reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Miłego dnia dziewczyny :happy:
Moje dzieci jeszcze nie wiedzą o dzidziusiu,ale wiedzą,że ma być co parę dni pytają czy już,powiemy im dopiero po wizycie u lekarza.
A co do Antosia jak miał się urodzić Miki to cieszył się,ale raczej nie rozumiał co to tak naprawdę oznacza bo ròżnica między nimi to 2,5 roku,ale kiedy urodził się Mikołaj Antoś był wymarzonym starszym bratem,nigdy nie narzekał,dopiero Mikołaj jak miał ok.4 lat zaczął zaczepiać brata i teraz to się kłócą jak to rodzeńtwo

reklama
Moja najstarsza miała 2 lata jak się młodsza urodziła. Od momentu, gdy pojawił się brzuszek opowiadałam jej, że mama ma w brzuszku dzidziusia, że on tam rośnie, a jak urośnie to wyjdzie z brzuszka ;) pokazywałam zdjęcia dzidziusiów, opowiadałam jak się nimi zajmuje itd. Później była z niej mała pomocnica, podawała o co poprosiłam, bawiła się w mamę, karmiła cycem swoją lalę, przewijała :p

Teraz też zamierzam poczekać na brzuszek. Na pewno nie będę pytać czy chcą dzidziusia - bo co jak powiedzą, że nie? :D :D Postawię przed faktem. Moja starsza to obecnie buntowniczka, więc bardzo prawdopodobne, że usłyszałabym "nie" :p

Filipiamama moja młodsza miała koło roku akcje, że budziła się częściej niż noworodek! Wtedy odstawiłam ją od nocnych karmień.

no właśnie co do wizyty u lekarza ja mam dziś na 15 mam nadzieje że lekarz potwierdzi dziś ciążę i nie będzie wszystko ok bo mam jeszcze 4 dni urlopu a muszę powiadomić pracodawce mam o tyle dobrze że oboje z mężem pracujemy w jednym zakładzie to on wszystko mi tam załatwi:-D

To jestem pełna nadziei...jedna znajoma psycholog powiedziała mi, że mogę mieć problem bo ten mój to taki mały histeryk, ale trzeba będzie wziąć byka za rogi.
Ja na wizytę czekam na przyszły poniedziałek, a z wiadomością do rodziny na dzień matki ;-) jak u was samopoczucie dzisiaj? Bo u mnie trochę brzuszek ciągnie.

Kochana, jam nie z Zielonej ;-) Jestem bardziej "przyPoznaniowa".
Chyba muszę sobie nowy biustonosz kupić bo się zaczynam nie mieścić...

Megami, u nas z tymi pobudkami nie jest najgorzej, najczęściej jedna pobudka i tyle.
A u mnie wie siostra, bo tata ją zaczepił co się ze mną dzieje, że po lekarzach biegam. Ona nic nie wiedziała, ale zaczęła się zastanawiać, analizować i parę dni temu zadzwoniła z pytaniem prosto z mostu czy jestem w ciąży. No to jej powiedziałam. A reszta rodziny nawet się nie spodziewa. Tak szybko, a nie;)

reklama
Do góry