reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Myślę, że nawet przy "pustym jaju" warto zaczekać, ciąża przecież może być czasem młodsza. Zarodek niby powinien być widoczny pod koniec 6tc, ale to też zależy od sprzętu. Serduszko na pewno pod koniec 9tc powinno być widoczne.

reklama
Tak czytam i nie straszcie,że za tydzień po wizycie nadal nie będę nic wiedzieć :szok: to będzie koniec 7 tygodnia,więc mam nadzieję. Co prawda teraz jest o wiele lepiej,niż w poprzednich moich ciążach,bo w tedy usg miałam dopiero w 12 tygodniu (moja gin nie miała usg i robili mi w szpitalu) ale teraz o wiele bardziej się denerwuje czy wszystko ok.Jednak w tedy byłam młoda i nie przewidywałam różnych rzeczy,w ogóle nie brałam pod uwagę,że coś może być nie tak,chociaż przed każdym usg miałam stresa :tak:

bada m. A teraz stara jesteś? Ja słyszałam że już w 6tyg można serduszko usłyszeć. 9ty to już późno ja w poprzedniej ciąży byłam na usg w 8tyg i 4 dni i serduszko walił jak dzwon a na usg byli widać więcej niż kropkę i wg usg miałam ten 8tydz a to różnie jest z tym kiedy doszło do zafasolkowamia w dzisiejszych czasach trudno wyliczyć owulacje i lekarka mi mówi ze równie dobrze można zajść wyjazdem dniu cyklu przez żywność przedobrzoną ;)

Dlatego niektórzy mówią, że nie powinno się iść do lekarza zbyt wcześnie bo można się tylko nerwów najeść...no cóż, mnie rozłożyło i trzeba było iść. Mam nadzieję, że żadna z nas już nie "odpadnie" i wszystkie dotrwamy do stycznia :-)

Też mam taką nadzieję dziewczyny,że już nas nie ubędzie :-)za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Wcześniej podczytywałam Grudniówki i tam też chyba 3 dziewczyny niestety odpadły,tak to jest i każda chciałaby żeby to jej nie dotyczyło,czego ,życzę Wszystkim nam z całego serca :happy:

i ja dołączam się się do wpisów trzymam kciuki za nas wszystkie obyśmy już niedługo chwaliły się naszymi wielkimi brzuchami:-D

jak serduszko w 9 tyg jak juz tu ktoras pisala ze byla u gina i serduszko bilo..:eek: a jest z nami na styczniowkach i do tego to bylo jakos w zeszlym tygodniu..

No serduszko to może być i w 6tc, ale czytałam, że pod koniec 9 to już "musi". ;) Nasłuchałam się kiedyś jak to lekarze wysyłali na zabieg, bo nie widzieli bijącego serduszka w 6tc. Dziewczyny czekały i po tyg czy 2 serduszko biło.

Też mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy!
Ja nie wiem jak doczekam wizyty! Pod koniec maja jest rejestracja na czerwiec hahaha........
Chyba na 1-2 wizyty pójdę prywatnie, tylko muszę znaleźć kogoś sprawdzonego.

Ostatnia edycja:
reklama
ja już na jednej byłam bo krwawiłam teraz 26 maja kolejna już z wynikami wreszcie założą mi karte ciąży nie mogę się już doczekać

Do góry