reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Agulqa pewnie takie same jak my mieliśmy przez rok w naszym pierwszym mieszkaniu:-D Stół mieliśmy taki plastikowy ogrodowy, do tego krzesła też plastikowe. A karniszy i firan nie zdążyłam kupić, bo po 2,5 roku sprzedaliśmy mieszkanie. Teraz też jeszcze karniszy nie mamy, ale zawsze są pilniejsze wydatki. Jeszcze przed są meble do pokojów dziewczynek.

reklama
Skąd ja to znam też nie dawno się przeprowadziliśmy nie dawno czy. W czerwcu. I w ciąż nie mam wielu rzeczy. Ale najważniejsze, że dla Zoski wszystko jest.

Dziewczyny może któraś cierpiała na to samo co ja od kilku dni. Ogólnie na początku ciąży wymiotowalam 24h schudłam prawie 7kg, ale minął 12tydz i jak ręką odjal. Później czułam się rewelacyjnie. Od jakiegoś czasu cierpiałam na okropne zgagi, ale przeszło. A teraz w ogóle nie mam apetytu. Mogę pić mleko i wodę literami, ale za cholerę nie chce mi się jeść. A jak próbuje na sile to od razu mi nie dobrze.....może powinnam powiedzieć poloznej na wizycie bo to się już powoli robi nienormalne. Oczywiście coś tam zawsze zjem, ale jedna kanapka na cały dzień to stanowczo za mało, do tego mam wstręt do mięsa....każdego....:(

Dagi niestety nie pomogę.
Są dni, że też nie mam apetytu, ale od niczego mnie nie odrzuca.

Tasia my na naszym mieszkaniu jesteśmy już 3ci rok i nadal mamy braki.
Sufit w łazience robimy i zrobić nie możemy.
O ładnym zestawie filiżanek też nadal marze, a pokój Tymka dopiero w te wakacje zrobiliśmy.
No, ale jak piszesz zawsze są ważniejsze wydatki.
Dlatego czekam na zwrot podatku w 2016 hihi :p

INDII & & & ;-)

DAGI ja to ciągle coś jem więc nie pomogę...

My na mikołaja słodycze ;-) ewentualnie Ninie jakąś drobna zabawkę :-) prezenty normalne są na święta ale w tym roku tylko dzieciom robimy

Ja zawsze mam apetyt...wilczy-niestety:D

U nas na Mikolaja byly tylko slodycze a na gwiazdke mega prezenty. I tak jest dalej. No wyjątek stanowi moja cora (na razie jedyna wnuczka) ktora dostaje tez prezenty na Mikolaja:)

Indi kciuki &&&

Mommy oj dokladnie. Az czasami zgina.

Tasia firanwk i karniszy tez nie mam :-) nie mam wieszaka ani szafki na buty :-)
Mamy jedynie stol i krzesla kupione, kanape po starych wlascicielach, nie mamy lamp

Karnisz jeden w tym roku bym chciala z firanka do Robsona i do niego chcialabym tez lampe ale planuje ta papierowa

Sagi mi mieso smierdzialo w 1trym
A poza tym jem jak glupia
W pon wymiotowalam pierwszy raz w ciazy
Wiec kompletnie nie mam pojecia o czym mowisz ;-)

My karnisze mamy wszędzie, firanek nam tylko w pokoju Tymka brakuje, z resztą lampy też, ale chcę kupić taką jak my mamy czyli zwykłą papierową kule z Ikea.
Są taniutkie i pasują do każdego wnętrza :-)

Nulini, moja firma szuka na już kierowcy na taki zestaw ,Zobacz załącznik 657068 piszesz się? :-)

O Jeeeeeezu, chętnie!!! :-D:-D:-D

dagi, ja też mam takie dni, ale czasem mam tak, że cały dzień mordą mielę i przestać nie mogę :dry:

Indi, kciukasy!!!

U nas też na Mikołaja zawsze słodycze i drobiazgi, a u siostry męża odwrotnie - na Mikołaja dla córek kupują laptopy, tablety, gitary, a pod choinkę bluzkę i czekoladę...

No ale że do tej pory Młodej kupowaliśmy na wszystkie okazje raczej rzeczy niezbędne (typu łóżko czy pościel), bo zabawki dostawała od reszty, to w tym roku na Mikołaja dostaje rolki, niech ma :-D

Dagi ja też niestety nie pomogę bo z brakiem apetytu w ogóle nie mam problemu, apetyt jest ale niestety większości rzeczy na które mam ochotę nie mogę ;-) Może faktycznie powiedz o tym położnej, ważne żebyś jadła.. A może jest coś co bardzo lubisz i Ci bardzo smakuje?

reklama
No wlasnie ja yaka chce do Roberta

Kolezanka urodzila godzine temu Aleksa
Ponad 4kg
Cc w 38tc
Przwtrzymali ja troxhe, miala miec rano cc dzis
Ale jej gin nie mogl sie z ordynatorwm dogadac
Kazdy mial swoje racje
Ordynaror zarzadzil wczoraj ze jsst w 37w6d i ma dostac zastrzyl na plucka dla malego po 12h druga dawke i chcial robic cc jutro
Ajej gin nie kazal jej nic jesc bo miala miec cc dzis o 9
Skonczylo sie tym ze chyba drugiego zastrzyku nie dostala i urodzila godzine temu :-)

Do góry