reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hm....tak ogórek zielony i pomidory po których mam mega zgage:/ właśnie problem w tym, że nawet to co do nie dawna lubiłam jakoś nie robi na mnie wrażenia będzie u mnie polozna w poniedziałek to jej powiem. A do tego czasu będę jadła po prostu by jesc. Ogólnie apetyt miałam wcześniej taki normalny, bez żadnych rewelacji. Tak jak zwykle, raz tylko miałam zachcianke typu świeza bułeczki z dżemem....a tak poza tym.

reklama
No to ładny klocuś :-)
Ja mam nadzieję, że młody będzie miał główkę w normalnym rozmiarze, a nie 40 cm jak u jednej grudniówki, bo jak to urodzić :-D :-D a jakby nie było główka to największy problem

Megami, aż wyciągnęłam książeczkę młodego, żeby sprawdzić jaki miał obwód glowy i jestem w szoku z powodu tych 40 cm :szok::szok::szok:
młody miał 4500 g, 61 cm, 34 cm obwód głowy, 37 cm obwód klatki piersiowej i był ogromny. a głowa była kosmiczna. to jak ten noworodek z 40cm musiał być duży! o fuck.

McPearl, ja na jedne święta takie spłodziłam ;-): 2011-12-06 12.07.32.jpg
ale wtedy miałam czaaaaass :-D

agulqa, nieźle lekarze jej namieszali...

a ja nawet nie wiem jak ten mikołaj prezenty daje. zawsze coś dostałam, ale chyba nigdy w szczególny sposób. do buta na pewno nie. pod poduszke też nie. także chyba tak sobie luzem jakoś... :-(. na wielkanoc owszem, prezenty były chowane i trzeba było szukać. pod choinkę trzeba było wyjść z pokoju do drugiego i patrzeć na niebo w poszukiwaniu 1 gwiazdki (w tym czasie ktos prezenty szybko pod choinką układał), ale na mikołaja nie, buuuuuu.

Załączniki

• 2011-12-06 12.07.32.jpg
    2011-12-06 12.07.32.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 42
sprite, świetne kartki. Chciałabym mieć więcej sprzętu do wykonywania kartek ale musiałabym za dużo kasy w to włożyć by dla własnego użytku coś takiego produkować raz do roku. Sprzedawać też nie będę bo za dużo ludzi się tym zajmuje...poza tym przecież pewnie wrócę do pracy i tak by nie było czasu.

40 cm to niezła głowa. Mój miał taką wąską raczej. Z kolei syn brata to też, nie dość że okrągła ta głowa to jeszcze duża...a urodził się 4450 i mało brakowało, a by lekarze ukatrupili ich oboje bo właściwie bratowa nadawała się do cesarki.

Na temat główki się nie wypowiadam: u nas 36 cm a do tego rączka przy głowie, równą godzinę lekarz szył masakrę jaką mi córka zrobiła. Jak później któraś z koleżanek mi się żaliła, że 2-3 szwy ma to aż zaniemówiłam. Ja miałam 11!!

reklama
Sprite pięęęękne!!! Sprzedajesz je gdzieś? ;-) Mogłabyś hurtowo takie kartki robić :-)

Agulqa a w Inie rodziła? Gratulacje tak w ogóle dla koleżanki!

My zanim się wprowadziliśmy to już wszystko zrobiliśmy, tak nie lubimy na niedokończone no i jak już swoje no to tym bardziej. Karnisze mamy :-D Firanki i zasłony u małego mam firanki i nie wiem czy zrobić zasłony czy rolety.... W sumie mi się wydaje , że w pomieszczeniu gdzie są zasłony jest tak hmm... cieplej?

Dzisiaj nam przyszła wanienka, stojak(strasznie nieporęczny jak się go złoży :confused2:) i przewijak, na dniach pościel powinna być no i same pierdółki zostały do dokupienia, pewnie zanim z ciuszków wyjdę to już wszystko będzie i pokoik gotowy! Dywanik zostawiamy na styczeń bo nie możemy dojść do porozumienia co do rozmiaru i koloru :cool2:

Do góry