reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam was po weekendzie ..jestem w szoku ile tu naskrobalyscie ..wiecie ile mi zajelo przeczytanie tego ???niestety nie moglam byc na bierzaco ..w sobote bylam po nocy malo spalam i chodzilam nabuzowana tak ze malo wszstkiego nie roznioslam w drobny mak ..wszystkim sie tak oberwalo ze na nastepny dzien jak wstalam chodzili jak w zegarku chyba sie bali powtorki hehe..dzis chcialam sie umowic na wizyte do lekarza ogolnego bo tu z ginekologiem ciezko a ciaze prowadzi polozna ktora mi juz zleci lekarz ..a do tego musze wyblagac o jakies tablety (progesteron)bo 2 ciaze poronilam a dwie mialam od poczatku na podtrzymaniu,a tu nic nie chca dawac do 12 tc uwazaja ze natura ale moja jest zepsuta wiec bedzie ostro uu lekarza bo termin wizyty za 2 tygodnie nie maja wczesniej ale jutro bede dzwonic i zebrac o wizyte...pisalyscie o duphastonie ja tez biore od 2 kresek :p naszczescie mialam 2 opakowania i tu mam pytanko ile bierzecie????i ktoras wspomniala o progesteronie -w jakiej postaci po za duphastonem??? a tak co do wspominek porodow to mialam 2 cesarki ,1 masakra,2 wspaniale ...u mnie jakotakich objawow wciaz nie ma ,moze faktycznie przez moja aktywnosc ani mi sie spac nie chce ani apetytu ani nic,tylko siusiam i cycusie coraz bardziej bola..:) a dziewczyny moje bezproblemowe jako maluchy teraz roznica wieku powoli daje wznaki

reklama
Witam jestem po wizycie u lekarza oczywiście ciąża potwierdzona licząc po miesiączce 3 tydzień a już było widać kolejna wizyta 26 maja już z wynikami i założymy książeczke ciąży :happy: to akurat dzień mamy

witam wieczorowo,
ja po pracy padnieta jestem
Maya wnioskuje ze jestes z uk, ja rowniez, druga ciaze tu poronilam w 5 tygodniu i dlatego teraz od ujawnienia sie II kresek biore duphaston. Ciaze potwierdzilam u polskiego ginekologa i od niego kupilam dalsze opakowania.
Teraz wizyte mam na sobote i mam nadzieje zobaczyc serduszko. Pozniej GP i polozna.
A angielski odpowiednik duphastonu to CYCLOGEST lub ULTROGESTAN.

dziekuje maksika za to info o odpowiednikach,jak bylam w poprzedniej ciazy tez chodzilam do polskiego lekarza i pamietam ze dawal mi recepte normalnie na duphaston i kupowalam go tu w aptece normalnie ,ale spisze sobie te odpowiedniki..a ile stosujesz??

Witam jestem po wizycie u lekarza oczywiście ciąża potwierdzona licząc po miesiączce 3 tydzień a już było widać kolejna wizyta 26 maja już z wynikami i założymy książeczke ciąży :happy: to akurat dzień mamy

A na kiedy termin? I dlaczego nie w wątku wizytowym? :) super ze potwierdzone, bardzo szybko wykryta jak 3ci tydzień. Juz nie mogę doczekać się mojej wizyty :)

Cześć dziewczyny, ja po małym maratonie w pracy wiec nie pisałam.
Dziś rano gadalam z mamą że dziwna ta ciąża bo moja trzecia a w ogóle objawów nie mam. No to się doczekałam, przed chwilą byłam na.bliskiej rozmowie z wielkim uchem, ale mnie pięknie przetrzepało :/ ale przynajmniej lepiej się po czuję niż przed ;)
Powodzenia dla wizytujących w najbliższym czasie, u mnie to jeszcze 2 tyg i trochę się stresuję.

Co do porodów to pierwsze rodziłam 15 godz, doszło do 8cm rozwarcia i niestety tętno zaczęło spadać wiec była szybka cesarka, a młoda w inkubatorze leżała.
Na drugi poród się uparłam SN, skurcze miałam 2dni ale.takie z przerwami 10 min wiec do szpitala nie było co jechać ale funkcjonować tez się nie dało..jak w końcu dotarłam do szpitala bo.juz nie mogłam wytrzymać bo ileż można ze skurczów chodzić to miałam ledwie 3cm rozwarcia. Oczywiście chcieli mnie ciąć od razu ale nie chciałam no i po 8 godzinach urodziłam sama, z.pomocą najlepszej położnej na świecie :) byłam i jestem z tego powodu do.tek pory bardzo szczęśliwa gdyż poród dołem był dla mnie spełnieniem marzeń i pomimo że lekki nie był wspominam to.wręcz magicznie:)
Ale każdy ma inne oczekiwania, ja sobie tak wymarzyłam akurat :)

Ja jeszcze przed porodem miałam 3 cm i miał być szybki poród. Okazało się niestety, że nie było tak kolorowo. Myślę, że gdyby trochę dali mi się poruszać, a nie przykuli do łóżka to byłoby lepiej. Ale to człowiek mądry po szkodzie i niedoświadczony...

reklama
Do góry