuszkiem mi wyglądają na kolke.

Kurde zachciało mi się nowego telefonu i kusi mnie Lumia :p
Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie :p

Nulini odezwij się do nas!

Łukasz kupił mi tą herbatkę laktacyjna Babydream, ale w smaku mi srednio podchodzi, Lactosan z Herbapolu jest lepszy, bo ma bardziej intensywny smak.

Nikola dzisiaj w przedszkolu miala stan podgoraczkowy i coś zaczyna pokaslywac.
Jutro oboje zostają w domu i może uda się zwalczyć dziadostwo w zarodku.

Agulqa jakoś wątpię żeby mi po jednym dniu normalna produkcja się zaczęła.. ale może się mile zaskoczę. Po ile ml udało Ci się odciągać jak tak rozkręcałaś w ciągu jednego dnia?

Była położna środowiskowa. Próbowaliśmy z cycem, ale bez efektu. Nic nie pomaga.

Alecta, na kolki to jeszcze za wcześnie :/ ona ma dopiero 5 dni, a kolki zaczynaja sie po ok 3 tyg.
Jezyk, stopy masakrycznie mam opuchnięte :/
Rwie mnie cos dzisiaj nacięcie. A było tak fajnie. Nie wiem czy to nie na zmianę pogody.

Jenn, ja ściągam z jednego cyca ok 40ml w 10 minut. Jestem w stanie ściągnąć z obu na dwa karmienia. A mała apetyt ma. Bardzo bym chciała by cyca ciągnęła.

Ostatnia edycja:
Jenn raz z obu piersi 60, pozniej 40 i na koniec tylko 20. Ale mlody potrqfi dluzej spac w dzien, nie jest taki niespokojny no i ja przede wszystkim czuje ze to mleko w piersiach jest i sie produkuje. A wczesniej jak oproznil jedna piers to potrafila przed dwa kolejne karmienia byc jak flak. Jakby nic sie nie dzialo

reklama
hej

U nas dzisiaj lepsza noc, mały nie spał 4.00-6.00, ale wczoraj nie spał całą noc do 5.30, byliśmy wszyscy troje wykończeni :no:

Dzięki za wskazówki dotyczące ulewania!

Suseł, nie wiem czy za dużo pije ale chyba nie? Karmiony co 3-4 godziny (tak się wybudza w dzień i jak ma lepszą noc), w dzień zjada z piersi (zazwyczaj tylko z jednej) , wieczorem i w nocy dostaje mm butla ok. 90 ml na 1 karmienie. Ja nie wiem czy to nie za mało wręcz...

alecta o co chodzi z tym zagęszczaczem do mleka? mój pije łapczywie

Megami, agulqa u mnie to samo - odbicie, ulewanie, czkawka

Żelka , Tasia - zdrowia dla dzieciaczków ! jakie są objawy zapalenia płuc u takiego malucha??

Co do krwawienia to ja jeszcze mam plamienia! A jestem prawie 4 tygodnie po porodzie i w dodatku po cc!

Rana po cięciu źle zszyta i caly czas leci mi trochę ropa w jednym miejscu, macie tak? Poza tym boli i brzuch mi opada na tę ranę, okropnie to wygląda jak tak wisi :baffled:

Do góry