Witam was po weekendzie ..jestem w szoku ile tu naskrobalyscie ..wiecie ile mi zajelo przeczytanie tego ???niestety nie moglam byc na bierzaco ..w sobote bylam po nocy malo spalam i chodzilam nabuzowana tak ze malo wszstkiego nie roznioslam w drobny mak ..wszystkim sie tak oberwalo ze na nastepny dzien jak wstalam chodzili jak w zegarku chyba sie bali powtorki hehe..dzis chcialam sie umowic na wizyte do lekarza ogolnego bo tu z ginekologiem ciezko a ciaze prowadzi polozna ktora mi juz zleci lekarz ..a do tego musze wyblagac o jakies tablety (progesteron)bo 2 ciaze poronilam a dwie mialam od poczatku na podtrzymaniu,a tu nic nie chca dawac do 12 tc uwazaja ze natura ale moja jest zepsuta wiec bedzie ostro uu lekarza bo termin wizyty za 2 tygodnie nie maja wczesniej ale jutro bede dzwonic i zebrac o wizyte...pisalyscie o duphastonie ja tez biore od 2 kresek naszczescie mialam 2 opakowania i tu mam pytanko ile bierzecie????i ktoras wspomniala o progesteronie -w jakiej postaci po za duphastonem??? a tak co do wspominek porodow to mialam 2 cesarki ,1 masakra,2 wspaniale ...u mnie jakotakich objawow wciaz nie ma ,moze faktycznie przez moja aktywnosc ani mi sie spac nie chce ani apetytu ani nic,tylko siusiam i cycusie coraz bardziej bola.. a dziewczyny moje bezproblemowe jako maluchy teraz roznica wieku powoli daje wznaki
reklama
witam wieczorowo,
ja po pracy padnieta jestem
Maya wnioskuje ze jestes z uk, ja rowniez, druga ciaze tu poronilam w 5 tygodniu i dlatego teraz od ujawnienia sie II kresek biore duphaston. Ciaze potwierdzilam u polskiego ginekologa i od niego kupilam dalsze opakowania.
Teraz wizyte mam na sobote i mam nadzieje zobaczyc serduszko. Pozniej GP i polozna.
A angielski odpowiednik duphastonu to CYCLOGEST lub ULTROGESTAN.
ja po pracy padnieta jestem
Maya wnioskuje ze jestes z uk, ja rowniez, druga ciaze tu poronilam w 5 tygodniu i dlatego teraz od ujawnienia sie II kresek biore duphaston. Ciaze potwierdzilam u polskiego ginekologa i od niego kupilam dalsze opakowania.
Teraz wizyte mam na sobote i mam nadzieje zobaczyc serduszko. Pozniej GP i polozna.
A angielski odpowiednik duphastonu to CYCLOGEST lub ULTROGESTAN.
dziekuje maksika za to info o odpowiednikach,jak bylam w poprzedniej ciazy tez chodzilam do polskiego lekarza i pamietam ze dawal mi recepte normalnie na duphaston i kupowalam go tu w aptece normalnie ,ale spisze sobie te odpowiedniki..a ile stosujesz??
Witam jestem po wizycie u lekarza oczywiście ciąża potwierdzona licząc po miesiączce 3 tydzień a już było widać kolejna wizyta 26 maja już z wynikami i założymy książeczke ciąży to akurat dzień mamy
A na kiedy termin? I dlaczego nie w wątku wizytowym? super ze potwierdzone, bardzo szybko wykryta jak 3ci tydzień. Juz nie mogę doczekać się mojej wizyty
gosha_88
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, ja po małym maratonie w pracy wiec nie pisałam.
Dziś rano gadalam z mamą że dziwna ta ciąża bo moja trzecia a w ogóle objawów nie mam. No to się doczekałam, przed chwilą byłam na.bliskiej rozmowie z wielkim uchem, ale mnie pięknie przetrzepało :/ ale przynajmniej lepiej się po czuję niż przed
Powodzenia dla wizytujących w najbliższym czasie, u mnie to jeszcze 2 tyg i trochę się stresuję.
Co do porodów to pierwsze rodziłam 15 godz, doszło do 8cm rozwarcia i niestety tętno zaczęło spadać wiec była szybka cesarka, a młoda w inkubatorze leżała.
Na drugi poród się uparłam SN, skurcze miałam 2dni ale.takie z przerwami 10 min wiec do szpitala nie było co jechać ale funkcjonować tez się nie dało..jak w końcu dotarłam do szpitala bo.juz nie mogłam wytrzymać bo ileż można ze skurczów chodzić to miałam ledwie 3cm rozwarcia. Oczywiście chcieli mnie ciąć od razu ale nie chciałam no i po 8 godzinach urodziłam sama, z.pomocą najlepszej położnej na świecie byłam i jestem z tego powodu do.tek pory bardzo szczęśliwa gdyż poród dołem był dla mnie spełnieniem marzeń i pomimo że lekki nie był wspominam to.wręcz magicznie
Ale każdy ma inne oczekiwania, ja sobie tak wymarzyłam akurat
Dziś rano gadalam z mamą że dziwna ta ciąża bo moja trzecia a w ogóle objawów nie mam. No to się doczekałam, przed chwilą byłam na.bliskiej rozmowie z wielkim uchem, ale mnie pięknie przetrzepało :/ ale przynajmniej lepiej się po czuję niż przed
Powodzenia dla wizytujących w najbliższym czasie, u mnie to jeszcze 2 tyg i trochę się stresuję.
Co do porodów to pierwsze rodziłam 15 godz, doszło do 8cm rozwarcia i niestety tętno zaczęło spadać wiec była szybka cesarka, a młoda w inkubatorze leżała.
Na drugi poród się uparłam SN, skurcze miałam 2dni ale.takie z przerwami 10 min wiec do szpitala nie było co jechać ale funkcjonować tez się nie dało..jak w końcu dotarłam do szpitala bo.juz nie mogłam wytrzymać bo ileż można ze skurczów chodzić to miałam ledwie 3cm rozwarcia. Oczywiście chcieli mnie ciąć od razu ale nie chciałam no i po 8 godzinach urodziłam sama, z.pomocą najlepszej położnej na świecie byłam i jestem z tego powodu do.tek pory bardzo szczęśliwa gdyż poród dołem był dla mnie spełnieniem marzeń i pomimo że lekki nie był wspominam to.wręcz magicznie
Ale każdy ma inne oczekiwania, ja sobie tak wymarzyłam akurat
McPearl
Fanka BB :)
Ja jeszcze przed porodem miałam 3 cm i miał być szybki poród. Okazało się niestety, że nie było tak kolorowo. Myślę, że gdyby trochę dali mi się poruszać, a nie przykuli do łóżka to byłoby lepiej. Ale to człowiek mądry po szkodzie i niedoświadczony...
reklama